Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

nie chciałam nic pisać że ostatnio tydzień najgorszy

Ale za to jaki potem fajny się dzieciak robi co ?
Chociaż w sumie Hug już taki słodziak uroczy.

Ninka lepiej. Rzekłabym super.
, ale tak to i my sie mozemy pochwalic....
,
A Gaja wczoraj skończyła
Dawid w tym wieku juz "przesypial" noce, od 21 do 9-10. Karmienie jedno kolo 5-6. A Oliś od 9 do 8 i dwa razy karmiony kolo 1 i 5. Tylko ze te jego karmienia to godzina czasu bo jeszcze kupa, odbijanie, jak nie odbije to pobudka za pól godz. Od 8 do 9-3:30 nie spi, pada gdy prowadzimy Dawidka do przedszkola i potrafi spac do 13-13:30

a ja nie mam kiedy odsypiać. Za to w dzien Oliwer potrafi spac 3 razy po 2-2,5 godz gdzie przy Dawidku 40minut to byl standard.

oraz klade go spac na brzuchu nad ranem bo lepiej spi (dzis wyjątkowo od 5 do nadal czyli 9) Ale on od zawsze byl "silny" wiec ta glowke to sobie kilka razy obraca.

] to ni ma
O kurcze to faktycznie Milka Wam dała szkołę
Bo mnie się zdaje, że ja moje dzieci tego wczesnego zasypiania nauczyłam od początku wprowadzając taki rytm, że kapanie ok 19 nieważne czy śpiące dziecko czy nie.
Robiliście tak z Milenka?

mam juz kurcze wizje, ze sie przekreci twarza do materaca i nie bedzie mogl ryknac wlasnie

robisz z nią jakieś w zabawie ćwiczenia żeby na ten brzuch fiknela?
Do tego stopnia nie lubi leżeć na brzuchu, że chyba stara się na niego nie fiknąć właśnie.

Koleżanki synek tak robił, wystarczało mu złapać się za swoja bluzę i już siedział.
Teo jak on podnosi główkę i bark w linii ciałka to robi dobrze tak właśnie będzie się na brzuch obracał
Mówisz ?
Kurcze właśnie nie pamiętam żeby Nina tak robiła.
Tzn żeby się na boczku leżąc tak podnosiła.
Kasia a Milka chyba dość szybko na czworaki stanęła i poszła co nie ?
znaczy dobry jest ale moim zdaniem zadne to cudo. I jak mam za każdym razem wyciągać odkurzacz to jednak wybieram sopelek. Dla mnie super wyciaga zwykle gile z mleczka. A i przy katarze (Oli raz mial dopiero) sie sprawdzil tak samo jak katarek. Co kto lubi widać.

I współczuję ci tego humoru Wiki... Ja tak miałam jeszcze do niedawna, często drugą drzemkę omijała i to zostało do dziś. Może w dzień spać mi od 11 30 minut (max przesypia 3 godziny, ale rzadko) a i tak potem dopiero zasypia o 20:30... W między czasie trze oczy ale zasnąć nie idzie... Ehhh... Wiki ma dziś jakiś masaaaakryczny dzień

Moja miesiąc starsza waży około 6500 

Oczywiście jak udawałam, że mnie w pokoju nie ma, bo inaczej ona z kolei udaje, że kompletnie nic nie potrafi