Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
.

[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
, reaguje na szczepienia bdbrze, tzn. w ogóle nie ma reackji, więc postanowiłam ją doszczepić na meningokoki. I teraz tak. Dostała 1. dawkę ospy 9 września, następna dawka nie wczesniej niż po 6 tygodniach (ja zawsze robię odstępy minimum 2 miesięcy, więc pójdziemy pewnie w grudniu), ale na meningo pediatra zapisała nas na 7 października twierdząc, że spokojnie 4 tygodnie (28dni) to minimum odstępu i mozna ją zaszczepić.
A powiedz jaka szvzepionke meningokokowa wybralas i dlaczego? Tez siw nad nia zastanawiam za rok, przed przedszkolem.
Musze przed przedszkolrm zaluczyc
My musieliśmy odczekać na ospę 3 m-ce- wcześniej nie było mowy aby zaszczepić.
My musieliśmy odczekać na ospę 3 m-ce- wcześniej nie było mowy aby zaszczepić.Mag, czekaliście 3 miesiące między jedną a drugą dawką ospy? W sierpniu szczepiłam pierwszą dawką i dowiedziałam się, że druga powinna być po 6 tygodniach, więc miałam zamiar ją podać po ok. 2 miesiącach. A tym zdaniem mnie zdziwiłaś.
i mój ginekolog otatnio poradził mi jednak zaszczepić młodego na ospę zanim zajdę w ciążę...
Magdalena,jak bezobjawowo? Rzadko kiedy sepsa menignokokowa nie daje objawow.

. Jeśli tak,to w sanepidzie można zrobić badanie przecwicial. Ja badałam w 3 klasach IgG,IgM,IgA