Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Niekoniecznie Dorit bedzie trudniwj przy drugiej dawce. Moje chlopaki maja juz druga za soba i na szczescie znosili ja rownie dobrze jak pierwsza. Zazwyczaj nic nadzwyczajnego sie nie dzieje;)
No niestety wszystko rozbija się o ten idiotyczny kalendarz szczepień...
Jeśli pooglądasz i poczytasz np. postulaty osób związanych z STOPNOP
Moja mama w zyciu nie połknęła ani jednej tabletki ( miała spirale mechaniczna) a jednak jestem po invitrach itd.
To druga strona unika rozmów, sprowadzając nas, nieszczepiacych, do roli idiotów ryzykujących zdrowie całego społeczeństwa.
Bo jakoś nikt się nie martwi o powikłania po szczepieniu u mojego dziecka, tylko że spadnie wyszczepialność w narodzie i epidemia przyjdzie i naród wymrze.
Mała dygresja: oczywiście rząd martwi się o zdrowie każdego obywatela, a nie o to, że nie będzie miał kto podatków płacić,jak naród wymierać zacznie. Bo rząd nas kocha i wujek Tusk też nas kocha i myślą tylko o nas, o obywatelach, podejmując decyzje, uchwalając ustawy, wydając do nich stosowne rozporządzenia. Tak, zdecydowanie chcą naszego dobra, a nie myślą o tym, jak napchać własne kieszenie i jak to zapewnić sobie wygraną w kolejnych wyborach.
Pytania dot.: SZCZEPIONKI PRZECIW WZW B
1. W jaki sposób u noworodka wyklucza się stan ostry chorobowy w pierwszych godzinach życia, który jest przeciwwskazaniem do szczepienia przeciw wzwB?
Ja juz napislama One Kiss pod wykresem ze szczerze watpie aby ktokolwiek w przychodni byl w stanie odpowiedziec na te wszystkie pytania.
OneKiss a czy nie lepiej by było dla Was poprosić lekarza o skierowanie do poradni chorób zakaźnych (u nas działa taka przy dwóch szpitalach) z jednoczesną informacją, że będziecie małą szczepić tokiem indywidualnym w w/w poradni? U nas skutecznie zakończyło to etap wezwań z przychodni. Na skierowaniu mamy zaznaczone, że wydano na prośbę matki i że lekarz prosi o ustalenie indywidualnego kalendarza szczepień.
To pismo to moja podkładka w razie wu dalszych spraw, jakie mogą nastąpić.
Dlaczego czepialstwo tu widzicie? W kontekście przyszłych decyzji widzę sens w zapytaniu również o to.
Zdajemy sobie sprawę, że nie poddanie się obowiązku zaszczepienia dziecka grozi konsekwencjami.
Ja zrozumiałam, że chodzi o to by była podkładka, że chcą i w razie batalii mają na piśmie, że mieli wątpliwości i nikt ich nie wyjaśnił, bo OneKiss napisała, że nie spodziewa się by ktokolwiek odpisał.
nie chcesz w ogole zaszczepic i to pismo to taka sciema, zeby zamkanc usta Sanepidowi
chodzi o to by była podkładka, że chcą i w razie batalii mają na piśmie, że mieli wątpliwości i nikt ich nie wyjaśnił, bo OneKiss napisała, że nie spodziewa się by ktokolwiek odpisał.
czy nie lepiej by było dla Was poprosić lekarza o skierowanie do poradni chorób zakaźnych (u nas działa taka przy dwóch szpitalach) z jednoczesną informacją, że będziecie małą szczepić tokiem indywidualnym w w/w poradni?
Nie poddanie sie obowizkowi zasczepienia grozi konsekwencjami prawnymi? czy zdajecie sobie sprawe, ze niezaszczepienie grozi konsekwencja zachorowania na chorobe i powiklan po tej chorobie?
My mamy kochaną pediatrę i pielęgniarki też i nie chciałabym im czegoś takiego podłożyć...
Frag- w ksiazeczce powinni napisac gdzie kluli dokładnie- nam wpisuja zawsze.
z tym że ja nie szczepię nigdy więcej niż jednym wkłuciem