dziewczyny podpowiedzcie jakieś strony z opisami - jak powinna odżywiać się kobieta w ciąży? - jak pielęgnować ciało? - co robić, a czego nie wolno robić??? i td....
IWA - powiem Ci, że najlepsze porady znajdziesz na dzieciatych forach. Nie ma tam informacji "nie wiadomo skąd" zebranych jak na stronach. Użytkowniczki komentują artykuły i wymieniają się doświadczeniami ;) Jeśli chcesz znaleźć jakieś forum (bo jest tego dużo) to proponuję, byś w przeglądarce internetowej wpiszła "forum o dzieciach" czy "forum dziecko" "forum dzieci" itp ;)
dziewczyny chciałam jescze zapytać czy któraś z was miała na początku ciąży wzdęcia! Mnie się to dziś w nocy przydarzyło, aż mnie obudziło tak bolało mnie podbrzusze, ale dokładnie tak jak bym miała wzdęcie.Wprawdzie zjadłam pod wieczur leczo z papryką więc mogło mi się to przytrafić, ale nigdy mnie nie budziło! Może teraz tak czujnie śpię, że to poczułam, trwało jakieś 10 min. potem parę :gazów" opóściło mój organizm i przeszło, ale nieźle się zdenerwowałam!
Iwa na początku ciązy mogą być wzdęcia, ja ich nie mam, ale jestem od razu jak wstanę głodna, muszę częściej jesć, byłam wczoraj u gina i dostałam duphaston na te moje kłucia i ciągnięcia jajników, mam nadzieje że bedzie dobrze, wynik badania beta 21.09 16142,90mlu/ml wynik badania beta 28.09 94023,73mlu/ml morlogia i mocz ok, teraz na następny raz tj.12.10 mam zrobić grupę krwi i idę do gina z M, bo będzie usg
młoda_żonka ja miałam ostatnią @ 23.08.2006r., do gina pójdę chyba 10.10.2006r. , chodzę prywatnie i wtedy właśnie przyjmuje - raz w tygodniu we wtorki, a w przyszłym tygodniu to chyba jeszcze za wcześnie!
Ja obliczałam na www.maluchy.pl i tam wyszło mi,że 31.05.2007.Ostatnią miesiączke miałam 20 sierpnia!!!;) Tak byłam u ginekologa i teraz trochę żałuję!! Bo za wczesnie się pośieszyłam!! Nic nie bylo widać, jedynie ginekolog powiedziała,że widzi pęcherzyk ciążowy i,że wszystko na swoim miejscu jak narazie, a poza tym to jeszce za wcześnie, bo"za mało komórek",zeby coś zobaczyc, a nie wiem czy USG nie zaszkodziło w tak wczesnej cąży? Rozum mi odjęlo czy co? Nastęną wizytę mam na 11.10.2007...
ewela nie przesadzaj usg nie jest szkodliwe tyle lat juz kobiety robią sobie tyle lat usg i nic im ani dzieciom nie jest ja postanowiłam że pójde 6.10 do ginka i zobacze co mi powie ja ostatnia miałam 19 sier czyli prawie jak ty
Filmy nię są wcale "krwawe" wahałam się obejrzec,ale kuzynka powiedziała mi,żebym sie nie bała, bo nie ma nic strasznego w tych filmikach. Obejrzałam, a na ostatnim poryczałam jak dziecko...Achhh
oj ewela coś ty narobiła ryczałam jak głupia, już chce żeby były świeta Bożego Narodzenia i był już ten 4 miesiąc boję się że coś się stanie, dlatego dziewczyny musimy dbac o siebie jak nigdy przedtem
Ja tez się boję!!! Strasznie! Te moje wahania nastrojów właśnie sa związane z tym,ale nic się nie stanieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Wszystko będzie dobrze!!! Ja równiezmyślałam dzisiaj o świętach Bożego Narodzenia, że chciałabym dostac prezent w postaci ruchów płodu Wszystkie taki pezent dostaniemy!!! Będzie dobrze!!!!
dziewczyny bez mazania! głowy do góry uśmiechy na twarz głębokie wdechy i wydechy i życie toczy się swym spokojnym torem wszystko będzie dobrze maluszki rosną z minuty na minutę i nie życzą sobie żeby mamusie były w złym nastroju jutro sobota, zalecenia spacery w miłym towarzystwie, słuchanie spokojnej muzyczki, czytanie ulubionych książek, gazet, no i oczywiście nie zapomnijcie zajrzeć na forum! UŚMIECHNIĘTE????????? NO!!!!!
dzieki Iwa ale jak wejdzie mi taki ból to strasznie jest, ale nie dam się bo chce teg dzidziusia bardzo bardzo, dostosuje się do zalecen lekarza i Waszych
no właśnie laski ja też mam w sobie taki straszny strach boję się poronienia jakis powikłan wiem to straszne ale tekie myśli czasami przychodzą chociaż nie tak często dzisiaj tatuś ma imieniki i jeseśmy dla niego prezencikiem bo go strasznie kochamy
wiesz IWA ja nie miałam tyle samozaparcia i poprostu po wyjściu z łazienki pokazałam mu test a on się zapytał "to znaczy że będę tatusiem?" i to cała historia nic niadzwyczajnego najgorsze jest to że dzisiaj tak strasznie mniw korciło żeby powiedzieć mamie cały ranek nie mogę się powstrzymać chciałam też iśc na bete i inne badania ale mama pracuje w aptece w szpitalu i jak się tam zjawie to od razu będzie wiedziec i będzie się martwić
ja mam na razie spokój ducha, bo moja mamcia wyjechała do siostry do Niemiec, a jak wróci - dopiero pod koniec października - to zrobimy wspólny obiadek (my i rodzice męża i moi) i wtedy wszyscy się dowiedzą - jak bóg da i wszystko będzie OK! a na pewno tak będzie!
młoda a czemu nie powiesz mamie? my powiedzielismy rodzicom z moim M tylko prosilismy zeby nikomu nie mówili, a nie wiem kiedy w pracy mam powiedziec bo osoba z którą siedzę w pokoju pali a ja nie palę, więc muszę sie zastanowic, poza tym czasami mam kilka segregatorow do niesienia a nie mogę nic teraz nosić tylko torebke
Ja tez nie robiłam bety, myśle,że te 4 testy,które robiłm sa wystarczająco na TAK hehe. Przy pierwszej wizycie ginekolog na pwno zleci wszelkir badania, w tym krwi również. Można sobie zrobić dla 1000000% pewności:-)
Iwa, na pewno spotkałaś się z sytuacją odwrotną: 1. test (-), 2. (+). Testy domowe mają ograniczoną dokładność i czułość. Zawsze mogą się mylić. Na forum LMM padła informacja, że dziewczyna w ciąży co miesiąc robiła sobie test ciążowy i do końca był negatywny, he he. Jakaś felerna partia?
IWA ? oj Ty . Widze , że jeszcze nie doszło do Ciebie , ze nosisz pod sercem dzidziusia . Dobrze że jesteś w ciąży , bo inaczej to bym Cię trzepneła po pupie za takie pytania.