Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
aa tu moze byc myk...chyba dostalam jakas niewielką..ale musze spojrzec....bo nie jestem pewna, bylo to tak malo ze nie zarejestrowalam ale jakby wziac srednią z 12 msc to moze rzeczywiscie wychodzi teraz mniej.... Dorit - a miałaś może jakąś podwyżkę w ostatnim roku?
Ja tez dostaje na 4 tyg.pogadaj Dorit z ginem,niech ci na 4 wystawia.dłuższe niż 4 nie może być
--
w kwestiach prawno sądowych - w tych wiedzę mam ograniczoną.
jeśli jestem zatrudniona dajmy na to od 1 czerwca bieżącego roku (wcześniej byłam na zasiłku dla bezrobotnych) to ile miesięcy muszę pracować, by móc iść na zwolnienie chorobowe ze względu na ciążę
No właśnie a nie 3 mce? Coś mi się tak obiło
U mnie kontrola polegała na przysłaniu do mnie i do firmy pisma, w którym zawartych było prawie 30 pytań o zatrudnienie, rodzaj wykonywanej pracy, spokrewnienie z pracodawcą, pracownikami, pytali o osoby mogące potwierdzić fakt wykonywania przeze mnie obowiązków służbowych itp.,a od firmy zażądali m.in. kopii wszystkich dokumentów (badań lekarskich, potwierdzeń wypłaty wynagrodzeń, listy obecności itp.).
Jezeli powiesz ze bylas w apytece lub u lekarza to mnie kazali to udokumentowac
Mam zasądzone 400zł na dziecko.nie wiem co zrobić.czy w obecnej sytuacji iść do sądu o podwyższenie alimentów czy rozmawiać z nim inaczej
Umowę mam do 31 sierpnia 2013 r, więc od 1 września przechodzę na zasiłek macierzyński. Czy jeśli wzięłabym "urlop" roczny i w trakcie jego trwania zaszłabym w kolejną ciążę, to czy mogę przejść na zwolnienie lekarskie? Czy wówczas ten okres L4 nie wliczałby się do lat pracy? i czy jeśli mogę iść na L4 to po urodzeniu dziecka znów przysługuje mi zasiłek macierzyński?
A okres jaki pracuję ma wpływ na zasiłek potem, w sensie ten na urlopie macierzyńskim?
Jeżeli natomiast zaszłabyś wciąże po 31 sierpnia to nie będziesz mogła iść na zw. lek. bo już nie będziesz zatrudniona. Będziesz nie na urlopie macierzyńskim a na zasiłku macierzyńskim - a to różnica. Więc w takiej sytuacji najlepiej byłoby wykorzystać cały "roczny" zasiłek.