Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A czułyście moment nacięcia, czy tak to poszło niezauważenie?
stokrotko to całuj Bozie za to że parłaś aż DWA RAZY !
ja naprawdę powinnam całować Bozię za te parte, bo po dłuuugich godzinach męczarni z bolesnymi skurczami (skurcze bolały jak cholera, a jak podali oxytocynę to myślałam, że wyjdę z siebie, bo tak bolało, a rozwarcie nie postępowało), miałam bolesny masaż szyjki, więc parte to już luzik
a jest tu ktos po cesarce z narkozie?
Oj mnie tez bolaly te skurcze rozwierajace. Ale po oxytocynie zawsze sa bardzo bolesne.
Haha, Teorka, a spodziewałaś się mega hipisa urodzić? :DDD
No ja jak wspominam swój poród a w zasadzie te poczatkowe skurcze i walke o rozwarcie to błagalam o jakies tabletki przeciwbólowe, o ZZO, o cesarke!!
Taaaaa wiem coś o tym... U mnie nie dość, że przebili pęcherz, podpięli mnie pod oxy, dali w dupsko zastrzyk na lepsze rozwieranie szyjki to i tak po 3h skurczy rozwarcie postąpiło o 0,5cm
Miałam tak samo, myślę , ze najbardziej dołujący był właśnie ten brak postępu porodu
W każdym razie, ja zupełnie już odleciałam, nie mogłam mówić, myśleć i nic do mnie nie docierało.
Talka i tak dla mnie jestes bohaterka...wiem, ze kobiety rodza od wiekow bez zzo...ale ja jednak wole miec swiadomosc ze w razie koniecznosci (czyt. bolu trudnego do wytrzymania) moge sobie w cierpieniu ulzyc :))
ja. Niestety z powodu ratowania zycia mojego i coreczki.
Ale jesli pytasz bo rozważasz, to absolutnie nie polecam.
beagraf: 'łożysko nie chciało się odlepić. Lekarz wyjaśnij mi czemu lepiej spróbowac je 'wycisnąć' niż mieć zabieg - i wycisnął ale myslałam że też miednicy się pozbyłam!