Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    o chicco 4 me moze wypowiedziec sie Ladybird -szepnij do niej
    Beata widziałas takie wózki laski chicco? nie taki jak ja ma enjoy tylko ine postaam sie poszukac ich w internecie- u nas w sklepie sa i kosztuja 300 zł.sa fajne lekkie i rozkłądane na płasko tylko nie wiem jak z wymiarami.sa w przeróznych kolorkach
    Do tej ceny co podałas kupiłabys napewno wózek Coneco
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeJan 19th 2009
     permalink
    Ciasteczko, jak szukałam Coneco to były ale waga ok 10-11 kg, moze poprostu na takie trafiłam:( ale mi zależy na wózku maks do 7,5 kg.

na allegro widziałam sporo takich wózków, ale nie mam pojęcia jak one sie sprawują;(
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Beata najlepiej dziecko przymierzyc i sie po sklepie przejechac. ja dostalam w spadku graco mojo i jak dla mnie jest po prostu male. Krzysko do duzych nie nalezy ale w kurtce to w wozek wcisniety jak sledzik i spacer w tamtej bryce to koszmar bo nie chce w niej siedziec a w krowie bartatinie a owszem :P

moje mojo
    Waga 8,6 kg, wymiary po rozłożeniu 80x48x106 cm, 106x26x25 cm, koła przód/tył 15 cm, szer.siedziska 31 cm, wys. oparcia 40 cm.
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aniu, ja wiem ze najlepiej wsadzić i napewno tak będę robiła:) ale teraz u nas praktycznie w sklepach nie ma wózków parasolek no bo zima, pewnie zaczna się kwiecieć-maj..no może marzec i meeega ciężko jest coś znaleźć w sklepie:( ale jeszcze poszukam,a nóż się uda;)
    •  
      CommentAuthoradaja78
    • CommentTimeFeb 13th 2009
     permalink
    HALLO JEST TU KTOS? napalilam sie na TAKO JUMPER niepamietam czy ktoras pisala cos na jego temat. Jesli macie doswiadczenie z tym wozkiem lub cos slyszalyscie to prosze o wiadomosc.
    --
  2.  permalink
    adajo szepnij do kfiatuszka
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
    • CommentTimeFeb 13th 2009
     permalink
    ok, dzieki ciacho:)
    --
  3.  permalink
    Cytujpermalink
    Dziewczyny, mam pytanie..miała ktoraś z Was doczynienia z takim wózkiem..

http://www.allegro.pl/item527575308_titanium_baby_spider_promocja_tylko_100szt.html

Dziewczyny, jeśli chodzi o titanium-więc tak, to fajny wózek-jako drugi. Osobiście go nie miałam, ale swego czasu się przymierzałam do niego, potrzebowałam wózek superlekki i awaryjny do sklepu. latem mnóstwo osób jeżdziło nim, bądz prawie identyko innych firm. Wydawały sie zadowolone, dzieci były róznej wielkości. Nie wydaje mi się, aby to że jest 3kołowy był niestabilny, gdyż zobaczcie w rezultacie co zakupiłam i na pewno ten titanium i tym podobne wózki będą stabilniejsze niż to co ja mam http://www.allegro.pl/item557450100_lekka_i_zwrotna_spacerowka_firmy_bambino_world.html , wózek wygląda jak zabawka. Jest maleki. Ale dla mnie to najlepszy zakup pod słońcem. Powiem Wam że w tym wózeczku mój 2,5 letni synek nawet gdy nie ma zapiętych pasów ani razu nie stwierdziłam aby był niestabilny wózek, poza tym wózek waży 3,5kg więc teoretycznie powiinien go wiatr przewrócić. Ale nic z tego ;) Jeśli chodzi o ten mój wózek to jestem zachwycona, gdyż mój synek generalnie już nie siedzi w wózku, tylko na nóżkach, ale uwywaliśmy go przez lato i do teraz. Nawet o dziwo sporo nim przejeżdziłam i nie tylko w sklepie. przede wszystkim jest fajowy, bo synek sam go prowadzi, opuszcza się rączki do jego poziomu. Dzięki temu mam synka na oku, bo z wózkiem prowadząc nie jest w stanie szybko biegać i mi zwiewać (a pęd to on ma) a jak się zmęczy to przysiądzie na trochę, parę razy nawet kimnął w nim. Generalnie nie polecam tego wózka jako głównego, tylko i wyłącznie dla dzieci chodzących już i na zakupy bądż wyjazd.
    A wracajac do titanium- popatrzcie na allegro, jest mnóstwo firm które robia prawie identyczny projekt. Swego czasu gdzieś istnialo forum w którym dziewczyny pokazywały te cuda i porównywały, były również opcje wózków ze śpiworkami, z barierką, inne kolory kółek, jak i również wersje 4kołowe (dwa mniejsze z przodu) więc jesli obawiacie sie o stabilność. Co do wad tych wózeczków-brak regulowanego podnóżka, jak dziecko śpi trochę to niewygodne, no i dość krótkie rączki wiec nie dla wysokich rodziców (ale to większość parasolek tak ma)
    No to tyle, ale tak a propo-2 koleżanki zakupiły jako kolejny wózek dla córy chicco ct04, multiway wygląda prawie identyko. Rewelacja!!! ma wszystko co trzeba, regulowany podnóżek, rozkładane oparcia..gdybym miała zakupić wózeczek-to na pewno to, osobiście próbowałam jeździć

Acha, mój główny wózek to mutsy urban 4kołowy. Wózek owszem ma wiele wad (jak każdy nie ma idealnego wózka) ale na moje warunki użytkowania (mieszkam w mieście, nierówne chodniki, często spacery do lasu i na plaży) jest rewelacja i ani przez myśl mi nie przyszło go sprzedać, teraz drugie dziecie w drodze-będzie go używać. Jedna wada-ciężki, ale nie muszę włazić na któreśtam piętro, mam kilka schodków które pokonuje własnie dzieki kołom pompowanym bo wciągam po schodach, drogi niestety-ale kupowaliśmy z zamiarem uzywania przez 2dzieci,po 2,5latach naprawde intensywnego użytkowania stan bardzo dobry! Gondola, mała owszem,ale bez przesady. W moim wypadku używana od pażdziernika do kwietnia, synek urodził się malutki ale szybko nadrobił (poczatkowo topił się w tej gondoli)Kobinezon, śpiwór, kocyk-nie było problemu.Acha, mimo że wózek ciężki bardzo to komfort prowadzenia rewelacja, w ogóle nie czuć, prowadzi się 1ręką, miałam porównanie jednocześnie pchając po chodniku mutsy i lekkie chicco.Opinie koleżanek również-rewelacja w pchaniu. Tak wiec ja polecam...ale oczywiście to wszystko rzecz gustu, a na pewno i potrzeb!!! Nie ma idealnego wózka, generalnie fajnie by było mieć kilka wózków na różne warunki, ale to pod względem finansowym trudne do zrealizowania, poza tym gdzie to trzymać. I jeszcze jedno dzieczyny. Próbować wózki-jeśli nie ma możliwości wypróbowania w sklepie a widzicie kogoś na spacerze z danym wózkiem, najłatwiej poprosić,zapytać o opinię, popchać przez chwilę dziecko. Na pewno każda mama się zgodzi (Wystarczy uśmiech, wiem bo przetestowałam i sama ulegałam setkom pytań :)
    •  
      CommentAuthorkasia2005-2
    • CommentTimeFeb 15th 2009 zmieniony
     permalink
    No i jeszcze raz ja, dla dziewczyn zainteresowanych wózkiem titanium. Mówiłam że jest dużo firm, gdzie wózki wyglądają na identyko, bardzo proszę:
    1) http://www.allegro.pl/item546821587_baby_boo_spider_solo_wyprzedaz_tylko_100szt.html
    2) http://www.allegro.pl/item546821834_titanium_baby_spider_promocja_tylko_100szt.html
    3) tu moim zdaniem najlepsza opcja http://www.allegro.pl/item547516044_bb_magic_3_wozek_espiro_baby_design_nowy.html
    4) a tu z wersji 4kołowej http://www.allegro.pl/item549296901_bb_magic_4_wozek_espiro_baby_design_oryginal.html
    5) o i kolejny http://www.allegro.pl/item550144829_ultralekki_wozek_vivi_extra_gratisy.html
    Jeśli chcecie dowiedzieć się o opinie tych wózków, najlepszym pomysłem sprawdzić u danego dostawcy kto zakupił już ten wózeczek i napisać maila do danej osoby (sprawdzony sposób)
    •  
      CommentAuthormaja28
    • CommentTimeFeb 15th 2009
     permalink
    Ja też mam Mutsy i jak narazie wszystko ok...gondola spoko a mały ma 66 cm + kombinezon i kocyk :bigsmile: super sie prowadzi, waga mi nie przeszkadza bo mamy windę...jedna wada jak narazie za mały kosz :confused:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
  4.  permalink
    *maja28* pojawiły się w nowych akcesoriach do mutsy specjalny duży kosz dodatkowy, nie widziałam tego osobiście jak się sprawdza, widziałam na allegro (ok.169zł przeginka z ceną) w sklepie pytałam o cenę-119zł ale "chwilowo" niedostępne. Zamierzam się wzbogacić o ten kosz (jak go dorwę wizualnie) bo faktycznie za dużo zakupów to się w tym małym to nie zrobi
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeFeb 15th 2009
     permalink
    A ja dalej mam problem ze spacerówką-parasolką;( maaaaasakra, w sklepi praktycznie nie ma bo zima (więc nie mam jak pomierzyć-powsadzać małej) titanium nie ma pałąka -co dla mnie jest ważne, że nie są wuwrotne itd to już się popytałam, ewentualnie wtedy ten baby design...baby design znalazłam też dużo fajnych 4 kołowych też lekkim ale nie mam gdzie ich pooglądać bo w sklepach pustki z lekkimi spacerówkami:( byłam nawet w 3 hurtowniach to usłyszałam to samo-na wiosnę pewnie będą:( a ja potrzebuje teraz:((( a nie kupię wózka nie przymierzając małej:((((chlip
    • CommentAuthorjula83
    • CommentTimeFeb 16th 2009 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, ja szukam lekkiego, wielofunkcyjnego wózka, stabilnego, wytrzymałego, dobrze podjeżdżającego pod krawężnik, takiego który się fajnie prowadzi (skrętne przednie koła) i jeszcze dobrze by było jakby ładny był do tego
    Po oglądaniu w sklepach moje typy to:
    Bebetto Vulcano
    Babyactive Jet Picasso
    Baby smile Axel
    Jedo Vedi (nie widziałam na żywo)
    Implast Bolder 4
    mój najlepszy typ który wynalazłam teraz: V-max Baby Smile ;) jestem do niego na razie najbardziej przekonana
    Poradźcie coś proszę
    •  
      CommentAuthoradaja78
    • CommentTimeFeb 16th 2009
     permalink
    Julia ja ci narazie nieporadze :) wszedzie szukam babyactiv i nima. Teraz scigam Tako jumper tez bardzo podobny. Ale zobaczymy czy uda mi sie znalezc.
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
    • CommentTimeFeb 18th 2009
     permalink
    Kurcze, szkoda ze nie moge sie doczekac kfiatuszka:sad: chyba bede zamawiac w sklepie w ciemno Tako jumpera. Wczoraj bylam w hurtowni wozkow, niestety nie bylo wozkow Tako, wpadl mi w oko X-lander XA 2009, ma ciekawsza kolorystyke niz 2008, ale cena jest wyższa niz dziadkowa'kupka' wiec raczej odpada.
    wiec to jest nasz wybor, a moze ktoreas cos wie na temat tego wozka?
    null
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    no niestety na temat tego wózka nic nie wiem:((

ale mam X-landera XA i jestem z niego meeeeega zadowolona;)
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Adaja ja mam bliźniaka z TAKO, powiem tylko, że firma solidna. Model wybrany przez Ciebie oglądnęłam na Allegro i napiszę jeszcze jedno - wózki TAKO są ciężkie. My byliśmy z bliźniaka zadowoleni - na wiosnę już sprzedajmy.
    •  
      CommentAuthorbladykot
    • CommentTimeFeb 18th 2009 zmieniony
     permalink
    izunia czemu, a moze nastepnym razem beda 2 dziewczynki? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Hehe Bladykocie chłopcy wyrośli i się nie mieszczą :P
    Yyy - no jak będą to będą :D
    •  
      CommentAuthoremkaf
    • CommentTimeFeb 19th 2009
     permalink
    fajna zielen
    --
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    a wlasnie wyczytalam ze sa bardzo lekkie, ten np ma piankowe kola i stelaz z gondola wazy okolo 12 kg, co sie zadko spotyka. Poczytalam tez o nim na stronie Tako, powinno byc ok, jedno co mi nie pasuje to ze zamiast koszyka jest taki plecaczek przypinany.A wazne ze spacerowka rozklada sie do pozycji pełnoleżącej.Jestesmy zdecydowani na 95%, jesli jutro zamowimy to bedzie na 100% ;)
    Jeszcze mam pytanko, czy na pierwsze krotkie spacery to bedzie mozna wozic dzidzie w tym foteliku na stelazu, bedzie wygodnie?
    --
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    Adaja no może teraz produkują lekkie - choć 12kg to nie takie lekkie ... no, ale przy 26kg to pryszcz nie. Ja mam koła pompowane, aluminiowy stelaż, koła dodatkowo łożyskowane. Odnośnie fotelika - gondola to gondola - dużo miejsca, maluch leży i nie jest skrępowany, no ale to moje skromne zdanie :D
    • CommentAuthorjula83
     permalink
    Adaja78, ja ewidentnie wyczytałam że w tym Tako Jumper stelaż 9 kg + gondola 6 kg, a spacerówka też 6 kg, czyli jednak 15 kg a nie 12 kg ;) 12 kg ponoć ma Bebetto Vulcano ale to też nie wiem w jakiej wersji, w gazecie widziałam reklamę, natomiast czy rzeczywiście to nie wiem.
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    dziękuje kfiatuszku:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJacusia
     permalink
    A macie moze jakies opinie na temat wozka Palex Perfect?
    •  
      CommentAuthorkaty222
    • CommentTimeFeb 20th 2009
     permalink
    jak dla mnie za ciężki, 20 kg...
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Oj tak za ciężki, no chyba że ktoś ma domek to jest ok.:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    adajko ja fotelika na stelazu uzywam bardzo sporadycznie. mala mi sie jakas zgarbiona wydaje i czesto sie przeciaga...
    jestem w 100% za gondola jak najczesciej
    --
    •  
      CommentAuthorJacusia
     permalink
    Z tego co wiem to Palex Perfect wazy 15 kg. wiec nie byloby tak zle- wszystkie wielofunkcyjne maja wlasnie taka podobna wage...
    Mojemu M sie on bardzo podoba mi z reszta tez (bardziej spacerowka) , ma duza gondole 83cm z regulacja zeby dziecko nie musialo pozniej caly czas lezec wiec to jest jego duzy plus, no i fajna sportowa spacerowka.
    Kolor bialo-czarny w kwiaty
    •  
      CommentAuthorJacusia
     permalink
    A i cena bardzo fajna...
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeFeb 20th 2009 zmieniony
     permalink
    Palex jest całkiem fajny:) kolezanka go ma,pytałam się jej dzisiaj.. jest tak sobie zadowolona(nie mogła dłużej rozmawiać i powiedzieć co jej nie pasuje w tym wózki, ale jak się odezwie to napiszę tutaj), ale waży ok 20kg:( niestety..
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Dziewczyny a co byście powiedziały na ten wózek?
    koła ma skrętne jak mutsy
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    a my dzis zamowilismy tako jumper, ma byc w przyszlym tygodniu.
    --
    •  
      CommentAuthorJacusia
     permalink
    Fajny ale ta waga 24,2 kg...
    •  
      CommentAuthorJacusia
     permalink
    Palex Perfect tez odpada jesli wazy 20 kg...
    •  
      CommentAuthorBeata_
    • CommentTimeFeb 25th 2009
     permalink
    dzisiaj w sklepie spodobał mi się chicco multiway..ma może któraś z Was?? albo coś nie coś o nim słyszała??

jak czytam opinie w necie to są tak skrajne że SZOK:((

zgłupieć można z tymi wózkami:((
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeFeb 26th 2009
     permalink
    Beatko jakbys zajrzala na pierwsza strone tego watku do tabelki wozkowej to bys zobaczyla ze chicco multiway ma Jemma i Kfiatuszek, przeszukaj ten watek - dziewcyzny pisaly o tym wozku
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    wczoraj przesiedziałam pół dnia i czytałam opinie i cechy wózków.
    Tylko się utwierdziłam w przekonaniu, że JEDO będzie najodpowiedniejsze.
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Aniu, dzięki, przegądałam wczoraj ten wątek, wydawało mi się że dokadne, ale było już tak późno, że pewnie przegapiłam niejedno:(
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    a mnie sie jedo niepodobaja, nawet te ze skretnymi kolami (ogladalm na zywo) jakies takie pokraki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Adaja kwestia gustu :) dla mnie pokraczne sa queeny i wszelkie 3kolowki :P jestem tradycjonalistka :)

a co do wozka to moim zdaniem nie kwestia "podobania sie" powinna byc brana pod uwage na samym koncu... najistotniejsza jest kwestia komfortu dziecka pozniej wygody rodzica a na koncu ewentualnie wizualne :)
  5.  permalink
    dla mnie pokraki to te taczki za 3 tys
    a jedo fajne sa i nastepne dziecko własnie bedzie w takim (lub podobnym)śmigac
    --
    •  
      CommentAuthorBeata_
     permalink
    Uffff..przejrzałam jeszcze raz wszystko..i widzę,że kilka osób ma Chicco multiway i jakiś specjalnych skarg na niego nie ma:))

ale mimo wszystko jakby zajrzały tutaj użytkowiczki chicco multiway to BAAAARDZO proszę o opinie po jakimś tam czasie użytkowania:))
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    nie no ja rozumiem ;) patrzylam na wszystko ale i na to czy mi sie podoba.Jedo sa wlasnie tradycyjne i mysle ze dla dzidzi najwygodniejsze (sporo tu takich opinii), 3kolowcow nielubie, jak tu kiedys ktos napisal taka taczka ;) ale tez probowalam w sklepie jak to sie prowadzi, to jak podnioslam tylne kolka to mi sie gibnął brrrr, nic ciekawego.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ze niby Jedo sie gibnal? hmmm no to ciekawe jak dla mnie bo raczej z takich gibiacych to nie jest chyba ze mial na maxa poluzowane pasy to moze wtedy :P
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    JA zrozumiałam, że trójkołowiec się gibnął :P
    Dobrze, że nie musicie wybierać karoc dla twinsów :tooth:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    mozliwe ja dzisiaj zamotana jestem :P
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Tak Aniu - adaji chodziło o trójkołowce, że jak podniosła tylnie koła to sie gibnal . W jedo to niemożliwe.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    hihihihihihihihihi - pisałyśmy razem :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Beato, mam już długo chicco multiway i co nieco mogę napisać. Wszystko zależy czego oczekujesz od wózka. Jeśli stawiasz na wygodę dziecka, nie potrzebujesz wnosić wózka na wysokie piętro, nie pakujesz często wózka do samochodu i nie potrzebujesz często wjeżdzać z wózkiem do sklepu to kup inny wózek. Jak masz zupełnie inne wymagania to multiway ci się sprawdzi. Jest lekki ale stabilny, ma dość duże koła jak na swoje wymiary, ma fajną, funkcjonalną budkę, cichutko i wygodnie się rozkłada no i jest w sumie tani. Ja jestem zadowolona.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.