agulina5 nie jest tak zle myslalam,ze bedzie gorzej ale to i tak nie zmienia ze chciala bym wrocic do kraju.ale poki co musimy byc tutaj,bo mamy prace o co w Polsce nie latwo
agulina no dokladnie....prawidlowe stwierdzenie o ile wogole wrocimy...my bysmy chcieli ale...zawsze jest jakies ale...za granica zyje sie poki co latwiej,pamietam na poczatku jak wyjezdzalismy i jeszcze nie tesknilismy to sobie mowilismy ze do Polski to na emeryture wrocimy do Rewala nad morze bo mamy tam domek
Ha ha Eliza też tak myśleliśmy:) tylko że mit tak jakoś tęskno cały czas za domem za pracą bo tu jeszcze trochę nauki języka mi zostało...ale tutaj rzeczywiście żyje się nam łatwiej choć pracy też jest sporo:)
Dziewczyny z Iralandii, poszukuję dobrego ginekologa w północno-zachoddniej części Irlandii:-) Będę wdzięczna za namiary na sprawdzonych lekarzy, dzięki!
Biedronka no niestety my nie moglismy go zabrac,zreszta to juz staruszek i nie wiem czy by sie tu zaklimatyzowal,ale na szczescie jest z moimi rodzicami i codzienniee go widze na skypie
czesc dziewczeta fajnie ze takie forum ja jestem na wyspach od okolo 6 lat mam tu narzecoznego a od roku staramy sie o dzidzie...jak narzaie nam sie nie udaje ..:( niestety.. Jestem juz umowiona na badania ktore mamza 2 tygodnie noi zobaczymy co tam siedzi..Pozdrawiam
Malenska zwolnienia nie dostane bo nie mam zagrozonej ciazy....ale pracowalam bardzo ciezko fizycznie duzoooooo dzwigania kawy po 6kg i pracodawca zwolnil mnie z wykonywania pracy ale placic musi
Emigrantka wita Emigrantki :) ja mieszkam w Londynie :) . ja juz sie nie moge doczekac bo w srode jedziemy do PL na pare dni, bo mamy slub kuzyna, potanczymy, pojemy pysznoasci, popijemy i bedzie super :))) . mam pytanko, czy ktoras z Was podchodzila w Londynie do in vitro albo inseminacji ? pozdrowionka :)
Witaj Emilcia2231:-) a w której części Holandii mieszkasz i jakiego ginekologa szukasz? Wiesz, że w większości przypadków będziesz potrzebowała skierowanie od rodzinnego
ja rowniez witam z Holandii, a dokladnie z Amsterdamu :) dokladnie, najpierw skierowanie od rodzinnego...kolezanka poszla sobie prywatnie to zaplacila ok. 150 euro za wizyte... Ja w poniedzialek ide na badania krwi (musze sprawdzic 3 rozne hormony) i zaspiewali mi 170 euro! ...a jak ostatnio robilam badania w Polsce, wiecej i rozne to placilam 150zl...masakra!
fever mam mam, ale musze uzyc swoje "eigen risico"...nastepnym razem jak pojde na kolejne badania zlecone przez lekarza to powinno byc juz z ubezpieczenia.
hej kobitki ja jestem z Dordrechtu obok Rotterdamu.... wiem ze trzeba miec skierowanie od rodzinnego ale szukam jakiegos sprawdzonego gin :D wiecie jak to jest:D
Emilcia223 dobrzy ginekolodzy przyjmują w szpitalu w Voorburg- tam jest jeden z najlepszych gin w NL.zajmujący się leczeniem niepłodności, ale nie wiem czy tym właśnie jesteś zainteresowana. Wiem natomiast, że szpital w RTD (zatem bliżej ciebie) ma bardzo dobry oddział położniczo-ginekologiczny. Koleżanka była tam operowana a inna rodziła i mają bardzo dobre zdanie na temat ginekologów tam pracujących i całego personelu. Aby tam się dostać musisz jednak mieć skierowanie od lekarza rodzinnego, więc warto było by zacząć od niego:-) powodzenia!
Moj daje skierowania na wszystko o co go poprosze, nigdy nie mialam problemu z pojsciem do specjalisty. emilcia ale jak szukasz? Ja jak mam skierowanie ide do szpitala, a tam sie juz ktos znajdzie.
w sumie narazie robiłam wszelkie badania w polsce bo juz od ponad 2 lat wychodzi tak ze czesto jestem w Pl ale wiem ze ze skierowanie dostane bez problemu bo jak ostatnio byłam i sie pytałam czy jak bede potrzebowac to dostane powiedział ze nie ma problemu wiesz ja podjełam decyzje ze wiem ze wszystko u mnie jest ok a jak ze starankami nam nie bedzie szlo dalej to w styczniu uderzam tu do gin. jeszcze do konca nie wiem jak to bedzie ale licze ze dobrze trafie:D:D:D
PITAJA ja jestem z Dordrechtu wiec tez troche daleko:D:D ale oczywiście zapraszam jak kedziesz:D
Czesc dziewczyny :) Mnie tu jeszcze na forum nie bylo :) pisze z Londynu :) staramy sie o dziecko juz rok, ogolnie problem jest u mnie, szukamy teraz dobrego ginekologa do stymulacji cyklu w Londynie ( co wbrew pozorom nie jest proste).