Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

; chyba już dowiedziałas się od kadrowej ? nie umiem ci powiedzieć ile u ciebie bedzie wynosił ten dodatek ale pewnie z ok. 80 zł., więc niewiele

... Czy rzecziwiscie wystarczy 6 przepracowanych miesiecy? Czy wazny jest rodzaj umowy? Czy licza sie umowy-zlecenia? chodzi o 6 miesiecy przed zajsciem w ciaze czy mozna wliczyc w to ewentualny czas, kiedy jest sie juz w ciazy? Jakiej wysokosci jest to wysilek?
).

. Wlasnie chce przygotowac wszystkie papierki zeby maz mial tylko to zaniesc. i tak najpierw musi wyrobic w warszawce akt urodzenia a wszystko zalatwi jak przyjedzie do domu czyli pare dni po urodzeniu maluszka i o wszystkie zasilki chce zeby zlozyl od razu bo np u nas w miescie na wyplate becikowego nawet do 3miesiecy sie czeka.

)Natomiast od 9 dni pracuje w sklepie spożywczym.Nie podpisalam jeszcze umowy i nie wiem czy ta zrobie bo on pewnie da mi na jakis okres probny i wtedy tylko do porodu bede otrzymywala pieniadze.Moje pytanie to :czy jesli ktos zatrudnil mnie na czas nieokreslony na 1/4 etetu to przez jaki okres czasu pracodawca musialby placic zus zebym mogla dac L4.Poprostu to byloby fikcyjne zatrudnienie a ja sama placilabym sobie skladki tylko ile miesiecy trzeba byc zatrudnionym albo ile trzeba miesiect placic zus zebym mogla dac zwolnienie lekarskie i miec pelna ochrone kobiety w ciazy??Odpowiedz jest dla mnie bardzo wazna, jesli ktos wie co moge zrobic w tej sytuacji to prosze o odpowiedz.Z gory dziekuje