AniaM Ty mnie nie strasz, że powinno dodać się drugie tyle plus tydzień od momentu pierwszych ruchów, bo u mnie by wyglądało na to, że ja bym rodziła już za 3 tygodnie
tak mi gin powiedzial przy ciazy z Gabrysia ze to ma byc od pierwszych kopniakow. tyle ze ja wtedy ruchy mialam wczesniej a kopniaczki wlasnie akurat ok 20tyg takie te wyrazne.
Vall teraz delektuj się tymi kopniaczkami bo z każdym dniem jak dzidzia będzie rosła w siłę to kopniaki również bedą SILNIEJSZE Wiem wiem wiem CUDOWNE uczucie !!
A ja mam wrażenie, że moja dzidzia mniej się wierci teraz niż jakiś miesiąc temu. Kiedyś wydawało mi się, że bardziej czuję te kopniaki, teraz rzadziej. Może te dlatego, że jest większe to nasze maleństwo i ma mniej miejsca.
Magg, ale twój suwaczek fajnie wygląda, Tosia 5 days old, od razu widzę takie maleństwo słodkie, 5dniowe :)) a dopiero co oglądałam ostatnie zdjęcia brzucha :))
Magg wierzę, że to musi być dość dziwne uczucie jak nikt się w brzuchu nie kręci, kiedy czuło się to maleństwo przez ostatnie przynajmniej 3 m-ce Ja już się nie mogę doczekać kiedy moje maleństwo będę mogła przytulić i nakarmić
Hahahaha Magg ja miałam takie same odczucia i nie mogłam jakoś w to uwierzyć, że nie ma dzidziolków w moim brzusiu - jesio czasem będziesz miziała brzunio z przyzwyczajenia
Kona u moich chłopaków wszystko ok - właśnie śpiochają bo dostały papu Są naprawdę grzeczniusie. A ja jutro mam chrzest bojowy bo zostaję z maluchami pierwszy raz całą dobe sama - M ma służbę - jak mus to mus i wierzę, że sobie poradzę
Moja Droga Izuniu, jesteś bardzo dzielną kobietą, więc na pewno sobie poradzisz, a chłopaków pogłaszcz od takiej jednej ciotki z 28dni Rany, ale jestem dziś śpiąca, a jeszcze wymieniają nam od 07:00 rano rury ciepłownicze i kaloryfery, więc jest taki bałagan, że aż mi się patrzeć na to nie chce, jeszcze ten ciągły huk wiertarek. Chyba od kurzu z rur jest mi strasznie niedobrze i boli mnie głowa, no, ale pocieszam się, że bałagan jest jak cholera, ale jakie ładniusie, nowe kaloryfery mamy
Dzięki Izunia Ależ już bym chciała, żeby nasz eiś tak przez sen uśmiechało, i żeby można było tak po prostu podejść i je przytulić i pocałować. Ja i mój M chyba zwariujejemy ze szczęścia jak już nastąpi ten moment, że nasza Kruszyna płci jeszcze nieznanej, bo nie chce się pokazać będzie już po tej stronie brzuszka
Kona jeszcze troszkę wytrzymaj - niech dzidziak urodzi się we właściwym i najlepszym dla siebie momencie !! Twoja i M cierpliwość napewno zostanie wynagrodzona zdrowiutkim MALUSZKIEM
No wytrzymam, wytrzymam, chociaż nie będzie łatwo A Maluszek wierzę, że będzie zdrowiutki jak rydz chociaż jak każda przyszła mama mam jakieś obawy, ale te lęki są chyba nieuniknione
Zgadza się Kona każda cięzaróweczka to przechodzi i jest to wpisane w okres ciąży i po ciąży ... już tak będzie do końca Troska o dzieci jak są małe i jak są duże nie ustaje
Witam Vall GRATULUJE KOPNIACZKOW Ja tez cos czuje ale nie wiem czy t to bo wszedzie pisza,ze pierwsze ruchy z pierwszym dzieckiem czuje sie pozniej i najpierw takie smyranie czy cos a ja czulam w niedziele ewidentnie delikatnego kopniaczka wczoraj 4 wieczorem i dzis tez poczulam dwa i czuje tylko jak leze albo siedze rozwalona prawie na lezaco.I to nie jest smyranko tylko taki malutki kuksaniec. Wiec hmmm nie wiem wydaje mi sie,ze to dzidzius ale nie chce wprowadzac w blad siebie i innych.
Izunia Magg ja tez mialam takie dziwne uczucie jesli idzie o pustke w brzuchu :) Bez bicia nawet przyznaje ze zapomnialam sie kilka razy i brzuch poglaskalam :)
Vall jak cie zacznie maluch kopac to bedziesz miala pewnosc ze to nie jest juz dotykanie i pukanie. jeszcze zatesknisz za jego delikatnoscia hehehe
Pszczolko fajnie znowu cie tu widziec :) Zrob sobie suwaczek zebysmy wiedzialy na jakim etapie jestes i jak cie mamy tutaj dopingowac :)
MAGG witaj z powrotem ,już rozpakowana i zaraz ide pooglądac Tosińke ...pewnie jest urocza VALL :)) super że już czujesz kopniaczki i wogóle super że dzisiaj jest super pozdrowionka dla wszystkich ostatnio jestem zabiegana i żadko zaglądam ....ale to nie znaczy że nic nie wiem co tu się dzieje
Hiihhhii jeden dzień różnicy był również między mną a Magg !! Tylko ja się "rozpakowałam podwójnie" 9 tyg za wcześnie Ale zawsze z Magg się wspierałyśmy i to działa !!
Witajcie Kobietki Zgadzam się z Harpijką i ze Skarbelkiem Dziewczyny, a powiedzcie czy któraś już zaczeła szkołę rodzenia?? My byliśmy wczoraj na pierwszych zajęciach.
Właściwie pierwsze zjaęcia to były takie stricte organizacyjne, poznanie się i omówienie co będzie na dalszych zajęciach itd. Ale bardzo fajnie, że prowadzą je położne ze szpitala, w którym chcę rodzić. Generlanie z moim M odnieśliśmy bardzo dobre wrażenia Izunia, a Ty byłaś w szkole rodzenia??
Konuś niestety nie byłam !! Bardzo chciałam bo to była moja pierwsza ciąża i myślałam, że te zajęcia będą dla mnie dobrym wsparciem no i przecież tam też przychodzą babeczki ciężaróweczki - więc byłoby raźniej. Jednak mój ginek powiedział, że moja ciąża była WYSOKIEGO RYZYKA i obawiał się tych spotkań. Zresztą ja ciągle miałam robione jakieś badania, a to znowu kontrolne USG dzidziaków jak i szyjki ... Dużo tego było dużo ... Przyznam Ci się, że ja jednak nie cieszyłam się ciążą tak w pełni jak bym tego chciała - strach i ciągłe "strasznenie" lekarzy paraliżował mnie na max'a i więcej wyryczałm jak się śmiałam !! Z tego wszystkiego bałam się, że dzidziaki będą BEKSAMI, ale na szczęście tak nie jest hihihi
No wierzę Izunia, że to nie był łatwy czas dla Ciebie, ale na szczęście chłopaki urodzili się silni i zdrowi, więc już się nie zamartwiaj My się zapisaliśmy na szkołę rodzenia, chociaż szczerze mówiąc robiłam to bez przekonania, ale teraz się cieszę, że mój doktorek mnie namówił na to Skarbelku, jak będziesz chciała, to porobie notatki i Ci prześlę, ewentualne wskazania i porady też Ci mogę przesyłać
Izunia wiem co masz na mysli mowiac o cieszeniu sie ciaza. Ja przy corci zylam w stresie i liczylam ze w tej sie naciesze ale coz tez nie bylo mi dane. no ale trzeciego podejscia zeby sprawdzic jak to jest chodzic w ciazy robic juz nie planuje ;)
Skarbelku kiedys online mozna bylo kupic plyte z nagraniami ze szkoly rodzenia. 3czesci jak sie nie myle. poszukaj moze akurat natrafisz na cos. ja teraz od poloznej dostalam Poradnik dla mam z 4filmami ale mowiac szczerze jeszcze nie obejrzalam :P wiem ze jest tam m.in o tym jak wychowawac mala madrale, przewodnik po karmieniu i film pt zdrowy noworodek
Doświadczone MAMUSIE mam pytanie: moje CHŁOPAKI mają już skończone 2 m-ce i spijają mi 100ml - do tej pory jadły papu co 3-3,5 godz. - może teraz wydłużyć czas do 4 godz. ?? Jak to ma być bo nie wiem ...