mówię z tym śluzem ciężko czasami.Jak mam suche gacie to zaznaczam sucho.Jeśli śluz przypomina zaschniętą pastę do zębów zaznaczam lepki .A że masz mokro w środku to inna historia hehe wtedy nie zaznaczasz mokro ,bo przecież w tabelce obserwacje wew nie masz takiej opcji nawet. Z resztą ja tam nie wiem nie znam się, tyle co ze swoich obserwacji.Nie chcę nikogo w błąd wprowadzać :P
Alimama ja biore Elevit prenatal tam jest caaaaly zestaw witamin myslisz ze to moze wplywac na jakosc sluzu? W takim razie zle oznaczalam na wykresie odczucie mokro skor na gatkach (jak to napisala Poziomka ) nic nie bylo. hmmmm to jak to zaznaczyc na wykresie ze co to jest?
_Kami_ nie zapomnialysmy czekamy na dobre wiesci i na nowe objawy jak to bylo z cebula
HAHAHA "Na Victorii miałam morko" wczoraj np miałam wrażenie mokro ale gacie suche jak wiór ,albo wiecie można też zobaczyć jak jest np jak palcem u wejścia do pochwy obadasz.Nie raz sie tam zbiera i zostaje
Treść doklejona: 18.07.12 12:56 wodospad mam rzadko naprawdę co kilka cykli tak że gacie muszę zmieniać w ciągu dnia.Morko to tak jakbym popuściła. nowa ja brałam sam magnez bo chciałam fl wydłużyć i w całym cyklu nie miałam normalnego śluzu.Nawet bzykać się nie chciało ,bo taka succha byłam
z szyjką mam tak ,że jak jest otwarta mogę na cm włożyć palec do środka ,więc jak mam mniej miejsca to wiem że jest średnio otwarta.Prawie zamknięta jak wtykam czubek wskazującego a całkiem zamknięta to mogę przejechać gładko po wejściu i nie ma wgłębienia.Gorzej miałam z twardą ,średnio twardą i średnio miękką.Myliło mnie też położenie przez tyłozgięcie bo mam na odwrót i szyjka wędruje mi na boki . Kamisia jak samopoczucie ogólnie ? Jak egzaminy ?
a te witaminy biore bo mam tam tez kwas foliowy, ogolnie bierze sie je w ciazy, podczas karmienia i miesiac przedplanowana ciaza (tak jest napisane w ulotce) co mnie najbardziej rozsmieszylo,bo niby tak latwo to zaplanowac wiec zaczelam je brac jak planowalam ciaze i juz to troche trwa hahah wiec wciaz je biore.
Treść doklejona: 18.07.12 13:10 Poziomka - no wlasnie mam wrazenie ze nie moge jej dosiegnac hahaha nie czuje czy to juz ona czy nie :)
mi akurat latwo wyczuc ja:) z nia to problemu nie mialam ja tez bralam ten kwas foliowy z witaminami ale mi sie skonczyl i jakos nie wykupilam nastepnego:/
Treść doklejona: 18.07.12 13:20 niech mi m wyczuwa czy jest otwarta czy zamknieta:) jak latwo wejdzie to otwarta, jak ciezko to zamknieta:) jak szybko wejdzie i bedzie slisko to mokra jak ciezko to sucho itp
Treść doklejona: 18.07.12 13:25 niech ci m wyczuwa a nie mi:) hehe zle napisalam:)
no to skoro jej nie ma to jest wysoko Kwas foliowy możesz brać całe życie ,jest nam niezbędny,a nie jesz przecież codziennie ważyw strąkowych i innych produktów.Mojemu też daje a sama łykam od kilku lat .Właśnie miałam Wam pisać żebyście warzywa strączkowe wcinały ,kalafior ,brokuły bo warto.Ja wcinam często groszek cukrowy ,fasolkę ,kapusty ,kalafior,brokuły.Do sałatek dodaje groszek zielony i kukurydze i jak poziomka wspomniała dużo rybek
Treść doklejona: 18.07.12 13:26 w szyjkę ma jej wchodzić ? bo nie zaczaiłam chyba :P
hehe no nie w szyjke- no gdzie!:) no ja tez jem duzo kalafiora i groszku takiego straczkowego-mmm uwielbiam, kupuje sobie na ryneczku i wcinam pozniej caly dzien :D musze kurde kupic jednak ten kwas foliowy znowu :D chociaz bralam pol roku i zadnej roznicy nie zauwazylam:/
Egzaminy :P o matko :P 2 mam na wrzesien. Jeden dlatego ze wywalili wykladowce a drugi dlatego ze nikt go nie zdal :D:D:D:D:D a tak to ok :P Bylam ostatnio tydzien w polsce zrobilam objazdowke od Gdanska, Grudziadza po Konin :) i jestem bardzo szczesliwa bo zostalam matka chrzestna i jeszcze spotkalam sie z moim ukochanym braciszkiem po prawie roku nie widzenia sie ;( ale tesknilam
ja sprawdzam rano i wieczorem i czasem jest nieruchomo a nieraz wędruje tak samo jak jest raz miękka a na wieczó twarda,ale dzięki temu nauczyłam się .Bałam się tam gmerać ,ale jak nie ma przeciwwskazań to mi nie szkodzi :P
zubrowkI? to ile oni kupili butelek? u nas polowa zolodkowej zostala i dopiero dzisiaj zobaczylam jak do zamrazalnika LODA wkladalam to bierz ja ze soba- poszczujemy nia sasiada!
haha no wiesz w zaleznosci o jakich LODACH mowimy? ja lubie te i te choc jedne troche gorzej- ale nie zdradze ktore hahahaha a moj K lubi takie lody lody prawdziwe, zimne
Jolka i Władek to moje jaszczurki :D Ma któraś z Was monitor owulacji Clearblue ? Poziomka wiem że masz Ty ten w szmince jakby ,ale jak on się sprawuje ? rozróżniasz kiedy masz płodne jak tam zaglądasz do niego ?
Alimama ja mam w szmince Afrodyta ogolnie jest sie w stanie z niego odczytac tylko mnie juz drugi raz peka plastikowa obudowa szkielka i znow bede reklamowac
ja go ostatnio nie uzywam szczerze mowiac- owulacji nigdy nie mialam (tzn. odkad go mam) wiec nie wiem jak to wyglada jak sie ma owulacje mi tam on nic nie wykazuje jak rano sline mierze, poczekam az mi tempka urosnie i wtedy sprawdze czy cos jest:)
Nie no pewnie ze mozemy:) ja szaleje caly czas od jakiegos miesiaca- az sama nie wiem co ze mna sie dzieje:) albo odreagowuje stres sprzed miesiaca, albo zbliza sie jakis dolek:( oby nie jutro!:)
Kochana przeciez wiesz, ze niewazne czy bedziesz spala w sypialni czy salonie I tak nic nie uslyszysz bo sciany mamy grube! a poza tym to jak mamy sie starac jak owu jeszcze nie mialam?!! No ale mam nadzieje ze do srody sie wyrobimy
Treść doklejona: 18.07.12 18:17 Do soboty:) sorki- myle sie cos dzisiaj