Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

które spadło na mnie jak grom z jasnego nieba moja tarczyca jest jedną z mniejszych jakie widziała moja endo puki co jakoś dochodze psychicznie

Wizyte u endo miałam tydzień temu i właśnie pytałam jak to jest z tym jodem przy hashi więc jod można zazywać tylko pod postacią ryb czy soli morskiej ale notorycznie zakazała przyjmowac jodu w tabletkach
Dawka jest chyba za duża (chociaż jeszcze dwa miesiące temu przy tej dawce czyli Eutyrox150, TSH miałam na poziomie 2, a FT3 i FT4 w normie).
Załąmałam się.
Dawka za duża to ją lekarz zmniejszy, nie martw się. Sama w okresie tych 3 lat kiedy się leczę wielokrotnie miałam skaczące wyniki w obie strony i regulowane dawki. Najdłużej, bo prawie rok, przetrwałam na dawce 150, a potem zaszłam w ciążę i się wyniki sypnęły. A samo a-TPO, u mnie akurat było podobnie jak u Ciebie, opisane przez lab jako powyżej 1500 i nie oznaczali mi wyniku. Korekta dawki i będzie dobrze:) Nie wiem, jakie podejście ma Twój endo, ale ja ze swoją lekarką aktualnie spotykam się 2x w roku, a TSH robię co 2 miesiące. Mam od niej pięknie rozpisane jak korygować dawki, gdyby TSH okazało się powyżej 2 lub poniżej 0,2 ale to chyba zależy od lekarza.