Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A_net_a to niedobrze.
U nas MMR w UK dwa razy szczepia, nie pamietam dokladnie kiedy ale druga dawka na bank jest w ksiazecce. Musialabym sprawdzic.
Ja tez napisałam odmowę w szpitalu i nikt nic nie robił. To przychodnia później zaczyna zadyme jak dojdzie do nich karta dziecka ze szpitala. Nie deklarujcie w szpitalu przychodni do której będzie dziecko zapisane...
Kalendarz szczepień na rok 2019 uległ zmianie.
Szczepienia noworodków przeciwko gruźlicy: szczepienie będzie musiało być przeprowadzane przed wypisaniem noworodka ze szpitala, ale niekoniecznie w 1. dobie życia.
Elfiko czemu od razu zakładasz że nie otrzymałaby rzetelnych informacji?
Nie rozumiem czemu wszystkich do jednego wora pakujesz.
Co się takiego stało, że nagle poziom p/ciał leci na łeb na szyję 2 razy szybciej?

;
;
Mnie to mocno zdziwiło bo Adaś ledwo co 5 lat skończył..

Ostatnio znajoma mnie pytała, które "mniejsze zło" - Priorix czy MMR, ale nie mam pojęcia i stwierdziłam, że Was podpytam. A więc ?
wstępnie ustaliłyśmy, że jeśli w szpitalu nie szczepię to czekam aż oni uzbierają tak ok 10 nieszczepionych dzieciaków na gruźlicę i wtedy informują kiedy szczepienie się w przychodni odbędzie,
A to nie jest tak, że jak nie zaszczepisz w szpitalu na BCG to potem już tylko w sanepidzie?
 [/url
[/url [/url]
[/url]http://szczepienie.blogspot.com/p/gruzlica-szczepionka-bcg-10.html?m=1
Główny Inspektor Sanitarny Marek Posobkiewicz wielokrotnie deklarował, że są plany całkowitego usunięcia szczepionki BCG w najbliższym czasie.
Posobkiewicz nie jest już Głównym Inspektorem Sanitarnym - a jaka będzie decyzja nowego, to nie wiadomo.
U mnie w przychodni nie ma z tym najmniejszego problemu, żaden pediatra nie robi problemów.
 , ale oczywiście nikt go nie chciał respektować. Pojechałam w końcu do Poradni Szczepień (do Poznania, bo u mnie w lubuskim nie ma ani jednej!) - i dostałam oficjalny indywidualny kalendarz, z którym nikt nie dyskutuje na razie. Co ciekawe, IDENTYCZNY, jaki sama ustaliłam
, ale oczywiście nikt go nie chciał respektować. Pojechałam w końcu do Poradni Szczepień (do Poznania, bo u mnie w lubuskim nie ma ani jednej!) - i dostałam oficjalny indywidualny kalendarz, z którym nikt nie dyskutuje na razie. Co ciekawe, IDENTYCZNY, jaki sama ustaliłam 
jednodniowe gorączki Twoich dzieci są nopami. lekkimi ale jednak
jak szczepisz meningo to musisz pneumo bo jest zależność pomiędzy tymi wirusami i jak zaszczepisz na jedne to drugie się rozprzestrzeniają i stanowią zagrożenie.
elfiko, zarówno meningo jak i pneumo są bakteriami. Nie ma między nimi zależności, nie uzupełniają się i nie kolonizują organizmu ;)
obe: elfiko, zarówno meningo jak i pneumo są bakteriami. Nie ma między nimi zależności, nie uzupełniają się i nie kolonizują organizmu ;)
sprawdź dokładnie.
Mam zgłoszone i wpisane wszystkie gorączki po szczepionkach. Tak samo ten ropień, oboje mieli.
Ja sama miałam pierwsza dawkę szczepionki na Odrę w 87r czyli mając 3 lata a przypominające w 96r czyli mając 12lat (dalej indywidualny kalendarz szczepień). Natomiast w 94r przeszłam odre. Bardzo łagodnie i szybko, czyli pierwsza dawka zrobiła swoje.