Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJan 21st 2009
     permalink
    Aguszka81: Kiedy tak na porzadnie rozkręciły się Wasze maleństwa w brzuszkach, tak ze ruchy były codziennie konkretnie wyczuwalne?

No ja pierwsze ruchy - bardzo delikatne poczułam z początkiem 18tc - jednak na dobre chłopaki rozhulali się z 20tc :P
    Jeszcze odnośnie szyjki, ja miałam długo zamkniętą i mi się nie skracała - kryzys nastąpił około 28tc - czułam się wyśmienicie więc poszalałam zakupowo a w 31tc już urodziłam niestety ... Zaczęły się sączyć wody i nie było już odwrotu przed CC. Dlatego uczulam, odpoczynek jest bardzo ważny i nie tyle dla dzieciaków jak dla mamy :D
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    Dzieki Izunia, postaram się być spokojna a i odpoczywać odpoczywam dużo, nie pracuję od początku ciąży a w domu więcej czasu leżę niż cokolwiek robię, drobne porządki i obiad to wszystko na co mi mąż pozwala :)
    Amazonko obserwowałm się jakies 3-4 cykle podczas któych się nie staralismy (byliśmy wtedy przed slubem i podróżą poślubną woleliśmy poczekać tak do wrzesnia/pażdziernika) Ale cykli starankowych było..... 1 i od razu w tym cyklu zaszłam w ciążę :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aguszka to dobrze, masz dobrego męża i dobrze, że Was pilnuje :D
    A jak rodzina zareagowała ma Wasze podwójne szczęście? :P
    •  
      CommentAuthorAguszka81
    • CommentTimeJan 21st 2009 zmieniony
     permalink
    Wszyscy są podwójnie szcześliwi... :)))))) I nie mogą się doczekać kiedy Maluszki będą na Świecie :)
    Izunia mam jeszcze pytanko odnosnie wód płodowych - jak je rozpoznać, czy one są rzeczywiscie jak woda, rzadkie, jaki mają kolor??
    --
  1.  permalink
    Witajcie!
    witam nową szczęśliwą podwójną mamusię!!
    Hej Izunia nie wiedziałam o izie, popłakałam się!
    -- url=http://lilypie.com][img]
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    Też strasznie się przestraszyłam wiadomościami o Izie.... nie wiem jak bym to zniosła aż nie chcę sobie wyobrażać co ona musi przeżywać..... strasznie się boję bo taka historia może się przydażyć każdemu, staram się mysleć cały czas pozytywnie ale boję się bardzo.... Pozdrawiam.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJan 22nd 2009
     permalink
    Mini fajnie, że zajrzałaś :D
    Odnośnie naszej koleżanki też była zaszokowana i bardzo jej współczuję ... :|

Aguszka81: Izunia mam jeszcze pytanko odnosnie wód płodowych - jak je rozpoznać, czy one są rzeczywiscie jak woda, rzadkie, jaki mają kolor??

Aguszka tu jest fajnie napisane, poczytaj :P
    Gdy odchodzą wody płodowe
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    Dzieki za info.... dziś fajny mamy dzień, Maleństa się wiercą i choć czuję to bardzo delikatnie i tylko jak się położę to jednak wiem ze to TO.... najwspanialsze uczucie na świecie :) :) :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aguszka to fakt, wierzgające maluchy w brzuchy to super uczucie :D
    Z każdym dniem będziesz czuła je wyraźniej :P
  2.  permalink
    no a jak wytrwasz do końca to dopiero poczujesz mega falujący brzuch i wystające nóżki i rączki . życzę aby doznania były niezapomniane!

A u nas pojawił się pierwszy ząbek u Maksia! i wstyd , cały dzień zajmuję się dzieciakami a mój mąż wieczorem przy kąpieli mówi" patrz on ma zęba" a ja " coś ty nie mozliwe, wczoraj im sprawdzałam dziobki" a tam najprawdziwszy ząb!
    buziaki :rainbow:
    •  
      CommentAuthorAguszka81
    • CommentTimeJan 25th 2009
     permalink
    Niesamowita sprawa, tatuś poczuł dziś w nocy pierwszego kopniaczka..... dziś w nocy Maleństwa tak buszowały ze aż nie wiedizałam jak się ułożyć i spać nie mogłam..... cudowne uczucie.... i to czułam już oba Brzdące :))))))))) Jutro idziemy do lekarza na kontrolę, mam nadzieję..... wiem :) że wszystko będzie ok.
    --
    •  
      CommentAuthorAguszka81
    • CommentTimeJan 26th 2009
     permalink
    Cześć Dziewczyny, dziś bylismy na wizycie u gina.... wszystko jest jak najbardziej ok :) :) :) Dzieicaki rosna równomiernie. Doktor pomierzył im główki i kości udowe i wszystko pieknie się zgadza z wiekiem ciażowym :) WIdziałam fikające nózki i malutkie paluszki... niesamowity widok tak je popodglądać. Płynu owodniowego jest w normi a szyjka ( o którą najbardziej się bałam) jest zamknieta i ma 4 cm także wszystko z nia ok, trzyma się mocno :) Wyniki badań też w normi, cisnienie ok.... generalnie po wizycie mi banan z ust nie schodzi:bigsmile::bigsmile::bigsmile: Jestem przeszczesliwa ze wszystko jest ok. Za tydzien idziemy do drugiego gina (chodzę do dwóch, jeden ze szpitala w którym będę rodzić a drugi z prywatnej kliniki gdzie mam abonament) i wtedy poznamy już może płeć (dziś byłam bez męża i nie pytałam nawet choć korciło mnie baaaaardzo) Ściskam i pozdrawiam serdecznie :)
    --
  3.  permalink
    To super Aguszka, ze na wizycie wszystko ok, ale i tak się szanuj i odpoczywaj jak możesz.dzieciaczki bedą sie rozpychały coraz bardziej. mnie juz pod koniec było naprawdę ciężko ale warto wytrwać jak najdłużej! a Twoja ciąża jest dwuowodniowa? dwukosmówkowa? też jestem ciekawa co masz w brzuszku. u nas wersje się zmieniały kilka razy, w 20 tyg stanęło na parce
    •  
      CommentAuthorAguszka81
    • CommentTimeJan 26th 2009 zmieniony
     permalink
    dwuowodniowa, dwukosmówkowa....:) Dziewczyny a jakies porady na temat wózka macie???? Bo to kurde niełatwa sprawa..... bede wdzieczna za wszelkie wskazówki
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 27th 2009
     permalink
    W Stanach przyszły na świat zdrowe ośmioraczki.
    --
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    OOOOOOOO MATKOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!! Wspaniała wiadomość. To coś w stylu "John & Kate + 8" :) Noooo wesoło będą mieli Rodzice:)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aguszka cieszę się, że u Was wszystko pięknie - oby tak dalej :P
    Ama co to znaczy zdrowe? Bo jak dla mnie te ośmiorniczki z pewnością nie są na własnym oddechu, z pewnością z niską masą urodzeniową ... Ich zdrowie można ocenić dopiero po kilku tyg jak nie po roku!
    Masz jakiego linka?
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pewnie tak jest. Słyszałam o tym w radiu i stwierdzono, że są w lepszej kondycji niż inne ośmioraczki.
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ama pewnie to słyszałaś
    Rekordowy poród
    Hmm piszą zdrowe dzieci, a potem decydujące są 72h ... czyli co zdrowie prysło ... albo ja mam zupełnie inne mniemanie na temat sowa ZDROWIE! Żywe na pewno, ale czy zdrowe ...
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    O zgrozo, ale te komentarze!!! :devil:
  4.  permalink
    Witajcie!! oby były zdrowe. nic nie powiedzieli ani o masie urodzeniowej dzieci ani o tym w którym tyg ciązy urodzone, ale przypuszczam, że to ok 27 tydz. oby później.
    aguszka, jeżeli chodzi o wózek to ja mam peg perego jeden za drugim, wpina się do niego również foteliki samochodowe co jest dużym ułatwieniem póki dzieci małe. ( jeśli ktoś musi korzystać też z samochodu). ja jestem z niego bardzo zadowolona, chociaż ma też swoje minusy ale niestety nie znajdziesz idealnego wózka dla bliźniąt.musisz wziąć pod uwagę czy będziesz go dźwigała po schodach, czy zmieści się do windy jeśli z niej korzystasz albo nawet w zwłykłe drzwi.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aguszka ja mam bliźniaka z Tako - siedziska obok siebie. To wózek głęboko-spacerowy. Byłam z niego bardzo zadowolona. Teraz z wiosną się z nim już żegnam, bo maluchy mają w nim już ciasno.
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    mini-mini-1: niestety nie znajdziesz idealnego wózka dla bliźniąt

Mini bardzo słuszna uwaga :D
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    Bardziej skłaniam sie ku wózkowi głęboko-spacerowemu takiego że dzieci obok siebie siedzą... jakoś tak wydaje mi się że wiekszą kontrolę mam jak są obo i widzę oba równie dobrze. Wózek ten w wersji spacerowej ma możliwoś że dzieci są zwrócone w moim kierunku lub w kierunku jazdy.... rozmiarowo jest ogromny ale we wszystkie drzwi nam się zmieści (winda, wejście do domu i w domu) poza tym chyba takim łatwiej manwerować? I na co zwrócić jeszcze uwagę? Żeby skrętne, czy tam przegubowe (nie wiem jak się to nazywa) przednie kloła były, pompowane, cicha budka, dodatki (osłonka na nogi, torba jakieś tam inne pierdoły).... O kurde przecież to jak samochód w wersji LUX :) :) :)
    A łóżeczka? Macie dwa czy dzieci śpią w jednym????? Bo czytałam ze jedno sprawdza się tylko przez 1-2 miesiace pozniej dzieci juz sobie przeszkadzają.....
    A no i moze jeszcze jakies podpowiedzi odnosnie wyprawki.... ile czego kupic, chodzi mi o ciuszki, pieluchy, butelki....
    Sorry ze tak Was męczę ale Wasze doświadczenie jest dla mnie nieocenione :) Będę wdzięczna niezmiernie za każdą pomoc.
    Pozdrawiam serdecznie :*)
    --
  5.  permalink
    Nasz wózek jest super pod tym względem, że dzieciaki mogą być ułożone do siebie,jedno za drugim zwrócone do mnie jak również przodem do kierunku jazdy. siedzonka są szerokie bo takie jak w wózku pojedynczym więc mam nadzieję pojeździć nim długo i nie kupować następnego wózka.mają okrycia na nózki no a kierownica sprawdza się rewelacyjnie. wózek ma duże koła i jest bardzo zwrotny, jeździ się nim bardzo dobrze. wszystko wkłada sie na klik nie ma szarpania odkręcania śrubek itd.dla mnie jego minusy to cięzar, no ale jak ktoś znajdzie lekki wózek bliźniaczy to medal mu dam.no i to że składa się go bez siedzisk.
    co do łożeczek to ja mam dwa od początku, ale moje dzieci w nich nie śpią. mam nadzieję, że kiedyś będą a ja się wtedy wreszcie wyśpię hehe.jeśli chodzi o usypianie itp to Izunia jest ekspertem, jej chłopaki śpią elegancko w łóżeczkach , jednocześnie zasypiają ale jak ona to zrobiła to ja nie wiem:)))
    jeśli chcesz karmić piersia to nie kupuj butelek , no może ze 2 szt na wszelki wypadek.ja miałam wszystko: laktator, smoczki, maści, kremy itp żebym później nie musiała mojemu mężowi tłumaczyć (różni są mężczyźni ;) no i kupiłam sobie takie jak mnie się podobało.
    pieluch mialam 10 szt ale potem dokupiłam, bo moje dzieciaki bardzo ulewały i wiecznie miały pieluszki pod brodami. teraz mam 26 szt i nie musze na szybko prać.
    jeśli chodzi o ubrania to ja miałam bardzo dużo ale to była mała przesada, w związku, że siedziałam w domu często jeździłam na zakupy i nie mogłam się oprzeć. plusem tego było to, że nie musiałm często tzn co 2 dzień robić prania,po za tym kupiłam zbyt wiele malutkich rzeczy- dzieci urodziły sie duże 2760g i 2580g i w wielu ubrankach były dosłownie kilka razy, więc nie kupuj malutkich, jakby się urodziły wcześniej to sobie dokupisz . poza tym rozmiarówki są bardzo różne, moja Kornelka w niektórych 56 chodzi do tej pory.niektórzy wolą spioszki inni pajacyki teraz jest naprawdę w czym wybierać no i pewnie jeszcze trochę dostaniecie od znajomych. musisz się zdać na instynkt no i poczekaj aż będziesz wiedziała co kryje się w brzuszku. wiele rzeczy kupowałam na przecenach teraz jest dobry okres.ale się rozpisałam.:crazy:
  6.  permalink
    Izunia , a teraz kochana powiedz jakie to ćwiczonka robisz??? ja też muszę się zmusić, ale tych tabletek to nie mogę zażywać przy karmieniu.:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Mini odnośnie Clarinol odpowiem u Ciebie :P
    Aguszka jeśli chodzi o "furę" to była strasznie trudna decyzja ... my postawiliśmy na duże, pompowane koła. Komfort jazdy dla dzieci jest ważny no i wygodniej się wózek prowadzi, chociaż z początku i tak trzeba się przyzwyczaić bo to jednak dwójka maluchów i ciężar jest bardzo duży :P Jednak siedziska obok siebie bardziej przypadły nam do gustu. Możliwość przełożenia rączki w wózku też jest istotna jeśli chodzi o wiatr, czy mocno świecące słońce. Nie miałam skrętnych kół, ale w cale nie odczuwałam ich brak :P W naszym są amortyzatory i koła łożyskowe jak i hamulec linkowy.

Ja moje Maluchy od wyjścia ze szpitala kładłam spać osobno - każde w swoim łóżeczku mimo, że w szpitalu leżały w jednym. Też swego czasu zastanawialiśmy się z mężem którą opcję wybrać, aby była najlepsza dla dzieci. Myśleliśmy, że im dłużej spały by razem tym trudniej było by je przekonać do spania osobna. Do dziś dnia zasypiają same i śpią w swoich łóżeczkach, oczywiście zdarzy im się czasem wylądować w naszym łóżku - ale takie są dzieciaki, że chcą się poprzytulać.

Ja nie karmiłam piersią więc butelki smoczki i te inne pierdoły miałam wszystko razy 2 - wymieniałam po 3 m-cach. Z ciuchami nie szalałam za dużo, choć i tak prezentów było dużo :P Średnio miałam po 4szt dla każdego - np. 4 pary śpiochów, kaftaników, czapeczek, pajacyków ... Pralka wówczas chodziła w dzień w dzień i dziś nie jest o wiele lepiej :D Często kupuję na allegro za grosze, fajne rzeczy nawet z metką.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak, tak, właśnie o to chodziło. Komentarze - typowe.
    --
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    Dzieki Dziewczyny, jestescie kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    --
    • CommentAuthormini-mini-1
    • CommentTimeJan 28th 2009 zmieniony
     permalink
    z tego co wczoraj mówili wnioskuję, że ośmioraczki urodziły się w 31 tygodniu, więc nie tak źle.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 30th 2009 zmieniony
     permalink
    WIęcej o ośmioraczkach
    Matka ośmioraczków już urodziła 6 dzieci i... leczyła się z powodu niepłodności. Poddała się sztucznemu zapłodnieniu, a po rozpoznaniu ciąży mnogiej (7-raczki) odmówiła selektywnej aborcji dzieci.
    Ciekawe, jak lekarze się tłumaczą ze swojej roli w dopuszczaniu do powstawania mnogich ciąż i dużych rodzin...
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeJan 30th 2009
     permalink
    Mini jak dla mnie to tragedia - ja urodziłam dwójkę w 31tc w dość poważnym stanie i niską masą urodzeniową ... Te ośmioraczki to ... tyci tyci - ja nie wiem ... :shamed:
  7.  permalink
    moja siostra 12 lat temu urodziła syna w 31 tyg., wiem jakie to maleństwa. nie za bardzo rozumiem całą tę sytuację 6 dzieci, leczenie niepłodności. ja tylko wyrażam swoje zdanie, że skoro te dzieciątka już są na świecie oby były w jak najlepszym stanie.
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeFeb 2nd 2009
     permalink
    Mini ja Cię nie skrytykowałam ... tylko napisałam, że jak dla mnie to po prostu są Szkraby, hmm te info podawane odnośnie 8-raczków takie chaotyczne ... Oczywiście ja też trzymam kciuki za te maluchy ...
  8.  permalink
    Izunia ja nie odebrałam twoich słow jako krytyki, wiem przez co przeszłaś a raczej wyobrażam sobie.
    Jak tam u mamy? odpoczywasz troszkę?
    :kissing:
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeFeb 3rd 2009
     permalink
    Mini dziękuję - jest rewelacyjnie - psycha odpoczywa :P
    Ściskam :D
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    Czesc, My już po wizycie...... generalnie wszystko jest ok, dzieciaczki podrosły, doktor pomierzył główki, brzuszki i kości udowe i z tego wyszło że jedno waży 420g a drugie 413g Moje Kruszynki kochane.... Nie chciały wstydzioszki pokazać co mają między nózkami... generalnie cięzko jest tak już cokolwiek dojrzeć bo dzieci duże i podziwiam lekarza że potrafił cokolwiek znaleźć na tym USG.... bo ja widziałam tylko plątaninę nóżek, rączek i kręgosłupików Macica ogromna, ilośc płynu owodniowego w normie ale......... szyjka coprawda długa 43 mm, zamknięta ale miękka i to mnie zmlartwiło.... lekarz mówi że niepotrzebnie bo wszystko jest dobrze, nie skraca się nic nie wycieka no ale jakby była twarda to byłabym spokojniejsza..... no nic za 2 tyg kontrola u tego gina a w poniedziałek u drugiego (do dwóch chodzę) zobaczymy co ten powie.... A no i dostąłam jeszcze Sterovag na wszelki wypadek żeby nie dipuścic do zadnego zakarzenia bo to moze grozić przedwczesnym porodem.... cały czas jeszcze mam brac luteinę ale odstawiamy tablety antywymiotne.... mam nadzieję że wymioty nie wrócą.....
    Generalnie nie wiem czemu ale smutno mi.... zmartwiłam się tą szyjką.... boję się strasznie żeby nic się za wcześnie nie zaczeło dziać... lekarz mówi że od 24 tygodnia mogą (nie muszą) zacząć się problemy bo dzieci będą cisnąć tak jak w 8-9 miesiącu pojedynczej ciąży.... Zatem moje postanowienie to leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć, nie przemęczać się.... duuuuuuuużo odpoczywać a będzie dobrze..... musi być. Tak cudownie było na nie popatrzeć jak machaja rączkami, kopią nóżkami.... Kocham te dzieci najbardziej na Świecie!!!!!!!! Dobra, przyklejam usmiech na twarz i myslę tylko pozytywnie.
    Pozdrawiam i ściskam Was wszystkie :*)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Aga i tu Ci napiszę - będzie dobrze nic się nie martw! :wink:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A imiona macie już jakieś wybrane? :P
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    A ja i tu napiszą dzięki :) Co do imion..... pracujemy nad tym....póki co jak będzie choc jedna dziewczynka to na bank Małgosia (oboje jesteśmy zgodni) podoba mi się też Hania a co do chłopaków.... Paweł, Filip albo może Krzyś, albo Kuba (choć dużo Kubów ostatnio :) ) Jakoś z dziewczynkami mi łatwiej poszło wymyslanie :) No ale mamy jeszcze troche czasu.... Ale przyznam szczerze ze po cichutku marzę o Małgosi i Pawełku.... ale ciiiiii żeby nie zapeszyć.... najważniejsze żeby były w terminie, zdrowe, duże i miłały mocne gardziołka by w nocy nas na równe nogi stawiać :)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeFeb 4th 2009
     permalink
    Aguszka no wiesz Filip mi się najbardziej podoba hahaha :P
    To nie gardziołka mają mieć mocne tylko płuca!!! I nie dziękuje po to jesteśmy tu aby się wzajemnie wspierać :D
    •  
      CommentAuthorAguszka81
     permalink
    No wiem że płuca... chodziło mi bardziej o odgłos paszczą :) żeby donosny był i stawiał od razu na nogi pół bloku :)
    --
  9.  permalink
    mam nadzieję ze nie będą jednak tak donośnie krzyczały. nie wiem czy słyszalaś kiedyś płacz w stereo??? hehe
    fajnie że dzidzie rosną i wszystko ok, a odpoczynek jak najbardziej wskazany, potem jak juz sie pojawią na świecie nie będziesz odpoczywała kochana za często.:wink:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Haha Mini słuszna uwaga :P
    Aguszka wiesz bo dwójka maluchów płaczących to już koncert :D
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Ale da się przeżyć nawet taki piękny koncert ;D
  10.  permalink
    tak wiem coś o tym, wczoraj miałam operę do 23 30.Maks uczy się zasypiać w łożeczku, Kornelka była dzielna, opery chyba nie lubi bo wolała spać niż słuchać wycia.:crazy:
    •  
      CommentAuthorAguszka81
    • CommentTimeFeb 5th 2009
     permalink
    Już się nie mogę doczekać kiedy utulę w ramionach moje szkraby.... da się dwa naraz??? :) Dizewczyny czy twardniał Wam brzuszek? Ja sie wczoraj przestraszyłam bo na jakaś minutę zmieniła się w kamień wieczorem, wziełam nospę i przeszło... powiem o tym ginowi w poniedizałek a do tego czasu poobserwuje czy to się znów powtórzy. Poza tym od 3 dni w WC na posiedzeniu nie byłam ;) może to też to??? O MAtko tyyyyle pytan w tej ciązy, ja powinnam zamieszkac u mojego gina najlepiej 24h podłączona do USG i KTG :D
    --
  11.  permalink
    Aga ja od 25 tygodnia brałam no-spę i magnez i fenoterol. no i w 25 tyg znalazłam się w szpitalu z powodu przedwczesnych skurczy tzn brzuch twardnial i zaczynało boleć. jak ci się tak dzieje to odpoczywaj więcej jak zauwazysz że twardnieje od razu do łóżka. ja w ciągu dnia mimo że nie pracowałam dużo chodziłam, mam starszego syna i jeździłam z nim na zajęcia, szalałam po sklepach a w dniu kiedy wylądowałam w szpitalu wszystko było ok, posadziłam kwiaty na balkonie a wieczorem już leżałam w szpitalu.musisz na siebie uważać. i koniecznie powiedz o tych twardnieniach lekarzowi, na własną rękę możesz wziąć magnez.
    kilka na dzień takich skurczy może być a le nie za duzo i za często.
    buziaki !:kissing:
    •  
      CommentAuthorizza
    • CommentTimeFeb 6th 2009
     permalink
    Aguszka doczekasz się!
    Zobaczysz jak to szybko minie - okres ciąży :D
    •  
      CommentAuthorAguszka81
    • CommentTimeFeb 7th 2009
     permalink
    Dziś mamy z Mężem ambitny plan spisać wreszcie konkretną listę wyprawkową. Pozbierałam opinie, różne listy z internetu, gazet, poradników i w końcu trzeba siąść i listę zrobić, potem tylko wybrać ;) i z głowy.... Chcę zrobić tak że wszystko beidzmey mieli upatrzone, zapisane konkretnie jaki model i ile czego i gdzie trzeba kupić i jak juz bede na finiszu to Mąż pokupuje z pomocą Mamy lub Teściowej.... jakoś tak stresuje mnie żeby wcześniej kupować, przesądna się zrobiłam czy co? Miłego słonecznego weekendu życzę :*) Zmykam na zapiekankę szpinakową mniam mniam :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.