Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Przeciwciała przeciw receptorom TSH inaczej TrAB wykonuje się w celu diagnozy Gravesa-Basedowa, a nie Hashi - do tej drugiej oznacza się aTPO i aTG (plus USG oczywiście). Generalnie samych przeciwciał się nie leczy, bo i nie ma leku na przeciwciała, leczy się tylko nadczynność lub niedoczynność tarczycy spowodowaną chorobą autoimmunologiczną.Wiele kwestii tarczycowych jasno i zrozumiale wyjaśnionych jest na stronie endokrynologia.net
Ewa, masz niewiele podwyższone aTPO, ja mam ponad 1000 przy prawidłowych poziomach TSH i ft4 i każdy endokrynolog nie dawał mi jakichkolwiek leków, twierdząc, że samych przeciwciał się nie leczy. A Ty coś przyjmujesz aktualnie na nadczynność?
Dziś robiłam badanie i jeszcze trochę a wpadnę w nadczynność;/
Nasze plany o dziecku musieliśmy przesuwać przez 2 lata i teraz znów coś nam je chce pokrzyżować. Liczyłam na to że może macie jakieś doświadczenia jak to jest z tym TSH, i jak wpływa na dziecko...
Liczyłam na to że może macie jakieś doświadczenia jak to jest z tym TSH, i jak wpływa na dziecko...
Rozsądnie to wygląda?
Daj znać, co powiedział lekarz.
Mam zrobić USG tarczycy i powtórzyć TSH za pół roku.
Rozsądnie to wygląda?
ja karmie piersia i pilam Euthyrox 150 mg ,teraz mam 75 bo ladnie spadlo TSH .Ten lek nie wplywa na dziecko przy karmieniu piersia.