Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A ja się nie zgodzę, że nacięcie gorsze.
A właśnie - długo się to to rozpuszcza ?
A właśnie - długo się to to rozpuszcza ?
Z czego wynika podawana przez Was różnica w odczuwaniu?
ja mam do tej pory. po nacieciu mialam grubsza blizne...
Można powiedzieć, że nie życzymy sobie nacinania i nie mają prawa tego zrobić? W jakiś sposób to zagraża życiu dziecka jak się nie natnie?
znajoma kategorycznie zabroniła ciąć no i potem żałowała bo pękła po odbyt
Chociaż nie wiem w jakim stanie dno mej macicy się znajduje
moja córka wychodziła nawet nei na supermena a " na zimnym łokciu" ze giętą rączką przy głowie, nie uważam aby u mnie było to nadużycie :)
Hydro o zapomniałam o ćwiczeniach !
Już zaczynam
bo mna mnie krzyczał, że lekarze lepiej wiedzą, a ja za dużo forum czytam :P
Można by pomyśleć, że z tej wypowiedzi przebija jedno: dobra pacjentka, to nieświadoma pacjentka :P Czytanie jeszcze nikomu nie zaszkodziło, raczej dzieje się odwrotnie, co widać po wpisach na forum.
W ogóle zapomniałam spytać lekarki czy pęknięcie w takim miejscu może mieć przykre konsekwencje w postaci nietrzymania moczu etc.
Dobra położna powinna wiedzieć, czy nacięcie jest konieczne czy nie.
I nie powinna dopuścić do poważnych pęknięć.
Hydro - wszystko ładnie pięknie, ale w Polskich szpitalach mało porodów przebiega całkiem naturalnie. Jeśli podaje się rodzącej oxytocynę i przebija pęcherz to nacięcie jest kolejną patologią wynikającą z tych działań. Już lepiej się dać wtedy naciąć, bo poród sztucznie nasilony, przyspieszony rzeczywiście może poważnie krocze uszkodzić...
Ale mnie było jakoś niewygodnie i wolałam na fotel. Dziwne, bo natura powinna wziąć górę. A nie wzieła....