Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
No więc nakładki......ale.... Dlaczego to tak boli? Piersi są całe poranione, pokrwawione. Podobno poranione brodawki to często skutek złego przystawienia ale czy można źle przystawić z nakładką??? bo od początku jest tylko nakładka, próby bez były bardzo krótkie i nie poraniły mi piersi. Bardzo proszę o jakąś radę.Umieram z bólu przy każdym karmieniu i po prostu nie daję rady.
poranioną sutkę
No i znowu odwiedzam forum prosząc, błagając o poradę.
Karmię piersią ale niestety tylko z nakładkami, brodawki są całkowicie płaskie i mój syn nie miał jak ich złapać, nie miał co złapać. Wyciągnąć się nie da, w szpitalu próbowali mi ochłodzić sutek żeby wyszedł no i trochę wychodzi ale w dalszym ciągu jest za mały.
No więc nakładki......ale.... Dlaczego to tak boli? Piersi są całe poranione, pokrwawione. Podobno poranione brodawki to często skutek złego przystawienia ale czy można źle przystawić z nakładką??? bo od początku jest tylko nakładka, próby bez były bardzo krótkie i nie poraniły mi piersi. Bardzo proszę o jakąś radę.Umieram z bólu przy każdym karmieniu i po prostu nie daję rady.
Gingerka no co Ty gadasz z tymi 11 kg ??!! Nie ma opcji ;-)
Czy któraś z Was robiła sobie USG piersi w trakcie karmienia ? Zastanawiam się nad wykonaniem badania. Staram się dbać o samokontrolę piersi, ale jakoś siedzi mi w głowie, że powinnam wykonać USG. Jakie jest Wasze doświadczenie w tym zakresie ? Robić ? Zaczekać do zakończenia laktacji ? Będę wdzięczna za pomoc.
karolajnas 1 godzinę temu zmieniony Cytuj Oooo :) Eeee :( Zgłoś do moderacji permalink
Dzień dobry ! Drogie karmiące Mamy, mam do Was pytanie. Czy któraś z Was robiła sobie USG piersi w trakcie karmienia ? Zastanawiam się nad wykonaniem badania. Staram się dbać o samokontrolę piersi, ale jakoś siedzi mi w głowie, że powinnam wykonać USG. Jakie jest Wasze doświadczenie w tym zakresie ? Robić ? Zaczekać do zakończenia laktacji ? Będę wdzięczna za pomoc.
--
bo znam takich co kaza dopiero po zakończeniu laktacji przyjść
Katko, a jak dużą miałaś tę torbiel, że robiłaś biopsję? To chyba nie jest rutynowe postępowanie? Pytam, bo właśnie jestem po usg i tak jak pół roku temu miałam jedną malutką 5mm w lewej piersi, tak teraz wymacałam sobie drugą w takim "głupim" miejscu na brodawce. No i ta jest od jakichś 2miesięcy, ma 6,5mm. Lekarka, która robiła usg powiedziała, że trzeba zrobić usg po zakończeniu karmienia, żeby sprawdzić, czy nic się z nią nie dzieje, ale generalnie wg niej, jeśli torbiele są mniejsze niż 2cm, to nie ma się co przejmować. Nie wiem, czy na usg widać, która torbiel jest ok, a która nie ok, no ale nie dociekałam. A Twoja wypowiedź mnie teraz zastanowiła :) serio? Ja miałam nawet biopsję torbielki podczas laktacji :)
ci napisze że często moja prawie dwulatka chce w nocy pierś co 2 godz.