Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
W końcu nas też nie da się zmusić do jedzenia, gdy nie jesteśmy głodne- w pracy potrafia, przerwa o 10 i juz :P jak nie to o 14 koniec i wtedy mozna .
dobry start to łyżeczka raz dziennie?- lyzeczka mala do jedzenia (najlepiej zupki jarzynowej) przez 2 miesiace. Ja dawalam do mleka bo maly nie lubil nic innego.

Luśka skończyła rok i chciałam powoli zastępować mm mlekiem krowim.

Mi powiedziano że dziecku piersiowemu nie można dawać kaszek mlecznych
No ale własnie mi wczoraj ktoś zasiał ziarno wątpliwości mówiąc, że tak małe dziecko nie powinno jeść płatków owsianych bo one wypłukują wapń z kościJa to ostatnio w mleku krowim czytalam kilka artykulow (nie o platkach owsianych).

daje małej kaszki z nestle smakowe
A mnie mocno zastanawia (bo kupiłam kiedyś z ciekawości kaszkę "zdrowy brzuszek" i była tak słodka że nie dało się jej jeść), skąd w tych kaszkach (np. nestle zdrowy brzuszek lipowej) w składzie jest 27g cukru na 100g?--

Madzia,mogę zapytać, dlaczego stomatolog dziecięcy radził oduczyć dziecko nocnego karmienia ;)?
Chodzi o zwiększone ryzyko pojawiania się próchnicy?
Ja sobie nie wyobrażam oduczać 10-cio miesięczne dziecko jedzenia w nocy [jeśli oczywiście się budzi i jest wyraźnie głodne] tylko dlatego, że ktoś tak zaleca.
Toż nie wytłumaczysz takiemu maleństwu "słuchaj kochanie, nie dostaniesz teraz mleczka bo może to rzutować na późniejszy stan twego uzębienia, rozumiesz?"
No litości