Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
również budzi się w nocy co 2-3h od tychże 11 m-cy. Taka już moja rzeczywistość :P
Naprawdę to jak jest, jest dla mnie szokiem, bo jedno dziecko już mam i nie sądziłam, że może tak kompletnie inaczej :/
zazdroszcze
- ja probowalam kilka razy z butla, zeby go przestawic ale za chiny nie chcial.... U nas nie chodzi o samo mleko, bo ja czuje ze on nie pije tylko o cyckanie, duze utrudnienie ze on smoczka nigdy niechcial, jest po prostu katastrofa... Czasem jak cos zbroi to ja sie wkurze i nie daje mu tego cyca ale drze tak strasznie iz uwazam ze nie mozliwe ze zasnie :( Wam się trafił ciężki przypadek cyckoholika. Moim zdaniem musicie podjąć ostateczną decyzję, zacisnąć zęby i przemęczyć się kilka dni. Bezwzględnie nie możecie się złamać i odpuścić.
ja probowalam kilka razy z butla, zeby go przestawic ale za chiny nie chcial....
- to niby kiedy sie samo odstawi? bo akurat praktykuję samoodstawienie
ja od siebie wiele nie doradzę,bo akurat praktykuję samoodstawienie ,więc czekam aż młodsza sama dojrzeje do tej decyzji :)
- oj znam to... dzien i noc.. Dzisiaj nie mial drzemki po poludniu bo uspany na cycu co chcialam wyjsc to ten ryk i lezec tylko z cycem, wiec po 30 minutach powiedzialam ze jak nie spi to ale ja nie mam czasu z nim lezec bo musze sie zbierac do pracy.... No i u nas jest dojenie całą dobę, jak niemowlak, mogłaby żyć tylko cyckiem.
- no to lubi pojesc dziewczyna a nie powiem, moj mlodszy tez sporo wcina.. ogolnie porcje ma takie jak brat a czasem nawet wiecej :P I tez widac go po wadze. Maly chyba 12 a starszy 17 :D Za to je jak smok! Odstawienie od piersi zrobiło chyba swoje, bo różnica jest kolosalna, je więcej niż jej 4letnia siostra :P wszystko bez wyjątku jej smakuje i od razu pokochała butelkę i wypija 200ml mleka z kaszką wielozbożową wieczorem + nieraz jeszcze kromkę chleba albo naleśnika.
Poza tym, nie wiem już co mam zrobić, Wiktor zaraz rok będzie miał, a nadal jedzie tylko na cycku, nic innego nie chce, weźmie parę łyżeczek i tyle, więcej nie tchnie, ma ktoś pomysł co mogłabym zrobić, żeby zaczął w końcu jeść?
- cos pamietam ze u mnie ok roczku jakos zaczal wiecej jesc :) Poza tym, nie wiem już co mam zrobić, Wiktor zaraz rok będzie miał, a nadal jedzie tylko na cycku, nic innego nie chce, weźmie parę łyżeczek i tyle, więcej nie tchnie, ma ktoś pomysł co mogłabym zrobić, żeby zaczął w końcu jeść?