Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Kto zna prawdziwe działanie spirali? Rzadko kto. Prawdziwe działanie tabletek anty i całej hormonalnej anty? To samo, chociaż jest opisane w mylący sposób na ulotce.
Hamowanie owulacji, pogorszenie jakości śluzu, spowolnienie transportu plemników, spowolnienie transportu zarodka przed jajowód, utrudnianie zagnieżdżenia zarodka.
Oczywiście, że może być ciąża bez tzw. "człowieka" - poczytaj o zaśniadzie groniastym albo pustych jajach płodowych chociażby.
Ciąża powstaje dopiero od momentu zagnieżdżenia się komórek. Taka jest definicja medyczna. Zarodek nie zagnieżdżony nie jest ciążą.
Tosia, nie masz przekonania ze decydujące się na hormony nie maja pełnej wiedzy o działaniu tych metod? Przecież ten temat przewija się na forum od 2006 r. I był walkowany wiele razy. Nie wierzę, że nie pamiętasz.
Pierwszy wpis na blogu 28dni wziął się skąd?
dowiedziałam się, ze musze przeprosić moje dziecko ( Gosia miała 1,5 roku) , ze je urodziłam w grzechu i, ze w grzechu przyszła na świat....
Mi również wydaje się, że media strasznie nadmuchały sprawę. Dopóki nie wyjdzie jakaś wstępna propozycja nie zabieram głosu
Co w takim razie z życiem poczętego dziecka? Zupełnie się nie liczy?
Penny było tu pisane wiele razy, że w przypadku zagrożenia życia matki nic się nie zmienia.
to to dziecko ponosi największą karę , mylę się?
stoi w konflikcie z poszanowaniem praw kobiety do przerwania ciąży, która jest skutkiem przemocy. Nie można wymagać heroizmu od kogoś, kto został już i tak poważnie skrzywdzony.
Naprawdę dziewczyny takie pisanie: urodziłabym, gdy się czegoś nie przeżyło, to tylko wyobrażenie...
Bo co w przypadku gdy Twoja czy moja córka miałaby na przykład 15 lat, planyna przyszłość....
Nana, własnie dlatego, że nie byłaś w takiej sytuacji widzisz wszytko w kolorowych barwach. To nie koniecznie jest tak, że urodzi się dzidziuś i się wszystko ułoży. Córka będzie mamusią, Ty babcią...
W jej brzuchu jest ciąża...
Przecież to ona byłaby ofiarą. Ją ktoś zawiódł... Ona potrzebuje wsparcia... W jej brzuchu jest ciąża... Ona by musiała dziecku opowiadać skąd się wzięło (i historie o ojcu marynarzu nie będą wystarczały na zawsze... Ona będzie musiała kłamać - bo 4-latkowi nie powie zgwałcił mnie pan...)...
Nana zaskoczę Cie.... Akurat wybor sukni ślubnej zajął mi mniej czasu, niż poszukanie "dobrej" poradni życia rodzinnego. Mocno upraszczający był Twój komentarz.
Chciałabym zrozumiec, dlaczego przez niektore osoby tak bardzo uproszczona jest problematyka zagrożenia życia i zdrowia kobiety.
Tylko przerażajace, smutne i okrutne jest to, ze nie stanie sie nic wiecej w kwestii wspierania kobiet i ich rodzin.
Jak jeszcze walczyć? Kogo zmusić? My możemy tylko prosić, ale nikt nas nie słucha ;(...
Dwójka takich dzieci to potężne wyzwanie. Ta pani mówi, że rozważałaby przerwanie ciąży. Ja ja rozumiem, bo to ona, a nie pan z sejmu zostanie z problemem wychowania tych dzieci...
Napisała to osoba, żyjąca w kraju, gdzie aborcja jest dopuszczalna.
Pytanie właśnie, czy my - ludzie mamy prawo takiego wyboru dokonywać...
Uważam, że nie. O swoim życiu mamy prawo decydować, ale jak sama napisałaś, o życiu drugiego człowieka już nie bardzo.
rozumiem , zupo że jesteś zagorzałą feministką
Do zajścia w ciążę potrzebny jest tylko wykres, zeszyt i wiara w Boga.