Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A_net_a to niedobrze.
U nas MMR w UK dwa razy szczepia, nie pamietam dokladnie kiedy ale druga dawka na bank jest w ksiazecce. Musialabym sprawdzic.
Ja tez napisałam odmowę w szpitalu i nikt nic nie robił. To przychodnia później zaczyna zadyme jak dojdzie do nich karta dziecka ze szpitala. Nie deklarujcie w szpitalu przychodni do której będzie dziecko zapisane...
Kalendarz szczepień na rok 2019 uległ zmianie.
Szczepienia noworodków przeciwko gruźlicy: szczepienie będzie musiało być przeprowadzane przed wypisaniem noworodka ze szpitala, ale niekoniecznie w 1. dobie życia.
Elfiko czemu od razu zakładasz że nie otrzymałaby rzetelnych informacji?
Nie rozumiem czemu wszystkich do jednego wora pakujesz.
Co się takiego stało, że nagle poziom p/ciał leci na łeb na szyję 2 razy szybciej?
Mnie to mocno zdziwiło bo Adaś ledwo co 5 lat skończył..
Ostatnio znajoma mnie pytała, które "mniejsze zło" - Priorix czy MMR, ale nie mam pojęcia i stwierdziłam, że Was podpytam. A więc ?
wstępnie ustaliłyśmy, że jeśli w szpitalu nie szczepię to czekam aż oni uzbierają tak ok 10 nieszczepionych dzieciaków na gruźlicę i wtedy informują kiedy szczepienie się w przychodni odbędzie,
A to nie jest tak, że jak nie zaszczepisz w szpitalu na BCG to potem już tylko w sanepidzie?
http://szczepienie.blogspot.com/p/gruzlica-szczepionka-bcg-10.html?m=1
Główny Inspektor Sanitarny Marek Posobkiewicz wielokrotnie deklarował, że są plany całkowitego usunięcia szczepionki BCG w najbliższym czasie.
Posobkiewicz nie jest już Głównym Inspektorem Sanitarnym - a jaka będzie decyzja nowego, to nie wiadomo.
U mnie w przychodni nie ma z tym najmniejszego problemu, żaden pediatra nie robi problemów.
jednodniowe gorączki Twoich dzieci są nopami. lekkimi ale jednak
jak szczepisz meningo to musisz pneumo bo jest zależność pomiędzy tymi wirusami i jak zaszczepisz na jedne to drugie się rozprzestrzeniają i stanowią zagrożenie.
elfiko, zarówno meningo jak i pneumo są bakteriami. Nie ma między nimi zależności, nie uzupełniają się i nie kolonizują organizmu ;)
obe: elfiko, zarówno meningo jak i pneumo są bakteriami. Nie ma między nimi zależności, nie uzupełniają się i nie kolonizują organizmu ;)
sprawdź dokładnie.
Mam zgłoszone i wpisane wszystkie gorączki po szczepionkach. Tak samo ten ropień, oboje mieli.
Ja sama miałam pierwsza dawkę szczepionki na Odrę w 87r czyli mając 3 lata a przypominające w 96r czyli mając 12lat (dalej indywidualny kalendarz szczepień). Natomiast w 94r przeszłam odre. Bardzo łagodnie i szybko, czyli pierwsza dawka zrobiła swoje.