Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ale dzieci zachodza w ciaze bo nie potrafia sie zabezpieczyc, bo ani rodzice ani szkoła im o tym nie mówi a sex jest wszechobecny i dzieciaki szybko go teraz próbuja
Cobraczku - poniekad sama sobie przeczysz.....W pierwszym zdaniu piszesz, aby nie zganiac wszystkiego na szkole i rodzicow, a w ostatnim zarzucasz rodzicom, iz nie zwracaja dostatecznie uwagi na towarzystwo wlasnych dzieci. Ja zgadzam sie bardziej z wypowiedzia Moonii.
Nie zganiajmy wszystkiego na szkole i rodzicow bo od czegos te glowki mlodziez ma prawda?Myslenie nie boli.I powiem wam tyle,ze w dzisiejszych czasach dostep do informacji i antykoncepcji mlodzi maja na wyciagniecie reki,ale trzeba jeszcze chciec.
Chcesz tym samym powiedzieć,że w wieku 18 lat zaszłaś w planowaną ciażę?
Wiedzialam jakie sa konsekwencje uprawiania seksu i swiadomie podjelam decyzje o wspolzyciu,wiedzialam jakie sa srodki antykoncepcyjne i z nich korzystalam
i podziwiam, ze swiadomie zdecydowałas sie na macierzynstwo w wieku lat 18....
Czyli wg Ciebie współczesne nastolatki nie są tak oświecone, jak Ty byłaś? Uważasz,że nadal żyją w przekonaniu,że dzieci to znajduje się w kapuście lub że przynosi je bocian?Ba! Piszesz,że seks bez zabezpieczeń to dobra zabawa, ale Ty wpadkę zaliczyłaś pomimo antykoncepcji, której stosowanie wg Ciebie świadczy o tym,że kogoś myślenie nie boli.Poza tym naprawdę uważasz,że nastolatki uprawiają seks wyłącznie na imprezach pod wpływem alkoholu czy innych używek? A i na pewno robią to z przygodnym partnerem?Naprawdę uważasz,że jesteś lepsza niż one/oni?Bo moim zdaniem pouczanie młodych ludzi przez akurat Ciebie trąci lekko hipokryzją.
Naprawdę uważasz,że jesteś lepsza niż one/oni?
Bo moim zdaniem pouczanie młodych ludzi przez akurat Ciebie trąci lekko hipokryzją.
Poza tym naprawdę uważasz,że nastolatki uprawiają seks wyłącznie na imprezach pod wpływem alkoholu czy innych używek? A i na pewno robią to z przygodnym partnerem?
a najwiekszy wplyw na zachowanie nastolatek ma wlasnie towarzystwo,w ktorym sie obraca....
Cobraczku nie żałujesz,że zaszłaś tak młodo w ciążę? Wiadomo,że dzieci to szczęście (nie chodzi mi o to czy żałujesz,że je masz-bo pewnie je kochasz nad życie), ale ja w 3 klasie liceum myślałam jedynie o tym czy mam iść na germanistykę, może fizjoterapię i gdzie zamieszkam po skończeniu liceum...Nie żałujesz tej wolności?Masz 22 lata teraz, "weszłaś"tak szybko w dzieci....Moje życie kręci się póki co od spotykania się ze znajomymi, wyjazdami za granicę, żyję pełnią życia, realizuję się (aktualnie jestem w DE)...Nie żałujesz? Nie myślisz,że cię ominęła ta beztroska, ta wolność?
a jakie wg Ciebie towarzystwo jest dobre, bo ja obracałam sie w naprawde dobrym towarzystwie. Elitarne szkoły, trudne studia gdzie nikt nie trafia przypadkowo, dzieci z dobrych domów itd, ale bawili sie tak samo jak Ci po zawodówkach itd. na imprezach róznic nie ma . Mało tego ja na dyskoteki zaczełam chodzic na studiach, wczesniej moje klimaty to poezja spiewana, harcerstwo, konie, góry i co i myslisz, ze tam nie było okazji, nie było alkholu?? był, był tak samo jak wszedzie indziej.
nie chodzi tu o szczescie ( to nie moja zasługa, tak kierowali mna rodzice ), ale chodziło mi o to, ze alkohol i takie tam sa wszedzie , nie ma róznicy jakie to towarzystwo, naprawde :)
Trochę mnie bawi jak piszecie o "dzisiejszej młodzieży" mając trochę ponad 20 lat Ja mam 24 lata i nie uważam, żeby to była różnica pokoleniowa, mną a taką 18latką I nie sądzę by tak wiele się od "moich czasów" zmieniło- był seks na imprezach i były poważne związki, były nieplanowane ciąże i osoby, które skutecznie się zabezpieczały i robią to do tej pory. Miałam koleżankę, którą matka zaprowadziła po tabletki w wieku 14 lat, bo sama ją urodziła mając 18 i chyba się bała powtórki. Mi rodzice nigdy nie "zaglądali" do życia intymnego, ale nauczyli mnie samodzielności i myślenia za siebie i uważam, że to było najważniejsze w całym moim "wychowaniu".
no ja mam znaczenie ponad 20 :) jakies 16 ponad ;)
a ja 10 ponad
. Koledzy/koleżanki są najważniejsi i kłamie jak najęta - chodzący talent.
Jednak patrzac na to jak mlodziez dzisiaj traktuje sex przedmiotowo mozna zapomniec o odpowiedzialnosci.
Uwazasz Luczynko,ze nastolatki aby zaczac wspolzycie powinny myslec o malzenstwie?
No jak zwiazki nastolatek nie roznia sie od zwiazkow doroslych? Prosze Cie.. Jak ja wspominam swoje nastoletnie zwiazkito to jest komedia.