Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- moj wieczorem pije.. nie mam serca mu odstawic bo tak to uwielbia i juz wielce lamentuje kolo mnie jak mieszkam te mleko i kaszke wiec uznalam ze jeszcze nie czas dla niego. A widze, ze pije a sie nie bawi, bo zaraz jak skonczy butelke oddaje :) a serio to nie mam patentu jak odstawic corke od mleka ze smokiem...widze ze b potrzebuje ssać...emocje
) i pozniej kilka lat chodzilam do logopedy zeby wady wymowy zmniejszyc, bo zlikwidowac sie nie dalo...
- ja jeszcze mu pozwalam, jedna flacha na wieczor to nie tragedia.. zaczne sie martwic jak bedzie starszy :) madziik1983 MOja córcia tak samo robiła tylko że rano i ja głupia tak samo myślałam była trochę młodsza od twojego synka, pewnego dnia powiedziałam KONIEC schowałam butelke i mleko podałam w kubeczku i dodałam słomkę pije super i nic nie narzeka i teraz widzę ze to tylko w mojej głowie siedziało i żałuję że wcześniej nie spróbowałam.
- ale my mowimy o butelce ze smoczkiem a nie rodzaju mleka :) Słuchajcie przestraszyłyście mnie. Oskar pije 3 razy dziennie mleko, rano, przed drzemką i po kąpaniu. Próbowaliśmy przestawić go na normalne mleko, bez rezultatu. Pediatra mówiła, że to mleko ( bebiko 4r) mu nie zaszkodzi i żeby dawać. Pije z takiego kubeczka niekapka z dzióbkiem, czy to też mu szkodzi?
- no mnie sie wydaje, ze na pewno nie szkodzi.... corka kolezanki w maju 3 lata skonczyla i nie dawno sie przestawila na normalne mleko :) wiem, że o butelce, ale zastanawiam się też nad mlekiem ?
Co do mleka, to Emilka po odstąpieniu cyca żadnego mleka nie chciała i nadal nie chce
to jej uspokajaćz i wyciszacz
moja kumpela po prostu obciela gore smoczka, tak zeby szybko mleko leciało
Dostała super odjazdowy kubek, zakręcony z rurką i kręcącymi się na niej księżniczkami z bajek
że on pije już „mleko dla starszaków” czyli wodę z odrobiną ksylitolu :-)
zrozumie, że i butelka jest dla młodszych, a kubeczek dla starszych
takie 3-3.5 letnie dziecko nie zrozumie, ze to dla dzidziusiow, ze tylko w ten sposob moze sie wyciszyc
Skoro wytłumaczyłaś dziecku, że białe mleczko jest dla młodszych dzieci, to chyba zrozumie, że i butelka jest dla młodszych, a kubeczek dla starszych.
Gdy mowie do niego "choc zmienic pielyszke" on konsekwentnie "nie". No i co? I tez mam mu tej pieluszki nie zmieniac? Pytam bez zadnych zlosliwosci, wiesz ze Cie lubie, ciekawa jestem jak to z Adasiem zalatwialas.
moze tak jak z nerwem trzeba znalezc jakies zastepstwo?
no Julia to wie, ale jej to nie przeszkadza, ona w ogóle po każdej rozmowie kiwa głową a za jakiś czas i tak chce butlę
Ale ja znam faceta, który do nastego roku życia rano pił mleko z butelki. Bo tak było wygodniej.
o prostu uważam, że nie wszystko da się negocjować
Przeraża mnie tylko, że 2 czy 3 letnie dziecko ze smoczkiem czy butelką nikogo specjalnie nie dziwi (nie mówię tu o forum) , ale za to karmione piersią to już wywołuje oburzenie. Strasznie mnie to wkurza.
Woda nie jest słodka, dodaję tylko odrobinę na noc, bo ksylitol działa przeciwpróchniczo.
I choć widzi, że dla dziecka jest to miłe, że mu na tym zależy itd. musi dla jego dobra postawić tamę.
JEżeli zaś o negocjacjach mówimy w kontekście przekonywania, to się w pełni zgadzam:)
a kupienie razem jakiegoś specjalnego pluszaczka, który będzie w nocy zamiast butli?
uż nie ma takich butelek w sklepie, były jak ona była mała a teraz się skończyły i może wtedy kupić coś innego fajnego