bladykot moge sie zapisac do Ciebie na obiady???? :P mmmmm same pysznosci....no moze z wyjatkiem tych zoladkow (jak dla mnie oczywiscie) ;) u mnie poledwiczki wieprzowe, pieczarki smazone i makaron z sosem serowym....bomba kaloryczna wiem...ale i tak nie wyszlo heh...Minik zajadal sie samym makaronem, ja zjadlam przesolone pieczarki a Polowek wniebowziety posilil sie fast foodem heheh...taka ze mnie kucharka...
Aniu mnie tez by pewnie smakowaly....uwielbiam kalafior....a moj Połówek nie cierpi jego zapachu dlatego gotuje go bardzo rzadko....,dzisiaj w planie spaghetti :)
a moze odswiezymy temat? jakies propozycje na weekendowe bardziej wyszukane obiady macie? u mnie dzisiaj krem ze szparagow, golabki i pieczone ziemniaki najbardziej obawiam sie pierwszego, jadlam kilka razy ale sama nie robilam wiec nie wiem co mi wyjdzie
nie wiem co z dzisiejszym obiadem bo mąż ma kaca po wczorajszym pępkowym u znajomych (nasze pępkowe mam nadzieję nie będą tak wygadać). W lodówce jest kurczak w pomidorach i truskawki oraz serek homo.
ja dziś tzn w niedzielę robię makaron z wędzonym łososiem pietruszką i czosnkiem, właśnie wróciłam z imprezy urodzinowej koleżanki i tak sobie wymyśliłam, sama sobie to jutro zrobię, bo mąż postanowił ZOSTAĆ na imprezie...mimo iż od paru dni skarżę się na ból podbrzusza, jak dziś-inaczej bym nie wyszła tak "szybko"..także KARA MUSI BYĆ... aaaaaaaa... i szparagi do tego!
Oj widze że temat znów zapomniany :))) Ja dziś idę na łatwiznę bo gotowac mi się nie chce :P A więc ziemniaczki + kupiłam pulpety w słoiku :P ale dobre są :P + ogóreczki konserowe :P :D i obiadek mam z głowy :) Ziemniaczki już się gotują :) A wczoraj robiłam kebaba z mięsem z gyrosa był pyszny :))
A u mnie przez przypadek się wyklarowało: ryba Gładzica, nie wiem czy ją można w Pl dostać, do tego młode ziemniaczki i sałatka : (rukola, parmezan w cienkich-małych plasterkach i oliwa truflowa + sól i pieprz). Palce lizać :)
świetnie pasuje :) ten parmezan, nie jest takim zwykłym parmezanem. Polecam, poza tym inspiracje zazwyczaj czerpię z www.kwestiasmaku.pl świetnie gotuje kobitka!
Co prawda dyskusja na temat co DZISIAJ gotujemy na obiad, ja powiem co jutro pichcę - pierogi ruskie. Przyznam szczerze, że pierwszy raz będę robić pierogi ruskie. Nie wiem czy wyjdą takie jak u mojej babci (jak dla mnie najpyszniejsze pod słońcem). Poszłam też przed momentem do sklepu po ser i mąkę pszenną. Weszłam do sklepu kupiłam ser, mleko, jabłka, sałatkę jarzynową i kurcze zastanawiam się co jeszcze. Dopiero w domu sobie przypomniałam, że miała to być mąka jeszcze! No jak na razie ciekawie się zaczyna. U mnie norma.
Katarzyna, dobrze że te pierogi na jutro a nie na dziś... bo bez mąki to byłoby ciężko coś ulepić a te kłopoty z pamięcią to w ciąży normalne, więc może lepiej robić sobie listę zakupów, bo inaczej będziesz biegać kilka razy po mąkę
A ja dziś placki ziemniaczane ale zapiekane w piekarniku i bez mąki właśnie
Dzisiaj co prawda była pepperoni, carbonara i hawajska w Pizza Hut :) Ale wczoraj były pieczone żeberka (miałam jakieś zaćmienie i potraktowałam je jak schab- nasmarowałam musztardą, octem balsamicznym, czosnkiem, cebulą, mieszanką do kuchni kajeńskiej- bayou cajun, solą i pieprzem i piekłam, podlewając wodą :)), brązowy ryż (podlany sosem z żeberek) i mizeria.
W zeszłym tygodniu była pizza na cienkim cieście, na pełnoziarnistej mące- z tuńczykiem, odrobiną zielonego pesto, mozzarellą i mini pomidorkami. Polecam!
A i żeby pokazać jaką jestem nie dobrą żoną to krokiety kupiłam :P bo nigdy sama nie robiłam w kuchni siedzieć nie lubię . Sobie za chwilkę upiekę kilka naleśniczków bo mam ochotę :D
Jako początkująca kuchareczka, znów ruszam dziś do boju. Canneloni z twarogiem i szpinakiem. Nie mam makaronu canneloni, więc może uda się zwinąć z lasagne?
Skoro nie masz canneloni a masz lasagne to ja bym doradziła zmienić polan na lasagne z twarogiem i szpinakiem ;) Bo zwijanie lasagne to raczej kiepski pomysł ;)
TEORKA: RÓŻA ja czasami ten farsz w naleśniki zawijam
bardzo dobre, ale wtedy to juz na pewno roza nie bedzie mogla powiedziec, ze zrobila cannelloni! ja dzisiaj na obiad zrobilam salatke z grillowanego kurczaka z warzywami i sosem majonezowo-musztardowym... a na kolacje dzisiaj tortillas! zawsze lubilam gotowac a ostatnio czuje sie super kreatywna i mam wielka ochote przerzucic moja kreatywnosc na talerz... szkoda tylko, ze pracujac caly bozy dzien mam na to malo czasu...