Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Co do palnow to ja w planach mam ciąże :P a nie jodowanie. A powaznie jak trzeba bedzie to wole operacje. Z jodem nigdy niewiadomo czy nie trzeba bedzie powtarzac, poza tym 2 tygodnie separacji od dziecka. W dodatko działa tez na jajniki, wiec z kolejna ciążą moze , choc nie musi byc trudniej. Dlatego zdecydowalam sie na zabieg. Moj endokrynolog kiedys mowil o jodowaniu, jak jeszcze mialam problemy z unormowaniem tsh, ale gdy zapytalam go o operacje poparł mnie w decyzji.
isula - czy Ty chorowałąs przed ciąża czy dopiero po ciąży wyskoczyło?
Poważnie wolisz operację od jodowania? Skąd masz informacje o uszkadzaniu jajników?
isiula: Poważnie wolisz operację od jodowania? Skąd masz informacje o uszkadzaniu jajników?
A karmic mozna nawet przy Tyrozol - lecz dawka nie moze przekraczac 10 mg na dobe. Poza tym sa inne leki: Metizol i Tyrosan przy ktorych mozna karmic.
Powaznie mowisz o D3 nie badalam. Ale lekarz mi ja przepisal. Ciekawe. Dzieki, kolejna ciekawa inforamcja. Na wiosne jak nie bede brac jej w tabletkach to sobie zrobie to badanie. Postaram sie o tym poczytac.
A jak u Ciebie z jodem? Masz odstawiony? Masz zalecona jakas diete? Mi lekarz jod odstawil, ale o diecie czy unikaniu morza nic nie mowil. Musze go kiedys zapytac.
Wlasnie odebralam wyniki: tsh 1,5 , ft3 3,69 ft4 1,31 - czyli ponownie w idealnej normie :P
Co do uszkadzania jajników to pewnie nie to lekarz miał na myśli tylko to że uszkadzane w głównej mierze są komórki jajowe u pań a plemniki u panów.
Dziewczyny tak się boję o tego guza co mam na tej tarczycy,czy któraś z was też miała takie coś?