Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMary
    • CommentTimeNov 21st 2006
     permalink
    ;) nie chodzi mi o to aby się chwalic, ale żeby się tego nie wstydzić, to po 1.
    a po 2 - jak można śmiać się z czyjejś ciąży...?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kto z jakiej ciąży się śmiał? Jeśli już, to z zamążpójścia.
    --
    •  
      CommentAuthorMary
     permalink
    Koleżanki i koledzy śmieją się z ciąży, a nie z zamążpójścia.
    Okropność...
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    Na studiach...no cuż zauważyłam że poziom kulturalności studentów spada w zastraszającym tempie :neutral:
    •  
      CommentAuthorvicky80
     permalink
    a ja sie pierwszy raz z czyms takim spotykam. to chyba jednak zalezy od srodowiska, a nie od tego czy ktos studentem jest czy nie:)
    •  
      CommentAuthorMary
     permalink
    Myślę, że trochę to też zawiść.
    W dzisiejszych czasach z tego co widzę albo dziewczyny zachodzą w ciąże niespodziewanie, albo sporo się starją. Widzę po znajomych, że u większości nie jest to łatwa sprawa.
    •  
      CommentAuthorkwiatuszek
    • CommentTimeNov 22nd 2006
     permalink
    Ja, jak wychodziłam za mąż ponad 3 lata temu to ponad 50% osób pytało,czy wpadliśmy...(oczywiście tych, co nie za dobrze mnie znali) a ja już szału dostawałam...i jednej lasce, co sama wpadła i dlatego wyszła za mąż powiedziałam, że niektórzy biorą ślub z miłości...ale ze mnie wredota:wink: ale dostała za swoje:bigsmile::bigsmile:
    A u mnie na studiach pod tym względem było bardzo kulturalnie i miło. Na specjalizacji było około 15 osób(na 4-5roku) i akurat dwie laseczki wpadły i się pochwaliły przed egzaminem- była radość i gratulacje, przynajmniej egzaminem się nie stresowaliśmy:wink: A później wszyscy im pomagali i się za nimi wstawiali:bigsmile:Super wspomnienia:wink:
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    U nas takie pytania się nie pojawiały, ale wiem że niektórzy koledzy Krisa pytali się go dlaczego on taki młody a już się skazuje na niewolę małżeńską...
    •  
      CommentAuthorkwiatuszek
    • CommentTimeNov 22nd 2006 zmieniony
     permalink
    Aha, a co najciekawsze, to najczęściej pytali starsi ludzie:shocked: A może właśnie to wynikało z wieku... ja wychodziłam za mąż, jak miałam 20 latek, a MM 21:bigsmile::bigsmile: A przed ślubem spotykaliśmy się 5 lat:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    no to pobiliście nas a głowę :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeNov 22nd 2006 zmieniony
     permalink
    Mary, albo jest za łatwo (wpadka), albo za trudno (wiele cykli starań).
    Kwiatuszek, dobrze powiedziałaś lasce. Wcześnie zaczęłaś.
    Lily, biedny ten Kris... :-) Pewnie jednak nie żałuje...
    Mnie, po poinformowaniu o naszej decyzji, mama jakoś podejrzliwie pytała, czy jakiś powód, dla którego pobieramy się akurat TERAZ. Zupełnie jak gdybym miała 18 lat, he he. Potem głupie pytania się skończyły. Mijają kolejne miesiące bez wpadki.
    --
    • CommentAuthorcafe_
    • CommentTimeNov 23rd 2006
     permalink
    Czesc dziewczyny :) ja tez jestem odkładająca :) Moze na wstępie:
    cafe/28/8 m-cy/nie mam/listopad 2006/stosowanie NPR listopad 2006/Stargard Szczecińśki

Moge poprosic o wpisanie mnie? Mam nadzieje, ze mnie przyjmiecie do swojego grona :)
    •  
      CommentAuthorkwiatuszek
     permalink
    cafe witamy:cheer: Już jesteś w tabeli:wink:Mam nadzieję, że nic nie pomyliłam:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorPaula
     permalink
    cafe witaj :)
    • CommentAuthorcafe_
    • CommentTimeNov 24th 2006
     permalink
    Kwiatuszku, nic nie pomyliłas, uzupełnij tylko nick 28dni tez cafe :)
    • CommentAuthorybkaa
    • CommentTimeNov 25th 2006
     permalink
    Mam nowinkę - właśnie w poniedziałek urodził się mojemu braciszkowi - sliczny synek LEoNEK

:crazy::crazy::crazy::crazy::cheer::cheer::cheer:

Jest uroczy - gdy widzi sie takie maleństwo człowiek zapomina że musi odkładać .....aż się chce i chce papa
    --
    • CommentAuthorybkaa
    • CommentTimeNov 25th 2006
     permalink
    Ale powiem wam że w tym szpitalu co jest żona mojego brata , to obok jest porodówka na piętrze i ciągle słychac krzyki kobiet ( aż mnie to przeraziło) powiem że wręcz uciążliwe to było, zaraz wspomnienia powróciły oczywiście te negatywne....
    --
    • CommentAuthorwiszkon
    • CommentTimeNov 26th 2006
     permalink
    ja rowniez "odkladam" :)
    wiszkon I 19 I 5 lat I nie mam I listopad 2006 I warszawa
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Jezu co to za imię LEON ? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorPaula
     permalink
    ybka gratulacje dla całej rodzinki a cioci w szczególności :)
    Dużo zdrówka dla Leosia, bardzo mi się podoba to imię, szczególnie po filmie "Leon Zawodowiec" ;).

wiszkon witaj :)
    •  
      CommentAuthorgosiah
    • CommentTimeNov 28th 2006 zmieniony
     permalink
    Taka chyba moda na starodawne imiona. Dużo się ostatnio zrobiło wkoło mnie małych Jasiów, Antków i Franków :bigsmile: Niech się maluch zdrowo chowa :wink:
    Witamy wiszkon :smile:
    -- To możliwość spełniania marzeń sprawia,że życie jest takie fascynujące...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeNov 28th 2006
     permalink
    A Julie?
    --
    •  
      CommentAuthorvicky80
     permalink
    a Julie nadal szukają swoich Romeów:wink:
    •  
      CommentAuthorMary
     permalink
    Chyba nie znajdą ;)
    • CommentAuthorvicktory
    • CommentTimeNov 29th 2006
     permalink
    Witam ja również "odkładam" poczęcie dziecka.
    vicktory/22/3-4lata/nie mam/obserwacja od wrzesnia 2005/praktyczne zastosowanie od pażdziernika 2006/kraków
    pozdrawiam :smile:
    • CommentAuthorybkaa
     permalink
    Dzięki dziewczyny :)

LEON_ hmm ja też na poczatku kręciłam nosem no ale jak zobaczyłam małego to bardzo mi się spodobało, faktycznie imię jest raczej starodawne i mało spotykane ale myślę że fajniejsze niż kolejny Kuba, Paweł, itp

Dziewczynka gdyby była to - dopiero imię by miała - GAJA

No ale jest Lonek- własnie dziś po 10 dniowym pobycie w szpitalku wrócił do domu

I wiecie zastanawiam się czy chciałoby mi się znów wkrecać w takiego maluszka - chodzi i o ogrom pracy jaki trzeba włożyć w wychowanie - jakoś z jednej str ogromnie pragnę maluszka a z drugiej hmm, zrobiłam się leniwa pod tym wzgedem bo mając dorastającą pannę człowiek więcej luzu pod pewnymi wzgledami...

Mam takie mieszane uczucia - sama nie wiem co myśleć... mam doła :confused:
    --
    • CommentAuthorybkaa
     permalink
    Do tego M mnie dołuje ostatnio i wkurza i odechciewa mi się wszystkiego może bliżej wiosny będzie lepiej ::)):cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkwiatuszek
    • CommentTimeNov 30th 2006
     permalink
    ybka będzie dobrze, nie martw się, porozmawiajcie, poprzytulajcie się i wszystko wróci do normy:wink::grouphug:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Ybka, przecież jesteś doświadczona i wiesz, jak to jest z niemowlęciem. Przecież tego włąśnie pragniesz. A wybranek w odpowiednim czasie na pewno nie odmówi współpracy.
    --
    • CommentAuthoramcm
     permalink
    Witajcie Dziewczyny!

Z niektórymi już się zapoznałam, a teraz przejrzałam w końcu cały wątek i dołączam:)

Na razie jestem "teoretyczką", chcę poznać metody i nauczyć się siebie. Stosowanie odkładam "do ślubu", a potem się zobaczy kiedy przyjdzie pora na dzidziusia.

Pozdrawiam!
    • CommentAuthorybkaa
    • CommentTimeDec 1st 2006
     permalink
    Dzieki Kwiatuszku i Amazonko - juz jest lepiej - ok na razie zajme się porzadkami które mam zaprowadzić a co przyniesie czas to zobaczymy, nie będę się nakręcać bo oszaleć można - zajmę się na razie pomoca w przygotowaniach mojej latorośli do egzaminów gimnazjalnych.
    Kuleje z majcą a ja nie mogę znaleźć moich superowych gotowców (bo już pozapominałam rozwiązywanie zadań) z tg sin i tp. a nie chciałabym ją wprowadzać w błąd.

Zabieram się za drukownie testów i ćwiczenia, ale w sumie taka dziewuszkę (której jestem nianią) mogłabym mieć - aniołek , pogodna, nie płacze - nie spotkałam jeszcze takiego grzecznego dzieciaka.
    --
    •  
      CommentAuthorPaula
    • CommentTimeDec 3rd 2006
     permalink
    Jedna z dziewczyn poprosiła mnie o skasowanie jej danych z pierwszego postu, ponieważ jest tabelka z „odkładającymi” w WIKI. Poszłam dalej, skasowałam całą tabelę, bo i tak od dawna jej nie aktualizowałam. Zastanawiałam się tylko nad pozostawieniem statystyki, i wrzucę ją jak zrobię aktualną na podstawie danych z WIKI, ale trochę to potrwa :bigsmile:.
    •  
      CommentAuthorkwiatuszek
    • CommentTimeDec 4th 2006
     permalink
    Paula :thumbup:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wrzuć pełną statystykę.
    --
    • CommentAuthorjolka
     permalink
    Dopiero niedawno dowiedziałam sie o tej stronie. Jestem nowa. Ja tez jestem odkładająca.
    jolka/24/nie jestem zdecydowana, ok.4 lata/6 miesiecy/

Jakoś po ciąży boimy się mieć zaraz kolejne dziecko. Obserwacja kiepsko mi idzie. Często mały się wcześnie budzi i już nie mierzę temperatury. W ciągu dnia jestem tak zabiegana, że zapominam o obserwacji.
    •  
      CommentAuthorLily
     permalink
    z nami będziesz zmuszona do systematycznych obserwacji !:wink::cool:
    •  
      CommentAuthorMary
     permalink
    Witaj Jolka!!!
    • CommentAuthoramcm
     permalink
    Witaj Jolka, nie zniechęcaj się:) Mam nadzieję, że będzie Ci wśród nas dobrze!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Temperatura to nie wszystko. Nie poddawaj się tak łatwo.
    --
    • CommentAuthorybkaa
    • CommentTimeDec 7th 2006
     permalink
    witaj Jolu :bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjolka
    • CommentTimeDec 7th 2006
     permalink
    Dziękuję za serdeczne powitanie. Bądźcie dla mnie surowe. Od dziś zaczynam. Szykuję sobie termometr na jutro rano. Trzymajcie kciuki. Dziś miałam zmierzyć temperaturę o 5.20. A tu mój mały obudził się o 4.30, był głodny. I mierzenie temperatury zostało już zakłócone.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeDec 8th 2006
     permalink
    Każdy ma trochę brakujących albo zaburzonych pomiarów. Zdarza się.

Przy okazji świąt i spotkań rodzinnych na pewno u niejednego odkładającego małżeństwa pojawią się pytania ze strony rodziców i teściów o termin powiększenia rodziny. Bywa i tak, że odkładający sami niechcący podsuną sugestię.

Na imieniny taty wybranka daliśmy mu książkę pt. "Dla Ciebie, Dziadku". Są to wspomnienia z pobytu na Syberii dziadka napisane przez wnuka, modnego obecnie pisarza, Krzysztofa Czarnotę. Mimo że obdarowany (urodził się na Syberii - dlatego właśnie ta książka) ma już wnuki od starszego syna, to spytał, czy ta książka to jakaś sugestia. Wybranek z początku nawet nie pomyślał, że tytuł książki mógł się komukolwiek skojarzyć z powiększeniem rodziny tuż po ślubie.
    --
    •  
      CommentAuthorashley
     permalink
    melduje się. ide poszukac tej tabeli dla odkładających.
    Buziaki!
    -- Jestem mamą, to moja kariera...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kierunek = Wiki.
    --
    •  
      CommentAuthorashley
     permalink
    Wyglada na to, ze sama się nie doddam... ktoś mi pomoze?
    •  
      CommentAuthorashley
     permalink
    Nick forum: ashley Nick 28dni: jeszcze nie mam ale bedzie ashley Odkładam: na jakies 2 latka Wiek: 25 Dzieci:0 (wiek) Stosuję NPR od; 3 miesięcy metoda: angielska
    • CommentAuthoramcm
    • CommentTimeDec 8th 2006 zmieniony
     permalink
    Z rodziną tak już bywa, że lubi być dociekliwa. Jak nie o to, "czy masz kogoś na oku", to męczy o datę ślubu, albo jakieś dzieci w planach czy w drodze. Każdy ma swoje "czułe punkty", na które ktoś co jakiś czas naciska jakimś "niewinnym" pytaniem...
    •  
      CommentAuthorLily
    • CommentTimeDec 8th 2006 zmieniony
     permalink
    mnie to się nie pyta o takie rzeczy :wink: podobno zabijam wzrokiem :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorashley
     permalink
    u nas w tym roku tez sie bedą pytac :) tym bardziej, ze moja kuzynka (mlodsza!) wlasnie urodziła córe
    •  
      CommentAuthorMary
     permalink
    he he , a u mnie o ślub się wszyscy pytają, a my mówimy: na pewno nie w tym roku ;) hi hi mało kto wie że w czerwcu ;) ale chyba od stycznia nie będzie tej wymówki i trzeba będzie powiadomić ciekawskich ;)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.