Mam parę nr tego pisma. Niestety wśród nich był tylko JEDEN artykuł naprawdę zachęcający do NPR autorstwa instruktorki metody angielskiej poznanej na Spotkaniach Małżeńskich. Zawierał poprawny opis objawów płodności i ocenę skuteczności - coś, od czego można było zacząć poznawać konkretną metodę.
Planowany dzień zakończenia kuracji: 29 marca 2007. Jak do tej pory działa. W sob. i niedz. znów przeżyłam stres, tym razem związany z jazdą konną po rocznej przerwie. Gdy siedziałam już w siodle, wszelki stres minął, ale w niedz. wrócił śluz dobrej jakości, a już myślałam, że będzie skok. Powrót śluzu to chyba wpływ stresu. Ashley miała podobnie. Przez 2 tygodnie będę jeździć na gniadoszu wybranka, więc stres mnie nie opuści, a także obolałe mięśnie, 4 litery i siniaki na udach.
Nick I Wiek I Na ile odkładam I Czy mam już dzieci(ile,wiek) I Miasto Joovika|27 lata|ok 6 miesięcy|synek - 3 latka|Wrocław
Mężyk chętnie zaczałby starania już teraz, ale ja najpierw chcę doprowadzić do normalności swoją wagę :) I poznać dokładnie swój cykl... Pozdrowienia :)
Tak, u mnie stres sprawił, że śluz nie mógł się zdecydować, a co gorsze, @ tez pozniej nie mogła sie zdecydować. Miałam już bóle menstr. i niezły apetyt, a zaraz potem wszystko przeszło. Po jakimś czasie znów to samo, tym razem już skutecznie. Troche stresujące to było i tak sie stres nakręcał stresem...
Witam wszystkich. Chcialam sie przywitac i poprosic o zagladanie na moj wykres. To moj pierwszy cykl z udzialem termometru i po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych :)
Witaj Gosiah, Ode mnie tez oczywiscie, ale ciagle znajdujemy jakies nowe okolicznosci zeby odlozyc. Ja mysle zeby zajsc za rok w ciaze, oczyszcze do tego czasu organizm od tabletek, ktore bralam 8 lat. Poza tym dostalam awans w pracy-stanowiskowy i finansowy i troche mi szkoda tego zaprzepascic. Z drugiej strony lata leca, mam juz 28 lat i wiem ze jak pojde na macierzynski to zatrudnia kogos na zastepstwo, a potem ten ktos zostanie mi do pomocy. Maz jeszcze narazie odwleka, namawiam go powolutku. Pierwszym krokiem bylo zrezygnowanie z tabletek i uzywanie gumek. Zobaczymy co bedzie dalej :)
Amazonka-narazie nie ;) nigdy w zyciu nie obserwowalam swojego cyklu i najpierw chce poznac swoj organizm zanim zajde w ciaze, potem odejde od gumek :)
Ja też wcześniej nie obserwowałam. Byłam pełna uprzedzeń i wypełniona propagandą antykalendarzykową na temat wielkiej zawodności, nieskuteczności, piętrzących się trudności i braku kontroli nad życiem. Zaczęłam tuż przed ślubem i nie miałam żadnego doświadczenia. Do odkładania musiały mi wystarczyć obserwacje.
Ja też odkładam ( chociaż w głębi duszy chętnie przeszłabym już teraz na etap "staram się").
Allvo I prawie 28 I 0,5/1 rok I nie mam I Warszawa
Kiedyś już przez około rok mierzyłam temperaturę - na zalecenie gina. Potem kilka lat na pigułkach, ale odstawiłam je już ponad dwa lata temu. Zaczęłam prowadzić wykres, żeby lepiej przygotować się do przyszłych starań, a poza tym ckle miałam coraz bardziej nieregularne i chcę sprawdzić, co tak naprawdę się dzieje.
:-)) Badaniem, które opisano w pracy pt. Treatment for the premenstrual syndrome with agnus castus fruit extract: prospective, randomised, placebo controlled study w British Medical Journal. Tam prowadzi mój link.
Amazonko, dziękuję za link :) Teraz jestem już śpiąca i zmęczona po całym tygodniu więc bezpieczniej będzie jak na spokojnie poczytam w weekend. Teraz jeszcze coś pomieszam i źle zrozumiem albo i nie zrozumiem wcale ;)
witam serdecznei NickIWiek I Na ile odkładam I Czy mam już dzieci(ile,wiek) IData rozpoczęcia obserwacji/stosowania NPR I Miasto jagodzia/32/?/córcia-5lat/tutaj od 24.02.07/ od 1999 (z przerwami)/ Świdnik
super pomysł - może wreszcie zmobilizuje mnie do systematycznej obserwacji i zapisów, Pozdrawiam wszystich serdecznie J.
:)))witam was wszystkie :) NickIWiek I Na ile odkładam I Czy mam już dzieci(ile,wiek) IData rozpoczęcia obserwacji/stosowania NPR I Miasto dot-a/26lat/moze rok/nie/koniec lutego 2007//szczyrk
Witam serdecznie :) Nick - Atis Wiek - 23 Na ile odkładam - 1,5 roku - 2 lata Czy mam już dzieci - Nie posiadam potomstwa Data rozpoczęcia obserwacji - Pierwsze obserwacje zaczęłam prowadzić w 2004 roku Miasto - Toruń
nie wiem na jaki wątek mam to wrzucic, ale chciałam się podzielić wiadomością, ze wczoraj dowiedziałam się, iż zona kuzyna mojego mężą jest w ciąży (chyba 4 czy 5 m-c), a wiem, że brała pigułki!!! Nie pytałam jej co dokładnie zawiodło, ale pewnie kiedyś zapytam... dla mnie to lekki szok, nie dość, ze laska ładuje w siebie hormony łopatami to jeszcze one nie zadziałały...
jeszcze nic nie wiem, nie jesteśmy aż tak blisko, ale jak się dowiem, to Wam doniosę... ale mam przeczucie, że ona w zyciu nie słyszła o czymś takim, jak NPR. To tak z innej beczki.
A może nie było to przypadkowe? Może odstawiła i zaraz zaciążyła, albo pominęła tabletkę lub zrobiła jakiś błąd. Albo może chcieli mieć dziecko, tylko od razu całej rodziny o tym nie chcieli informować ? Szczególnie, że piszesz, że nie jesteście aż tak blisko...
-- To możliwość spełniania marzeń sprawia,że życie jest takie fascynujące...
gosiah zgadzam się z Tobą :) O mnie też pewnie niektórzy tak mówili – bardzo długo brałam tabsy, a o naszych planach powiększenia rodziny nie mówiliśmy nikomu, także pewnie niektórzy pomyśleli, że tabletki zawiodły, a u nas wszystko było zaplanowane :).