Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Jest teraz w ciąży dokładnie w 17tyg i wciąż karmi swoje starsze dziecko piersią, opinie lekarzy są różne od wzruszania ramionami, po "można" i "nie można", jakie jest Wasze zdanie, czy można będąc w ciąży karmić piersią?
ja swoje dziecko karmię. Póki nie ma przeciwwskazań medycznych (plamienia, nadmierne skurcze, skracanie się szyjki, etc.), to należy zadbać szczególnie o dietę i kontrolować wyniki badań.Ale z powodu pokąsania nie odstawia się od piersi, nie?

Małe dostanie siarę, duże dostanie siarę, a jak przyjdzie nawał, to oboje dostaną mleko przejściowe, a później to dojrzałe.
te nasze cycki takie "mądre" są

Nie ma wyrzutu mleka

a natura nas wyposazyla w laktacyjna nieplodnosc

a co do żywienia Nat, to bywa różnie, ale w ciągu ostatnich trzech miesięcy zjechała mi z wagi o 300 gram. Ale to nie ten wątek.

położna pytała czy ją karmię w nocy i powiedziała, żeby dawała jej wodę przegotowaną zamiast cyca, bo stomatolodzy alarmują, że częstą przyczyną próchnicy u maluchów jest nocne karmienie. Mleko takie zawiera najwięcej cukrów i też dziecku chce się pić dlatego często mi się budzi...
Raz, że technika ssania jest taka, że zęby praktycznie się z mlekiem nie stykają, a dwa, że mleko matki zawiera składniki zapobiegające próchnicy. Próchnica od nocnego karmienia owszem, ale raczej od butelki z mm.