Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wiesz tylko jednego nie rozumiem, w 3 dobie po cc miałam takie duże nabrzmiałe piersi, wydawało mi się, że pełne mleka i nawet pobolewały mnie, poszłam więc do położnej z zapytaniem co mam robić [bo przecież nowicjuszką byłam a nawet mama mi mówiła i ostrzegała przed zapaleniem piersi) ... to ta franca zaczęła ugniatać mi piersi i powiedziała, że mam nie odciągać bo jak się zacznie odciągać to potem dopiero jest problem i takie tam ble ble ... Strasznie żałuję, że nie posłuchałam swojego serca, może teraz przystawiałabym maluchy do piersi ... Hmmm nie ma nad czym się rozczulać - ważne, że nic im nie brakuje na dzień dzisiejszy i są zdrowe - to mnie cieszy, jak każdą mamę

)

Nie wiem, co Ci doradzić przy skrajnych opiniach. Już tyle wycierpiałaś 

po prostu dziasla swedza wiec musi sobie pozagryzac. wazne jest aby zabierac piers jak maluch tak robi. Przy Gabrysi zagryzanie skonczylo sie po ok tygodniu. Pozniej nawet majac zeby mnie nie gryzla (2 razy jej sie zdazylo i to przez sen) a karmilam przeciez 18miesiecy

i bardzo się z tego ciesze
będe się starac tak ją karmic piersią jak najdłużej a mleczko na pewno będe miała bo latacja jest pobudzana co 3 godz w dzień i co 5 w nocy:)
, napisałam że pije herbatki ponieważ już skończyłam z granulkami jakieś 2 tyg.temu po zjedzeniu 4 opakowań postanowiłam zrobic tydz. przerwy i spróbowac jeszcze czegoś innego.A co do odciągania to masz racje z tym że jeśli Twój syn się najada mimo iż odciągasz tylko 80ml z 2 cyców to moja Oli niestety się nie najada bo jesli nadal szuka cyca i płacze jak jej nic nie leci a jak podam butle to wtrąbi jeszcze 60ml więc logiczne że się nie najada. Ja nie odciągam pokarmu cały czas tylko raz w tyg.sprawdzam ile mi przybyło , a tak to przystawiam małą do piersi, gdyby się najadała to by nie płakała. Co dziecko to inny apetyt

, starszą córke karmiłam do 6 mca tylko cycem a na noc cyca miała do 9mca ,a teraz 

dupa!!!!
albo przez te zgryzione , bolące cyce się zablokowałam na karmienie ?? sama już nie wiem .......komuś może się to wydac dziwne , wiem moja siostra ma 4 dzieci i żadnego nie karmiła cycem bo nie miała na to ochoty i zabierało jej to czas i dzieciaki jak się to mówi żyją ..................no ale dla mnie karmienie cycem było priorytetowe i co mi z tego wyszło.....fuck.....
moze to faktycznie blokada psychiczna jakas?? jesli idzie o depresje to czytalam ze moze spowodowac wlasnie problemy z pokarmem. Mam nadzieje ze sie wszystko u was unormuje.

i tak bylas mega dzielna, wytrzymalas wiecej niz by sie wydawalo ze mozna