Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorannie128
    • CommentTimeApr 1st 2014
     permalink
    Dii: Zasuwa czas piorunem

Chciałabym mieć podobne odczucia. Najlepiej, żeby mnie teleportowało do II trymestru i tym samym zakończył się etap mdłości i rzygania.
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    doti jak sobie pomysle ze tez mnie to czeka to juz mi sie zbiera na wymioty...:shocked::cry:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthorpetunia509
     permalink
    Witajcie dziewczyny :)

Je pierwszy raz trafiłam na to forum .Jestem w 10tygodniu ciąży i praktycznie zamiast się cieszyc ciągle się czymś martwie albo rzygam .. Ile można. Apetytu brak, schudlam juz 2 kilo..
    Wpadlam zobaczyć czy to tylko ze mna dzieją się takie rzeczyy
    --
    • CommentAuthorKatiziie
    • CommentTimeApr 1st 2014 zmieniony
     permalink
    petunia nie tylko z tobą sie takie rzeczy dzieją... ja tez tam rzygalam ze schudlam
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Witam się ze skurczami co 10 min i dośc bolesnymi, jak bedą co 5 min to jedziemy na porodówke mam szpital ulicę dalej więc chwila i jestem :) lecę pod prisznic i czekamy :bigsmile: jestem tak podjarana że głowa mała,liczę że jeszcze zdąże urodzić prima aprylisowego synka :bigsmile: Trzymajcie kciuki za ekspresowe plum :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    trzymam kciuki za PLUM:thumbup:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Gaja trzymamy kciuki:))

ja mam do szpitala jakies 15km
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    gaja - trzymam kciuki bardzo mocno!!
    annie - wspolczuje wymiotow, a kiedy ci sie zaczely? ja mam nadzieje ze to mnie ominie. w pierwszej ciazy tylko mnie mulilo, troche mdlilo i odrzucalo od pewnych dan. teraz na razie oprocz mega zmeczenia zaczelo sie delikatne mulenie w zoladku i mam nadzieje ze tylko takie zostanie, bo jak ja bede chodzic na spacery z Kubusiem jak bede zygac, ehh. tez juz marze o 2 trymestrze
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Milka na spacerze to pewnie rzygać nie będziesz...gorzej ze zrobieniem dziecku obiadu ;) ja miałam dobre dwa tygodnie takie, że Misiek jadł zupki zrobione przez moja mamę (zapasteryzowane w słoiczkach) bo ja nie byłam w stanie dosłownie nic ugotować :p
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
    • CommentTimeApr 1st 2014 zmieniony
     permalink
    milka1984: a kiedy ci sie zaczely?

Gdzieś właśnie po 6 tygodniu zaczęło się lekkie mulenie i rozkręciło się na maksa. Mam wrażenie, że apogeum jeszcze nie osiągnęłam. Z Lulkiem po prostu rzygałam i było z głowy na parę godzin, a teraz mdłości 24h na dobę, budzą mnie nawet w nocy. Brałam różne dozwolone specyfiki, ale organizm się do nich przyzwyczajał. Lekarka POZ mi przepisała syrop Diphergan, ale z tego co mi wiadomo to chyba nie powinnam go w ciąży brać.

Mam też mały problem z witaminami- gin kazał witaminy wcinać, zakupiłam wielkie opakowanie Prenatalu Classic i... okazało się, że żelaza nie przyswajam. Czyściło mnie po nich równo, wzięłam z 6 tabletek i dałam sobie spokój. Są jakieś specyfiki bez żelaza dla ciężarówek?

sardynka85: Milka na spacerze to pewnie rzygać nie będziesz...gorzej ze zrobieniem dziecku obiadu ;) ja miałam dobre dwa tygodnie takie, że Misiek jadł zupki zrobione przez moja mamę (zapasteryzowane w słoiczkach) bo ja nie byłam w stanie dosłownie nic ugotować :p

Ja na spacerach nie rzygam, ale mulić nie przestaje :/

Obiadki Julek wsuwa u babci, mąż na mieście, a ja omijam kuchnię szerokim łukiem. Nawet biedny pies na chrupkach jedzie drugi tydzień...
    --
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Gaja! Trzymam kciuki za Plum! :-D
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    dziewczyny a ja dostalam dzis plamienia...masakra ta ciaza mnie wykonczy nie umiem sie nia cieszyc ciagle sie martwie...
    -- p:
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Dzieki dziewczyny za kciuki :bigsmile: my juz na porodówce i jakoś szybko nam idzie ;) rozwarcie 7cm a skurczybyki mega bolesne czekamy na pełne rozwarcie, jestem troche zmęczona ale jestem twarda i będę parła ile wlezie :wink: nie mogę sie doczekac mojego synka :bigsmile:
    nie mam siły pisać wiec odezwę sie jak juz urodzę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Gaja - powodzenia!
    Chociaż już widać że to będzie szybka akcja :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Bedzie PLUM! Tak jak mowilas Gaja ;)
    •  
      CommentAuthorAriella
     permalink
    Gaja trzymam kciuki bardzo mocno!
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    doti28: a ja dzisiaj byłam na glukozie 75 masakra jakie to niedobre !

no ja tez sobie dziś strzeliłam śniadanko z 75g glukozy, masakra:fierce:

endzi kontroluj plamienie i jak cos to na i.p. goń!

Ally, Helvetka i nataliaa gratuluję urodzonych córeczek:clap:

marylove spokojnych 9 miesięcy w zdrowiu życzę!:thumbup:

ja w piątek wizytę mam i poproszę i podglądnięcie dzidzi, bo jakieś głupie sny mnie prześladują ostatnio:confused:
    a w ogóle to już syndrom wicia gniazda mnie wziął:bigsmile: małzon obiecał odmalować salon w przyszłym tyg, potem ekipe zamawiam do wyczyszczenia wózka, materaca a przy okazji sofy i dywanów:wink: łóżeczko i przewijak upatrzone, więc zamówię pewnie w weekend, nawet już zaczęłam myśleć o torbie do szpitala:smile:czuję , że to będzie najkrótsza wiosna ever!

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeApr 2nd 2014 zmieniony
     permalink
    annie128 to życzę aby mdłości i wymioty szybko sobie poszły...mi odpuściły ok 10 tc i teraz to już jest luzik :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeApr 2nd 2014
     permalink
    Gaja jak tam poszlo:-)?

Ja dzis mam wizyte:-) milego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Dzieewczyny zwalniam listę:bigsmile: wczoraj o 23:52 urodził sie SN mój synek Alanek waga 4100 i 54cm..było cięzko go wypchac ale dałam radę,:cheer: jest śliczny cudowny i najpiekniejszy :bigsmile: jak wszystko będzie ok to o 13ej wracamy juz do domku :)
    Tak jak chciałam mam Prima Aprylisowego synka :) ekspresowe plum tak się cieszę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Gaja gratulacje! Tak szybko Cie puszcza do domku? Ale super! Cieszę się bardzo :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Brawo Gaja! Moja córcia ur się w prima aprilis :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Gaja gratulacje, jeszcze 8 minut i by się nie wyrobił biedny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Dzieki mamusie :)
    Osinek: Tak szybko Cie puszcza do domku?

Mieszkam w NL więc tutaj trzymaja w szpitalu tylko pare godz ,nawet po 6godzinach puszczją a że ja urodziłam w nocy to dzisiaj idziemy do domku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    milka1984: a kiedy ci sie zaczely?

U mnie np w 7tc. Dokładnie z dniem 7t0d. Też myślałam, że mnie ominie :/ Mam wrażenie, że gdybym rzygała to by mi było lżej, a tak to jestem ciągle w tym stanie tuż przed wymiotami.. Ale mam wrażenie, że jak poszłam na dodatkowe USG to mi trochę lepiej też pod tym względem. Widocznie stres to nasila.

sardynka85: mi odpuściły ok 10 tc

Mam nadzieję, że mnie też szybko puszczą..

Gaja gratuluję :)
    Powodzenia dla kolejnych z listy :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Aktualna lista. Pozwoliłam sobie usunąć BrunetkaElegance, bo od stycznia się tu nie logowała.

1. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    2. nulla - 08.04.2014
    3. Libra1610 - 16.04.2014
    4. eja86 - 24.04.2014 (dziewczynka)
    5. jusiak - 29.04.2014 (dziewczynka)

6. Tinamar - 6.05.2014 (chłopiec)
    7. Lesława - 16.05.2014 (chłopiec)
    8. Kakai - 23.05.2014 (chłopiec)
    9. CiastoMiłości - 25.05.2014
    10. Ewa1406 - 27.05.2014 (dziewczynka)
    11. zelkowa - 03.06.2014
    12. Szpilka27 - 05.06.2014 (dziewczynka)
    13. fitmama - 08.06.2014
    14. Evey84 - 10.06.2014
    15. justyn-rz - 25.06.2014 (chłopiec)
    16. P_Madzia - 28.06.2014 (chłopiec)
    17. Jaheira - 29.06.2014 (dziewczynka)
    18. PENNY - 1.07.2014 (dziewczynka)
    19. Karoolka - 8.07.2014 (dziewczynka)
    20. malgorzatka82 - 9.07.2014, 21. doti28 - 9.07.2014
    21. montever - 14.07.2014 (dziewczynka)
    22. Ariella - 18.07. 2014 (dziewczynka)
    23. Dii - 20.07.2014 (dziewczynka)
    24. AniaaaaaaaaM84 - 21.07.2014 (chłopiec)
    25. Anka80 - 22.07.2014 (dziewczynka)
    26. Katiziie - 25.07.2014 (dziewczynka)
    27. KasiaTasia - 27.07.2014
    28. Jolcia1984 - 31.07.2014
    29. helva - 03.08.2014
    30. Anecia84 - 09.08.2014 (dziewczynka)
    31. endodar - 10.08.2014 (dziewczynka)
    32. Magdzikk10 - 14.08.2014
    33. bilia- 25.08.2014
    34. Osinek - 04.09.2014, 35. magiczka - 04.09.2014 (chłopiec)
    35. dagus84 - 10.09.2014
    36. KatekMuc - 15.09.2014 (chłopiec)
    37. sardynka85 - 18.09.2014
    38. zabkaa25 - 04.10.2014
    39. annie128 - 29.10.2014
    40. marylove - 4.11.2014
    41. Klementynaaa -06.11.2014
    42. Yvoonne - 20.11.2014
    43. milka1984 - 21.11.2014
    44. endzi91 - 26.11.2014
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Gaja gratulacje!!! 4100 to niezła waga do wypchniecia:clap:

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Moje gratki dla nowych kruszynek na świecie
    Ja w ten wtorek na wizytę aby tylko wyniki nie wyszły fatalne. ...
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Gaja gratulacje!!!!! :) super, że już niedługo będziecie cieszyć się sobą w domku :)
    Ojjjeeeej, my już 20 na liście :D według karty ciąży zaczęłam wczoraj trzeci trymestr, ten czas tak pędzi... wczoraj miałam małe spotkanie ciężarówek i świeżych mam w pracy :) jedna z koleżanek przyjechała z dwumiesięcznym synkiem, chciała dać mi go na ręce, a ja się bałam! jak ja tego swojego brzdąca dam radę ogarnąć... nie wiem ;P

Jaheira dziewczyna600 też nie logowała się od września, chyba raczej o nas nie pamięta..

My dziś lecimy na wizytę. trzymajcie kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Pandora1: U mnie np w 7tc. Dokładnie z dniem 7t0d. Też myślałam, że mnie ominie :/ Mam wrażenie, że gdybym rzygała to by mi było lżej, a tak to jestem ciągle w tym stanie tuż przed wymiotami.. Ale mam wrażenie, że jak poszłam na dodatkowe USG to mi trochę lepiej też pod tym względem. Widocznie stres to nasila.

Mi rzyganie nie pomagało nic a nic...męczyłam się jak diabli ale na szczęście już po :wink:
    Tylko jak Ci minie około 10 tc to nie panikuj, że coś z ciążą nie tak, bo w necie można wyczytać różne rzeczy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    sardynka85: Tylko jak Ci minie około 10 tc to nie panikuj

Postaram się nie panikować :) To będzie blisko do genetycznego, więc może wytrzymam bez stresu. Zobaczymy :)
    --
    •  
      CommentAuthorOsinek
     permalink
    Gaja, no to świetnie :) Nie ma to jak w domku :)

A my jedziemy jutro nad morze na kilka dni :-) Mąż robi mi wycieczkę - niespodziankę :-) !
    --
    •  
      CommentAuthorPandora1
     permalink
    Osinek ale Ci super :)

Ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn, które pracowały w pierwszym trymestrze. Jak miałyście nudności i zawroty głowy to dałyście radę? Ja już chyba tracę siły i te 8h mi się ciągnie jakbym tydzień siedziała :/
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Pandora - ciężko mi też było, pracowałam przez pierwsze 4 miesiące i sen jak i nudności doprowadzaly mnie do oslabień.
    --
  1.  permalink
    Ja na szczęście nie męczę się z nudnościami, ale senność to norma. Wczoraj ze trzy razy przybiła bym gwoździa ;-)
    Od kawy mnie odrzuciło więc nie mam się jak ratować. I bądź tu człowieku mądry.
    Ja to ogólnie nie czuję się najgorzej. Zobaczymy co będzie dalej.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym :D
    Gaja poród ekspresowy. Tylko pozazdrościć.
    --
    •  
      CommentAuthoreja86
     permalink
    Gaja, gratuluje prima aprilisowego synka!!! Duży mężczyzna ;-D
    ~
    Ja pracowałam do 6 miesiąca i było mi baaaardzo cieżko :-(
    ~
    Mamma mia! Jestem 4-ta na liście!!!!! :-o:shocked:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/klz98u697yycoenz.png[/img
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Ja 3 :D i nic sie nie zapowiada żebym miała listę zwolnić, bo byłam dzis u gina i szyjka sie juz skraca, ale ma jeszcze 2 cm, rozwarcia żadnego nie widać. Gin zważył dzidzie na 3350, ale powiedział, że jak na jego oko patrzac na mnie to ona ma max 3100 :P
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Gaja super sie wyrobilas... jeszcze pare minut i by nie zdazyl na 1 kwietnia... :) Gratuluje super waga
    a co do listy to aaaaaaaaaa jak to juz 26-ta? przeciez zaczynalam chyba jako 44 czy nawet dalej...:shocked:
    • CommentAuthorendzi91
     permalink
    hej bylam u gina z dzidzia wszystko ok nawet serduszko juz biło:) a plamienie ustalo bylo tylko jednorazowe...uspokoiłam sie...
    -- p:
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Endzi jak widzisz nie bylo sie czym martwic... ciesze sie ze wszystko ok:)
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Dzięki za gratulacje :bigsmile: my od 14ej juz w domku :) Nikola zafascynowana dzidziusiem i ciagle przy nim stróżuje,synuś jest cudowny i ładnie ssie cycka :)
    odpoczywam i nabieram sił,jak będę bardziej sprawna to wrzuce fotke malucha :bigsmile:

Życze wam ekspresowych porodów(jak mój)i zdrowych dzieciaczków :winkkiss:
    Trzymajcie się kobity ja przenosze sie na rozpakowane :kissing:
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Gaja milo nam byli cie tu goscic.... zdrowia dla malenstwa i dla ciebie:) ja juz widze jak moja bedzie sterczec przy lozeczku...:) takie to slodkie
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Endzi - cieszę się, że wszystko ok:-)
    Gaja - ale ekspresowo, gratulacje:-)
    Ja po wizycie, trochę w szoku jestem, bo moja córka w synka się zamieniła. Nie mogę póki co dojść do siebie. Ale nie wiem, czy to z powodu płci, bo do tego okazało się, że pępowina jest dwunaczyniowa, czyli ciąża ryzykowna. Muszę chodzić często i sprawdzać, czy dziecko rośnie. Póki co, waga 413 gr, wzorowo, serduszko zdrowe:-)
    Nie mogę wyjść z szoku, że to chłopiec. Katiziie, mogłabym Cię prosić o zamienienie mi dziewczynki na chłopca.
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    endodar - ja również przeżyłam taki szok, z tą różnicą, że u mnie synek zmienił się w córeczkę :) dzisiaj dr chciał zrobić mi opóźniony prima aprilisowy żart i zaczął mówić o chłopcu :P ale jego mina zdradzała intencje :devil:

u nas po wizycie wszystko w porządku. moje bóle brzucha i skurcze nie powodują skracania szyjki, co cieszy mnie bardzo, bo już martwiłam się, czy wszystko jest w porządku. Oczywiście przy badaniu lekarz znowu powiedział, że rośnie mi duża córa :) ... większość wymiarów wyprzedza o tydzień, waga ok. 927 g. No i siedzi sobie główką pod moimi żebrami.

czy Wy dzisiaj też jesteście takie senne...? ja zasypiam na stojąco :/
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Ostatnio Jaheria aktualizowala liste... jak bede na kompie a nikt wczesniej nie wrzuci to dodam.
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    gaja - wielkie gratulacje, duzy chlopiec, super ze ladnie je :)
    mnie na razie tylko delikatnie muli, gorzej jest do poludnia a lepiej po poludniu. co prawda robienie obiadu do przyjemnych nie nalezy ale coz, w koncu chlopaki musza cos jesc. ja w sumie tez jem ale nie wszystko i mniej. za to dzis mialam wielka chcice na zupe ogorkowa i zjadlam cala wielka miche ale miesa z niej juz nie bo mnie dorzucilo. mniam, jutro mam kolejna wielka miche.
    chcialabym zrobic maly sondaz - bo slyszalam ze w ciazy z dziewczymkami czuje sie gorzej na poczatku i sie wymiotuje przewaznie. ja w ciazy z Kubusiem nie wymiotowalam, tylko mialam delikatne nudnosci. i tu moje pytanie czy wszystkie dziewczyny w ciazy z dziewczynkami mialy duze nudnosci i wymioty? prosze o wypowiedz :))
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    milka1984, ja mam dziewczynkę, ale nie czuję/czułam żadnych tego typu dolegliwości. Wogóle ciąża obchodzi się ze mną wyjątkowo łagodnie (ja to się zastanawiam czy tu nie ma jakiś uwarunkowań genetycznych, bo podobnie było u siostry i mamy); jedynie skurcze pośladów mnie męczą od dawna (rwa kulszowa?) i ciężko się już zrobiło,a gdzie tu koniec..? I puchnąć już zaczęłam - w sensie nogi (chyba wodę magazynuję; pokrzywa nie daje rady)...
    --
  2.  permalink
    Chyba od paru dniu czuję pierwsze ruchy swojego maleństwa :) takie bulgotanie w dole brzucha i czuje nawet na pipice więc to chyba to :P a jak mój położył głowę na brzuch to ponoć poczuł jedno uderzenie :) to już prawie 21tydz, jeszcze nie wiemy co będzie bo się chowa za łożyskiem, idę 7 do lekarza to może się wszystko okaże
  3.  permalink
    witam :) jestem tu nowa :)

niedawno lekarz stwierdzil u mnie ciaze... Nie robił mi usg tylko zbadal mnie na fotelu (powiedzial ze macicia powiekszona ) i stwierdził ze to ciaza :crazy:
    mam takie pytanie: czy u ktorejs z was lekarz stwierdził ciaże w ten sposob??
    --
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    milka1984: za to dzis mialam wielka chcice na zupe ogorkowa

Ja miałam wielką chcicę na bigos. Jak już wszystko w garze wylądowało, okazało się, że nie jestem w stanie zdzierżyć zapachu gotującej się kapuchy. Bigos robił się 3 dni.

milka1984: z dziewczymkami czuje sie gorzej na poczatku i sie wymiotuje przewaznie.

Z synem czułam się dokładnie tak jak teraz, tylko za muleniem szedł od razu pawik.

ewulka1993: niedawno lekarz stwierdzil u mnie ciaze... Nie robił mi usg tylko zbadal mnie na fotelu (powiedzial ze macicia powiekszona ) i stwierdził ze to ciaza :crazy:
    mam takie pytanie: czy u ktorejs z was lekarz stwierdził ciaże w ten sposob??

Wywróżyłam z fusów, że jednak musisz zrobić test ciążowy. I zmienić lekarza.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.