Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
martitap i życzę Ci, aby Twoje dziecko nie zachorowało
Gorąco zachęcam Was do podpisania niniejszej petycji dotyczącej wolności decydowania w kwestii szczepień i ochrony dzieci przed negatywnymi odczynami poszczepiennymi (NOP) poprzez pozostawienie rodzicom wyboru szczepionki, szczepienia (lub rezygnacji z nich), stworzenie sprawnego systemu rejestracji NOP i egzekwowania od lekarzy wypełniania formularzy NOP, do czego są prawnie zobowiązani.PETYCJA WS.ZMUSZANIA RODZICÓW I DZIECI DO SZCZEPIEŃ I OCHRONY DZIECI PRZED ODCZYNAMI POSZCZEPIENNYMI http://www.petycje.pl/7000Po więcej informacji na ten temat zapraszam na działające od kilku lat forum www.szczepienia.org.pl i niedawno powstałego Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wiedzy o Szczepieniach „STOP NOP” (strona na razie w budowie - zapraszamy wkrótce)
chodzi o to, aby rodzice byli USWIADAMIANI i mogli decydowac co dla ich dziecka jest sluszne. nie wszystko zloto co sie swieci.sprawa jest zlozona, stoja za tym wielkie koncerny produkujace leki (m.in. szczepionki). i oczywiscie stoja za tym duze pieniadze
coz, jak w kazdej sprawie glosy sa podzielone. mi to pachnie propaganda... jakie to zrodlo?tu "druga strona medalu":http://wolnemedia.net/zdrowie/szczepienia-i-powiklania-poszczepienne-u-niemowlat-i-malych-dzieci/
ja nie mam zamiaru nikogo przekonywac, zeby szczepil albo nie szczepil swojego dziecka... ale uwazam, ze warto jest sie informowac zanim sie podejmie jakakolwiek decyzje. a juz to, ze o pewnych rzeczach sie nie mowi i to, ze ktos decyduje za mnie biorac jako pewnik to, ze sie zgadzam... budzi we mnie pewne podejrzenia.skoro mowisz, ze "nic do ciebie nie przemowi ze jest inaczej" to po tym stwierdzeniu mozemy zakonczyc nasza konwersacje
Poza tym niech mi ktoś z was (kieruję to do dziewczyn propagujących tego typu petycje) pokaże lek całkowicie pozbawiony działań ubocznych. Powodzenia!!!
Niestety nie... ani ulotki ani książeczki. Jedynie co dostaliśmy to kalendarz szczepień z opisem, kiedy jakie szczepienie należy wykonać.
Pediatra daje tylko ulotki informacyjne o szczepieniach a nie szczegółowe z dzialaniami nieporzadanymi i odczynami poszczepiennymi. Taka ulotka jest zawarta w szczepionce, jak pielęgniarka szczepi dziecko to w pudełku po szczepionce jest taka ulotka, jak w każdym innym leku. Rozsądni rodzice powinni ją wziąć do domu, żeby wiedzieć jak się coś zacznie dziać jak zareagować, a najlepiej by było gdyby taka ulotka została przeczytana przez rodziców przed szczepieniem. Ja przynajmniej jak dostaję od lekarza antybiotyk czy jakikolwiek inny lek na receptę to zanim go wezmę to czytam ulotkę od A do Z. Tak niestety się nie dzieje i stad te petycje bo rodzice bez jakiejkolwiek wiedzy twierdzą ,że szczepionki są złe i powodują działania nieporzadane.