Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
- no wiem co czujesz bo mam tak z rana.. nie pije, ale suta memła i podgryzuje by nie uciekl :/ a on malo pije, więcej memła i drażni jeszcze bardziej.
Butlę muszę mieć, bo wiem, że nie będę mogła być z dzieckiem 24 godziny na dobę ;)
ale, że tak od razu, na dzień dobry?
ja zainwestowałam w cały zestaw medeli ale teraz wybrałabym lovi, jak przy Biance. ma spoko opinię a nie jedzie tak po kieszeni, a i nie szkoda tak jak nie załapie butli.
bo cyc za duży.
Ale do czego za duży?
Przecież maluch będzie łapać sutka, otoczka brodawki a nie całego cyca hihihi
Najlepiej kupić jakąś najtansza bo może się okazać że będzie antybutelkowe jak moja Amelka do 1r.z i tylko cyca będzie tolerować.
Albo może kubeczek medeli jeśli bardzo Ci zależy na kp, najmniejsze ryzyko że nie zaburza to odruchu ssania
Jaką butę kupić na wszelki wypadek, żeby nie zaburzyć kp? Medelę, Lovi czy może jeszcze coś innego?
Elfika, jak kupowalas calme czy udało Ci się kupić same silikonowe smoczki?
Ania, straszna sie z Ciebie terrorystka laktacyjna zrobiła ;) Pisze to z sympatii choć powiem szczerze, że warto pomyśleć, ze nie dla każdej mamy świat macierzyństwa kończy się na kp.
A co do karmienia wczesniaka, ja bym się zdała wyłącznie na lekarzy. Naprawdę przy wcześniaku balabym się kombinować po swojemu.
Lekarz przedstawia sytuację. Rodzice wyrażają zgodę na sposób karmienia.
Dzis jeszcze sluzowate lub pieniste kupki takze chyba coś jest na rzeczy :(