Witajcie kobitki, to jest nasz 7 cykl staran.Wrzesien 2005 poronienie w 5-6tyg (dokładnnie nie wiem)narazie się nie udaje ale jestem pełna nadziei, ze wkrotce się to zmieni
Witam wszystkich i dopisuję się do tabelki Mam nadzieję że ten cykl będzie ostatni....chociaż męża dopadło przeziębienie (oczywiście w nieodpowiednim czasie )
A podobno najlepiej zrobic wszystkie 3 razem Chyba tak zrobiwe jak bede mial te pozostale rtobione a co tam za jednym razem niech mi krew upuszczaja anie kilka razy.
no i najlepiej najpierw zbadac nasienie męża....aby kobiety nie faszerować lekami a poza tym mężczyzne łatwo i szybko a kobietę trudno zdiagnozować....
prolaktyne,progesteron,estradiol no i cytologie .Ostatnio cytologie mialam 7 lat temu. Az dostalam opier... od lekarza. Bylam prywtanie i nie chial mnie juz naciagac na kase wiec zrobi mi panstwowo.
No .wiesz ja chodzilam do gina w miare regularnie. Jakos sama mu nie wspominalam o cytologi a on sie nie pytal. Zlikwidowali nam przychodnie i musialam zmienic.Teraz zaczelam chodzic do innego i sie zainteresowal.
kiedy powiedziałam lekarzowi że już czas na staranka sam mi przepisał badania estradiol, FSH, progesteron, prolaktynę i na Toksoplazmozę, wszystkie wyniki są dobre, a nawet idealne, w takim razie nie wiem dziewczyny czemu ja jeszcze się staram hi hi
Blask _gwaizdy 3 cykl to naprawde malo. Musisz byc troszke bardziej cierpliwa. No i jeszcze jedno podobno nie wolno sie prztytulac codzinnie tylko co drugi dzien.
no tak, wiem, tylko że już mój zegar bije głośno TIK TAK i dlatego troszkę się niecierpliwię co drugi dzień przytulanka, ale jeśli chłopaczki męża trochę chorują, my narazie nie wiemy, zresztą wiesz, my i tak nie jesteśmy już w kwiecie wieku i przytulamy się co drugi dzień bo takie codzienne harce to już nie dla nas
oczekujaca1 i olka78....j ajestem przodujaca w starankach ale wy zaraz za mna, chcialam sie was zapytac czy juz jestescie po badaniach hormonalnych itp.szczegolnie hsg...nie chce was starszyc ale trzeba sprawdzic droznosc jajowodow bo tu moze lezec przyczyna...ja o swoich niedroznych dowiedzialam sie po laparoskopii:( owszem mam wyrok ivf ale odkad znam przyczyne jest mi jakos lepiej bo juz nie zadaje sobie pytan co robie zle? dlaczego mi nie wychodzi? itp.jestem tu z wami na 28dniach, bo wierze w cuda:)))
Solaris w cuda zawsze trzeba wierzyc. Wiem ze dziewczyny zachodzily w ciaze wiedzac ze sa bezplodne i nie maja szans . A tu niespodzinka. Wyluzowaly, nie myslaly o tym i dzidzi przyszla do nich.Trzymam kciuki.
czesc dziewczyny,my jeszcze nie robilismy żadnych badan.doszlismy z mężem do wniosku, że jesli nie uda w tym cyklu to we wrzesniu ide do lekarza i poprosze o skierowanie na badania
Cześć justa.....jak dostane dostep to wysle Ci zaproszenie
Solaris no rzeczywiscie przodujesz...miałam robione HSG, TSH oraz prolaktyne itd...na wrzesien mam pierwszą inseminacje ale przesyune ja na październik.......
W moim przypadku jeszcze wszystkich badań nie mam zrobionych ale.....błąd lezał po stronie kliniki która badała nasienie meza i powiedzieli że ok....ale po poł roku znów sie zbadał i katastrofa tylko w innym miejscu i jak poszłam do innego lekarza to przyznał ze oni wszystkim wydaja jeden i ten sam wynik
Więc teraz bierze witaminki i lekarstwa a w tym cyklu nie mozna bylo miec przytulanek poniewaz ja po HSG i jajeczko było napromieniowane więc lepiej nie a mąż słaba ruchliwośc i morfologia i 3 lekarzy potwierdziło że lepiej w tym cyklu nie bo jest większa szansa na dziecko z wada
Więc czekam az dostanę @ i działamy a jak nic to w październiku na inseminację
Przepraszam pomyłka , rzeczywiście wpisałam poczatkowo termin ostatniej @ . Kawy jeszcze nie piłam i źle kojarze :) . Poprawiłam bład i teraz sie wszystko zgadza.
OCZEKUJACA - mój śp. tata zawsze mówił że "co się odwlecze , to nie uciecze " i że " nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło" . Wiem że chciałabyś juz zobaczyć II krechy jak najszybciej , to zrozumiałe , każda z nas "starających sie " ma takie pragnienie . Ale w Twoim przypadku widac , lepiej odczekać . I jak bedzie Ci źle to przypomnij sobie te 2 cytaty , ja często sobie je powtarzam i jak na razie w moim burzliwym życiu sprawdzaja sie . Pozdrawiam.
ja dzisiaj ide na badania, wszystkie ciazowe bez prolaktyny, bo jak nigdy rano nie jem, to dzis mnie podkusilo, zebym sprobowala serka zrobionego do kanapek mezusia no i po prolaktynie
Najczęściej spotykane jest sztuczne zapłodnienie tzw. zapłodnienie in vitro. ICSI - dokomórkowe wstrzyknięcie plemnika (intra-cytoplasmic sperm injection, ICSI)
Marto ja miałam w marcu inseminację IVI , miałam iść w czerwcu ale się przeziębiłam, i nie poszłam, a teraz nie mam kiedy, w każdym bądź razie uzbierałam na nią już kasę