Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wnocy Dominika potrafi cycać co godzinę. Czasem jestem naprawdę zmęczona, ale daję radę jak sobie pomyślę, że nie choruje na piersi. Dzisiaj mnie tak ugryzła w cycka (pierwszy raz od dawien dawna), że aż krzyknęłam z bólu "ałła", to bidulka moja się wystraszyła, że mi jej żal było potem, bo się mega rozpłakała :( pozdrawiam gorąco mamy karmiące
;
;
;
;
Dziewczyny a czy ból piersi podczas napływu pokarmu (wyrzutu oksytocyny?) to rzecz normalna? (Przy Miśku takich atrakcji nie miałam) Jeśli normalna to czy kiedyś minie, bo to dość nieprzyjemne :/
I ja się podpinam pod to pytanie. Przystawiam Wojtusia do cysia a w drugim napływa pokarm i rzeczywiście jest to takie napięcie całej piersi z pobolewaniem.

.
Manga, a nie pojawilo Ci się to w drugiej ciąży czasem?.

Hmmm myślałam nawet o grzybicy ale chyba wtedy piersi powinny kłuć nie tylko w momentach napływu pokarmu?
Moja corka ma 6 miesiecy i od ok tygodniu ( z dnia na dzien bardziej ) bola mnie sutki!!!
,

Zarówno pediatra, znajoma położna (znająca się na kp) jak i doradczyni mówiły, że jest OK, mimo że Hania była dalekoooo poza siatkami centylowymi.
Ale jak dziś patrzę na jej zdjęcia z tego okresu to mnie przerażenie ogarnia :) Żeby jej umyć szyję były potrzebne dwie osoby - jedna do odgarnięcia podgardla, druga do mycia właściwego. Dziś waży coś koło 11 kg (na wadze domowej, bo w przychodni się nie ważyłyśmy od stycznia) i na udach zostały już tylko małe fałdki
Eee, dobra, nie będę dziecku cyca ograniczać, niech je na zdrowie, aż po same uszy. Może się fałdek dorobi
, ale na szczęście to już przeszłość). Chodzi mi o sytuację, gdy pierś nie jest do końca opróżniona - zdarza się, że Mała chwilkę ssie i potem już nie chce więcej. Mam w takiej sytuacji opróżnić sama pierś do końca? A może przy następnym karmieniu przystawić ponownie do tej samej piersi? Czy przy następnym karmieniu normalnie przystawić do drugiej piersi? No nie wiem po prostu... 
wiesz ja na początku miałam identyczne dylematy i w końcu postawiłam na słuchanie swojego organizmu. Macałam piesi przed karmieniem i w zależności od tego, która pierś nie mogła już czekać do tej przystawiałam. Nawet jak przystawisz dwa razy pod rząd do tej samej a druga pierś nie będzie mocno przepełniona to nic się niestanie
no i przecież może trafić ci się głodomor i będziesz karmiła z obu na jedno karmienie
ja np często zmieniałam pierś jak się młoda denerwowała przy karmiu
Ja bym popatrzyła na zęby albo oczekiwała rozwoju choroby jednak u Wasmoże zęby...hmmmm bo z choroby dopiero ledwo wyszła
Uśku albo Młoda odczuwa weekendy kiedy cię nie ma...tzn. chyba dopiero zaczęło cię nie być w domu ale może odreagowywać?hmmm no też może być.nie było mnie cały weekend,może chce nadrobić bliskość? .....