Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Esia moze wpisz srednia ale ja tam ekspertem od tego nie jestem. mam do was pytanko kiedy robicie testy owulacyjne, bo w sumie trzeba je robic z 4 godzinna przerwa bez picia i na moich testach pisze ze kobiety robia je najczesciej rano i do tej pory zawsze tak robilam i sie raczej sprawdzalo, ale na niektorych forach pisza ze najlepiej popoludnia. Ja wy kochane je robicie ??
    •  
      CommentAuthorEdka81
    • CommentTimeMay 2nd 2008
     permalink
    esia mozesz wpisac pomiar z 6.45 jesli sen zakloci sikanie ale potem spalas godzine rpzed pomiarem to podobno jest wszystko ok wiem bo sama sikam jak najeta w nocy :)
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    czekamyNaCiebie - dzięki. Zaznaczyłam ten 2 jako normalny, tylko w notatce jest adnotacja że może być zakłócony ;)
    •  
      CommentAuthorEdka81
     permalink
    no mi kedys larka tak podpowiedziala ze keidys to gdzies przeczytala ja tez czesto sikam stanowczo za czesta :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    no dobra to zobaczymy co będzie jutro, ja to właściwie już na @ czekam

:confused:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Cześć dziewuszki, witam w piąteczek.:boogie:
    •  
      CommentAuthorcortunia
     permalink
    od czasu zakupu nowego termometru - temperatura mi leci na łeb na szyję ;D

miłego dzionka
    --
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Cześć Dziewczyny1
    Miłego weekendu!

*karolkabatorka* - testów owu podobno nie powinno się robić rano, bo mogą zafałszować wynik w kierunku pozytywnym, ze względu na większe stężenie lh, a gdzieś czytałam, że lh jest obecne przez cały cykl tylko w różnym stężeniu
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Cześć kodama. Tobie też miłego weekendu. Z lepszą pogodą:wink:
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    U mnie szaro, ale jeszcze nie jest tak źle, bo nie pada - jutro będzie gorzej :)
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Kodama a ty przepowiadasz pogodę? Może przepowiesz mi wynik cyklu, czy bedzie +, czy -?. Zobaczymy czy się sprawdzi:bigsmile:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    u mnie też szaro, adekwatnie do mojego nastroju :/
    mam nadzieję że jutro będzie ładniej bo na grilla się wybieramy na działkę.
    dziewczyny czy któraś z was hoduje róże ??
    •  
      CommentAuthorlama
    • CommentTimeMay 3rd 2008
     permalink
    Cześć dziewczyny. Miłej soboty. U mnie słońce od amego rana, mam nadzieję, że u was także.:jumping:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    u mnie też pięknie, na działeczke niebawem śmigamy :)
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Cześć :)))
    A u mnie było słońce, teraz zaszło, niuch niuch czuję deszcz ...hehehe

Miłego weekendu!!
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Lama - nie wiem czemu, ale w pierwszym odruchu przeczytałam, żeby Ci przepowiedzieć wynik meczu :) (chyba jestem skażona przez męża)
    A co do przepowiadania cyklu to moja kula mówi, że plus ;)
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    czesc Babeczki! u nas we Wrocku pogoda sie poprawila i swieci sloneczko:) nawet udalo mi sie troszke opalic:) ciekawe jak jutro bedzie. Milego wieczorku!:-)
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Kodama ,dobre z tym skażeniem:rolling:.
    Konwalijka przywróciła mnie do pionu, pod moim wykresem, tak więc czekam jeszcze cały tydzień, bo wtedy powinien przyjść okres, a ja błędnie sobie wszystko zinterpretowałam. Chyba tez mam jakieś skażenie, ale na mózgu.
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Zapraszam od jutra pod nowy wykresik :neutral:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    konwalijka ty wcale nie jesteś złosliwa. Przepraszam jeśli tak to odebrałaś. Wiem ,że to była tylko twoja interpretacja i wielka jesteś za to że się tego podjęłaś. Sama bym sobie nie poradziła. Napisałam do ekspertów tak jak mi radziłaś, ale oni chyba jeszcze na majówce, bo cisza z ich strony.
    Co do testu to myślę że w przyszły piątek mogłoby coś wyjść, o ile będą ku temu podstawy.

I nie martw sie, w końcu kiedyś zmienimy kategrię:tongue:
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeMay 4th 2008
     permalink
    czy jezeli ewentualnie z tego mojego wykresu cos bedzie, to czy moge brac normalnie tabletki przeciwalergiczne jezeli nie jestem niczego pewna??

ani ciazy ani wplywu tabletek na nia (ulotka poleciala do kosza):confused:
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    sama sobie odpowiem:) nie moge brac bez konsultacji z lekarzem
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    odpowiedz dobra Emi! aha, nie wyrzucać ulotek od leków! ja mam specjalną torebke w której trzymam ulotki i polecam taki sposób, miłej niedzieli :))
    --
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Cześć Dziewczyny!
    Nie wiem czy Wy tak macie, ale ja bardzo lubię oglądać zafasolkowane wykresy (m.in do podglądania serduszek). Cały czas jednak trafiam na te same. Może byśmy namówiły staraczki (w tym siebie), żeby co miesiąc robić listę tych którym się udało?
    Może do tego oddzielny wątek? żeby się można było wpisywać?

Niedzielne pozdrowienia!
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    chyba mi sie udalo:)))
    kodamo wejdz sobie na przyszle mamusie:) tak sie caly czas pojawa jakas nowa ktorej wykresil mozna oblukac:) tez tak robilam:))) mania....
    --
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    właśnie byłam na Twoim wykresie!!! Gratulacje i wyrazy zazdrości!!!!! :D
    Zaraz tam sobie spojrzę :) nie wiedziałam, że jest coś takiego
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ale mozesz 'swiezo zafasolkowane' zalozyc to bedziemy objawy wpisywac np w 5 i 6tc i potem przeskakiwac do przyszlych mamus
    --
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Emkaf gratulacje!!!!:clap::clap::clap:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Emi jeszcze raz gratuluję :wink:
    I więcej nie idę do marketu w weekend, pełno tam ciążówek i mamuś z dziećmi :cry:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Esia, no co ty?? masz uczulenie na ciężarówki? One tak ładnie wyglądaja. Szkoda, że ciąża nie jest zaraźliwa:wink:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Esia ,a ja się ciesze, ze jest 28dni, bynajmniej wiem, że takich jak ja jest dużo więcej, i że razem damy radę.

Właśnie przeglądałam wykresy pt "Jestem w ciązy' i jestem zatrwożona ile tych ciąż ginie niestety:sad:.
    Człowiek się cieszy , bo po kilku nieraz latach w końcu się udało, a po kilku tygodniach, czy miesiącach nastaje pustka. Miejmy nadzieje, że nigdy nie będzie nam dane doświadczyć takiego uczucia.
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    To oczywiste, że się obawiasz. Z drugiej zaś strony musisz myslec pozytywnie, bo tylko to pozytywne myslenie trzyma nas przy jako takim życiu. Głowa do góry, usmiech na twarzy i zobaczysz że od razu bedzie ci lepiej na sercu.:tongue:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    zmieniając temat, czy można Microlifem mierzyć tempkę waginalnie, czy lepiej oralnie?
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    ESIA rozumiem cię bardzo dobrze,ja tez nieraz takie myśli mam ale nie wolno nam tak myśleć,odpychaj takie myśli.Ja zawsze miałam taką myśl że co nowy cykl sie zaczął to sobie wmawiałam,na pewno mi się nie uda,no i tak było,ale teraz na odwrót "na pewno się uda! musi się udać! no ale zobaczymy co Bozia nam ześle.Bądźmy dobrej myśli.
    Pozdrawiam wszystkie forumowiczki:winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Jagódka bardzo mądrze piszesz, pozytywne myślenie, to chyba klucz do wszystkiego, ja mam z tym od zawsze trudności.Staramy się krótko i czasem sobie myślę że niby czemu nam miałoby się udać skoro są pary które starają się znacznie dłużej. Z drugiej strony są osoby które nie chcą i mają, a te które chcą mają z tym problemy :(
    No ale nic na to nie poradzimy, jak już pisałam cierpliwości i pokory też trzeba się nauczyć, tylko czasem puszczają nerwy gdy znów się nie udaje :wink:
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    ESIA niestety takie już jest życie,niektórzy nie chcą i porzucają dzieciaczki jak śmieci a my pragniemy je mieć i nie możemy sie ich doczekać.
    No ale zawsze trzeba mieć nadzieję,tylko przyznam ci sie że ja po 13 latach starań już ją pomału tracę:sad: coraz częściej myślę już o adopcji.Jeszcze trochę poczekam i jak się nie uda to pędzimy do OA.
    Esia życzę Ci osobiście rychłego zafasolkowania. :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Jagódko, to jestes bardzo wytrzymała kobietka! Wielki szacun.. ja z mezem staramy sie 9 miesiecy i juz myslimy o adopcji... no moze to u nas jest troszke inaczej, bo by chcielismy adoptowac dziecko bez wzgledu na swoje wlasne.
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Ja też jestem dla Ciebie Jagódko pełna podziwu, nawet nie umiem sobie wyobrazić siebie w takiej sytuacji, mam nadzieję że i Tobie będzie dane zostać mamą, bardzo Ci tego życzę :)
    mój M nie chce słyszeć o adopcji :sad:
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Esia - słyszenie o adopcji - to kwestia czasu i nieudanych prób... ja z moim od pocżtku o tym gadam, a mimo to mamy nadzieje na własne... Jesteś młodziutka, krótko się starasz - odrzuć czarne myśli na jakąś chwilę co?
    •  
      CommentAuthorlarkaa
    • CommentTimeMay 5th 2008
     permalink
    Ja z kolei wpadam ze skrajności w skrajność, miesiąc płakania w poduszke, stresowania się i gadania pierdoł, że mnie się nigdy nie uda, a potem miesiąc totalnego olewania wszystkiego. Teraz mam tą drugą fazę i jest dobrze, mogłaby potrwać dłużej.
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Mnie sie wydaje, ze do pewnych wnioskow mozna dojasc tylko po dluzszym okresie staran, kiedy nie sa one juz takie desperackie i za wszelka cene. ja to tez przechodzilam :) i teraz mysle, ze rodzicielstwo z dzieckiem adoptowanym moze byc rownie piekne, a pewnie nawet bardziej wymagajace i nie kazdy pewnie sie w tym odnajdzie. ja tez mam obawy, ale czuje, ze to jest rowniez bezpieczniejsze dla kazdego malzenstwa niz korzystanie z nasienia lub jajeczka obcego czlowieka lub in vitro, ktore mocno wchodzi w kompetencje Boga. kazdy ma pewnie swoje przemyslenia na ten temat, ale wydaje mi sie, ze z czasem podejscie sie zmienia i lepiej jest jak nie sa one takie desperackie.
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Esia, MIcrolife można mierzyć:
    - oralnie,
    - waginalnie,
    - rektalnie.

Każdemu wg potrzeb.
    --
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Amazonko dziękuję, na ulotce z internetu wyczytałam że oralnie lub rektalnie, stąd moje pytanie :)

Dobra dziewczyny mówcie tu szybciutko, co robić by się nie nakręcać, heh szczególnie w okolicach owulki :):cool:
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    Nie było mnie tu cały dłuuuuuuuuuuuugi weekend, ale już jestem :bigsmile: Witajcie kochane staraczki :cool:
    -- Serce im przeszkód ma więcej Tym zawsze kocha goręcej :))
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    witaj :swingin:
    •  
      CommentAuthorlarkaa
     permalink
    wszyscy poszaleli na majówce, ja dopiero w tygodniu odpoczne chyba po wariactwach :)
    --
    •  
      CommentAuthorcortunia
     permalink
    ja to chyba mam zapalenie oskrzeli czy coś :/
    --
    •  
      CommentAuthorpatrisha5
     permalink
    Witam Kobitki w ten przepiękny dzionkek;-).Mam problem dotyczący duphastonu.Od dzisiaj mam go zażywać od 14 do 23 dnia.Jednak się zastanawiam.Dziewczyny na forum mi mówiły,że ten lek bierze się po owulacji,bo w trakcie owulki może wyżądzić szkodę.Więc teraz nie wiem co mam robić owulkę,miałam,albo mam bo temperatura na to wskazuje.Czy by mogła któraś Dziewczyna spojrzeć na mój wykres i pomóc mi.Czy mam dzisaj wziąść ten lek,czy poczekać do jutra?.Z góry dziękuję za pomoc:wink:
    -- Kiedy rozpocząć starania?
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    ja bym poczekała, ale może niech ktoś z doświadczeniem się wypowie :)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    esia - jeżeli mogę się wtrącić, to jeżeli obserwacje na 28dni i wogóle tak bardzo cię stresują to ja proponuje odpuścić sobie z 2-3 cykle, zagladać tutaj na forum i na wykresiki innych koleżanek, ale samej nie prowadzić obserwacji. To niejednej z nas tutaj pomogło, poprostu może musisz od tego odpocząć i wtedy........ kto wie.
    Ja starałam się kilka miesięcy, ale bez obserwacji i przy pierwszym wykresiku na 28 dni w 2006r. udało nam sie!
    Ale też bałam sie, że te wieczne obserwacje, wyczekiwania, nadzieje wykończą mnie.

A tak pozatym to dla wszystkich was majowe życzenia zafasolkowania (bo podobno w maju jest najwięcej poczęć, wiecie bociany przylatują).
    :bigsmile::wink::wink::wink::cheer::thumbup:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.