Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mangaa, a w szpitalu w Gliwicach nie mają tego ustrojstwa na stanie? Pytam, bo mi się zakodowało w głowie, że tak, ale nie jestem pewna.
Ja z kolei kojarzę, że nie mają.
- mnie tam niby dali gaz ale jakos nie czulam sie lepiej he he Ja z kolei kojarzę, że nie mają. Gaz mieli niby, ale jak ja rodziłam to akurat butli nie było czy coś, w każdym razie nie mogłam skorzystać.
o tym, że w położnictwie nic się nie dzieje z minuty na minutę, tylko wszystko można wychwycić wcześniej (to chyba było odnośnie porodów domowych)
Słyszałam, że waga dziecka powyżej 4 kg jest wskazaniem do CC
czy wg procedur będzie rekomendował CC?
A na którym etapie zorientowaliscie sie, ze jest ten węzeł? Wiem, ze moze głupie pytanie. Ale to po porodzie było widać, tak?
Oraz (jaka jestem wścibska!;) cos przepowiadalo porod czy znowu cie złapało z zaskoczenia przy pierogach?
cały wtorek krwawiłam, nie śluz z krwią, tylko takie lekkie krwawienie jak pierwszy dzień okresu.
Po czym wiecie, ze takim krwawieniem nie nalezy sie martwic?
Bo krew to mi sie jakos zle kojarzy i boje sie, ze spanikuje na taki widok.
Nie wiem, może można to było olać, ale ja byłam spanikowana. I absolutnie nie żałuję,
Po wszystkim sie okazało, że pępowina miała tylko 18 cm przy normie dużo większej.I dziecko nie wyszło by, nie ma opcji. Teraz ta dziewczyna jest w kolejnej ciąży i jej gin zaleca cc, bo mówi że pewnie sytuacja się powtórzy.
Skonsultowałam z innym, to stwierdził właśnie, żeby przy ewentualnie drugiej ciąży bacznie się temu przyglądać, bo sytuacja może się powtórzyć.