Ja dziś rano byłam na badaniach, morfologia,mocz i obciążenie glukozą i jak mnie pielęgniarka zobaczyła to nie chciała przyjąć, ale powidziałam, że ja odpłatnie te badania chcę zrobić, to nie było problemu
Witam Widzialam,ze sa trojaczki GRATULUJE SERDECZNIE
Vall mam pytanie do Ciebie Czy bedac teraz na USG widac bylo cale dziecie ??? bo chcialam nagrac na plytce malenstwo ale jak bylam na USG NT to akurat nagrywarka sie popsula No i w poniedzialek rozpocznie mi sie 17tc i sie zastanawiam czy warto isc tylko po to by dziecie nagrac czy juz sobie podarowac i czekac na USG polowkowe czyli jakies 5 tygodni
Dziewczyny powiedzcie mi ,mam takie pytanko.jak ide nad ranem siusiu i sie wysiusiam że tak powiem do końca to czuje taki skurcz .On jest tylko chwilke ale jest.aż taki silny nie jest ale jest.I takie mam uczucie w nocy ,ze jak sie przewracam z boku na bok to też czuje jakby mi sie dziecko w środku też przewracało razem ze mną.To możliwe ze ja to czuje.a może ja jestem za bardzo wrażliwa a raczej pzrewrażliwiona , no ale pytam Was doswiadczone koleżanki
z tym siusiu to nie miałam - a może masz jakis stan zapalny? w ciąży bardzo łatwo o takie rzeczy a z przewracaniem dzidzi w brzuszku to chyba ok - tez tak mam ale nie pamiętam od którego tygodnia
Ciasteczko ja też tak mam do tej pory, taki lekki ból, skurcz, pytałam moją gin, ale z moczem mam wszystko ok, więc powiedziała że to nic takiego, czasami tak jest, tak przynajmniej jest w moim przypadku, ale nadal czasami mnie pobolewa i to właśnie przy siku zazwyczaj rano. A z dzidzi w brzuszku... czym większy tym przewracanie jest trudniejsze, raczej przetaczanie się
ciasteczko, ja tak miewałam kiedyś, i mogę to być objawy zapalenia pęcherza, ale jeśli przy tym nic cię nie szczypie, nie masz ciągłego parcia na pęcherz, to pewnie nie to, może tak po prostu masz - jak Asiula i już :))
witam a ja dziś mam kolejny dzień dołkow, bo Mati ma coraz gorszą wysypke, ja nie mam pokarmu na tyle by mały się najadł więc wróciła butelka, cały dzień chodzę i płaczę a tak się starałam przez te 4 tygodnie gdy brałam leki utrzymać pokarm, ale nie poddaje się i pije te "pyszne" herbartki dobrze że wakacje i mąż będzie więcej w domku jemma to wodniste to wg mnie odejście czopu śluzowego, a wody mają naprawdę charakterstyczny zapach
Myszorka próbuj przystawiać Matiego tak często jak tylko możesz. (Nawet kilkanaście razyc na dobe) Są duże sznse że mały sobie ten pokarm wypracuje, i proszę nie denerwuj się bo to podobne nie wpływa dobrze na produkcję pokarmu.
Myszorka ja również próbuję przystawiać chłopaków do cycusia, ale marny efekt bo pokarmu zero a BĄBLE już spijają 70-80 ml i apetyt mają z każdym dniem wilczy
Co tam słychu nowego u AniM i jej SYNUSIA ?? Czy która ma jakieś świeże wieści ?? I gdzie podziewa się And222s ?? Mam nadzieję, że u niej wsio ok
dziękuje za słowa otuchy, Mati to wielki głodomór ale przystawiam go jak tylko on chce, szkoda że czasem potrafi tak ze dwie godziny i więcej i nie mogę sie z łózka ruszyć, ale mimo to i tak kocham go mocno i świata poza nim nie widzę. Dobrze ze u Ani i Krzysia jest lepiej. Izunia a pijesz coś na laktację? Magg co z Tobą?
magg chyba jeszcze nie rozpakowana bo widziałam ją dziś jakieś 5 godz. temu :) przyznaję się bez bicia że to ja uzupełniam Waszą tabelkę, tak sobie tylko podczytuję bo narazie nie mam co pisać skoro dopiero czekam na swoją fasolkę ;) buziaki dla wszystkich mamusiek
Witam w sobote, niby spiaca ale wyleżeć nie mogę, juz we wtorek idę na usg 3D nie moge sie doczekać Myszorka na innym forum inne mamy rozpakowane polecają sobie karmi na laktacje, juz tu tez była o tym mowa wiec spróbuj. A mnie od dwóch dni boli , dokładnie piecze , swędzi i strasznie napina sie skóra na brzuchu zaczęlam ja wreszcie smarować oliwką . To chyba powoduje rośniecie mojego brzucha i normalnie już wystaje dośc za piersi a jak tak sie ruszyl to co to bedzie dalej
Ja również witam w sobotni weekendowo - wakacyjny poranek Właśnie BĄBLE dostały papu i śpiochają !! Ale mi się jakoś dzisiaj nic nie chce - i humorek też jakoś kiepski ...
Magg co tam z Tobą się dzieje ?? I czy wogóle się coś dziele ?? Wybacz, że tak ciągle się wypytuję, ale mam sentymenta - przecież ja również miałam termin tak jak Ty 26.06.07 dlatego właśnie to tak przeżywam hihihi
czesc dziewczyny,ja dzisiaj nawet mam humorek ale jak wiecie jest Dzień Ojca i musze jechać do teściów gdyż mój Tata jest w Anglii i musi sie zadowolic smskiem niestety:( a jak wiecie wizyty u tesciów czasem bywają wnerwiające(szczególnie u moich) no i tak sie psychicznie juz przygotowuje do tego wyjzadu( a ajde dopiero o 18) Wczoraj mi sie wszysko psuło i nic nie udawało...w pracu awantura w domu zepsuła mi sie prostownica , w aucie zagotowała mi sie woda ehhh wczoraj na noc musiałam wziąśc nospe.ale dzisiaj już lepiej,a co tam u Was mamuśki ??? Jak Wam sobota mija?
hej hej - ja.... sobie odpoczywam u rodziców po stresach obronnych w srode jade do Krk z mamcia..a w pt. czeka mnei mierzenie sukni..ciekawe co na to mój brzusio
Hej laseczki. Pamiętacie mnie jeszcze??Długo starałam się o córcię....no i będę miała trzeciego syna.Zuza nic nie pomogło,ani pozycja ,ani dieta,ani to celowanie w odpowiednie dniJestem trochę zawiedziona ale cieszę się że syn zdrowy i dorodny
kurcze monia .....takie życie my z Lady też polowałysmy na synów bo mamy córki ....a tu chyba będą znowu córki..... ale musisz się jakoś z tym pogodzic popatrz na to z innej perspektywy
Monia, ważne, że zdrowy, wiesz będziesz miała 4 facetów w domu. Mój M też po cichu liczył na syna, jak się okazało, że będzie córcia, to on niedał mi nawet przez chwilę poznać, że jest rozczarowany, ale ja czułam się jakoś tak dziwnie smutno, że nie spełniłam jego marzenia, ale to nasze piersze, będziemy strzelać dalej, a nawet jak będą same córcie to i tak będę je kochać. Ty też jak zobaczysz małego bąbelka to oszalejesz A dorodny, to fakt
HALLO !! Czy ktoś widział Magg ?? Jesssiu a może już się zaczęło ?? Czekam cierpliwie na info, że TOSIA już jest na tym świecie Ale to przeżywam no ... jak bym sama miała teraz jesio raz rodzić hihihi !! Magg powodzenia Słonko, trzymaj się dzielnie jestem z Tobą - PAMIĘTAJ !! I czekam na sms'a
Vall czy nasza AniaM coś jesio pisała - co tam u niej i Krzysia ?? Hmmm ... No i And222s też zamilkła ... Kobiety jak coś wiecie to piszcie - PLEASE !!
Monia co do płci to NIGDY nie mamy 100 % pewności, zwiększamy tylko szanse, moja koleżnka kochała sie równo 3 dni przed owu i co ? I urodziła drugiego syna, najważniejsze ze maluch zdrowy.
izunia słońce Ty się tak nie denerwuj jeszcze jesteśmy w komplecie i tak jak Ci napisalam od razu masz ode mnie sms-ka No ja "zabalowałam" wczoraj na działce dzisiaj spacerki, obiadek itd. itp. Jutro wizyta w szpitalu na ktg i jestem strasznie ciekawa co mi lekarz powie aż mnie świerzbi pozdrowionka i buziaczki
Uffff Magg to dobdzie, że z "WAMI" wsio ok. Czekam więc na sms'ka
Cześć dziewczyny !! A mnie znów zżerają nerwy - dziś znowu jedziemy do okulisty, tym razem z dwoma BĄBLAMI ... Jessssuu jak ja to przeżyję ... Oby tylko oczka były zdrowe
TRZYMAJCIE KCIUKI - BŁAGAM !! Jak wrócimy dam znać - miłego dnia dla Was !!
Magg, czekam z niecierpliwością na wieści z ktg Izunia, trzymam kciuki i wierzę, że z chłopakami będzie wszystko oki Oczywiście daj znać jak tylko wrócisz ze szpitala.
Cześć kobiety!! Tosia się jeszcze nie śpieszy KTG wyszło b. dobrze, pani doktor powiedziała że w środę podejmie decyzję wraz z ordynatorem bo szyje mam jak mur chiński nie do przebycia :) a dłużej już nie ma co czekać... tak więc jeszcze troche cierpliwości .. Izunia trzymam mocno kciuki za chłopaków na pewno badania wyjdą pozytywnie zobaczysz.. Cieszę się Krzysia problemy z wypróżnianiem były tylko przejściowe i juz wszystko jest dobrze VALL AGA 1976 pozdrówcie proszę Anię ode mnie
Magg - ale Tosi tam dobrze w brzuszku - ani mysli sie na ten swiat pchac - leniuszek - a my tutaj czekamy. Tak czy siak Tosia urodzinki bedzie miala w czerwcu :)
ja dziś z Matim bylam na pobraniu krwi, biedactwo płakało bardzo, a jeszcze w środe szczepienie karmienie dalej mieszane, o tyle lepiej, ze w nocy naje się tym z piersi, bo niestety piwo karmi nie robi u mnie takiego nawału, jak któraś pisała. Magg czekamy na Tosie
Super wieści jeśli chodzi o AnięM bardzo się cieszę !!
A u nas też wsio OK !! Filipek ma zdrowe oczka i kontrola za 3 tyg, a Szymciowi retinopatia ustępuje i kontrola za 10 dni !! Jestem taka szczęśliwa - dziękuję KOBIETKI za wsparcie i kciuki - jesteście KOCHANE
a ja tez za nie dugo zaczne jezdzic z malym po lekarzach :/ musze zrobic kontrolne usg brzuszka bo cos nie tak bylo z nerkami po urodzeniu pozniej usg glowki bo ma jakas wade ale kazdy wczesniak to ma wiec sie nie martwie :) pozniej usg bioderek to juz standart no i wizyta u okulisty -zarzadzenie ministra zdrowia ze kazde dziecko po fototerapii musi miec zbadane oczka .. ale mam nadzieje zebedzie wsio oki :)