Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nie mam sił dziewczyny.
. Możesz cieply okład sobie polozyc w czasie karmienia. Ale jak już pokarmisz to znika ten bol,tak? pojawia się przy napływie pokarmu? Zdziwiło mnie tylko to, że od kilku dni ból jest nie do wytrzymania. Rwie aż do pachy
Taka masochistka ze mnie;) Bo wiem, że za momencik przejdzie, a mam pewność, że mleko leci jak szalone:)
Teo,moze tak być z tym bolem. To niedługo minie.
Kapusta może być mrozona ,choć dla mnie było przyjemniej jak miałam kapustę caly czas w lodowce i taka kladlam na piers.

Oczywiście obserwować go należy, ale nie wariować ze zmartwienia.
Strach pomyśleć co by było gdybym pomyślała, że te wrzaski to kolka i próbowała go nosić w tej czerwonej koszulce. Pewnie z godzina z głowy przynajmniej. Tak więc zachęcam do wnikliwej obserwacji i słuchania dzieciaków, bo czasem naprawdę można się zdziwić. Inną rzeczą z typu dziwnych była nie zasłonięta zasłona - tak samo, uporczywe gapienie się w nią i płacz (podejrzewam, że fioletowa zasłona i biała firanka tworzyły kontrastowe pasy, które strasznie młodego "nakręcały") - zasłoniłam i spokój.

Ja to w ogóle bardzo uważam z określeniem "kolki". Wydaje mi się, że często mamy definiują płacz dziecka jako kolki, a tymczasem jest to coś innego.
szukał rozpaczliwie, krzyczał, brał sutka w paszczę, pociągnął dwa razy, wypluwał, wrzeszczał, szukał i tak w kółko.

dzień wcześniej, więc się tygodniowo mogło przesunąć tak jak przy skokach nie ?
Ninka kolkowa była i tego wrzasku nie dało się z NICZYM pomylić innym.
Często babcie tak mówią - jak dziecko chwilę zapłacze to "ooo, kolkę ma".

"Masz wystarczająco pokarmu?", i "A kolki ma?"

jak dziecko nie dostanie odpowiednio wcześnie "spróbować" różnych smaków, to potem chce tylko pierś no i że po 6 miesiącu mleko mamy jest już nie wystarczające
Oraz Hugowe kupy (dzisiaj było ich ze 5-6) zmieniły nagle "zapach" i czuć od nich praktycznie tym samym, co od moich rotawirusowych biegunek.
jeżeli zaczyna się wprowadzać pokarmy wcześniej to dziecko lepiej je, chętniej próbuje nowe smaki ale bez przegięcia bo termin 6 mc właśnie tym wcześniejszym jest.Chodzi o to że znam mamy ,które karmiły ponad dwa lata i pierś była głównym pokarmem dziecka a nie dodatkiem , bo nie chciało się jej wprowadzać, bo było jej wygodnie i ona lubi karmić. Dziecko teraz nie chce nic jeść a co zje to alergia...

A jak sutka wypluje to z sutka sika mocno,

a macie gdzies w pobliżu labolatorium a najlepiej sanepid,bo zrobia na miejscu badanie
Pierworodna miała wcześnie rozszerzaną dietę, bo wracałam do pracy - miała niewiele ponad 5 miesięcy. Młodsza była w 100% blw, bo zostałam z nią dłużej
Moja Krysia też już w 5 m-cu zaczęła poznawać kaszki i warzywka, bo ja wracałam do pracy.
Zostaję z nim w domu dłużej.