Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Wyczytałam na wątku, ze używacie olejków np. lawendowych do kosza z zabrudzonymi pieluchami, zarówno w celu odkażania, jak i neutralizacji zapachu. Czy to taki zwykły olejek zapachowy z parę złotych, jak do kominka zapachowego czy jakiś specjalny ? Głupie może to pytanie, ale nie mogę się dogrzebać do takiej informacji.
Magda, a pieluchy Ci nie śmierdzą? Bo mi po praniu zalatują "nieświeżością",
No ale ja nie piorę codziennie, może to dlatego?
dopóki dziecko jest na piersi to siuśki są praktycznie bezwonne, kupa też
olejek z drzewa herbacianego u mnie jest konieczny. Lubię dodać go tez do płukania- pranie wtedy naprawdę ładnie pachnie.
Mam cały czas opory przy kupowaniu pieluch one size, bo nie wiem jak się zachowają na pupie noworodka..
Magda lata temu prało sie tylko w rękach czy na tarze a potem mega wypasem była frania :P
bo wg naszych babć czy mam tetrę trzeba - zaprać - wygotować - wyprasować. a to było czasochłonne - gotowanie w garze na gazie z startym na tarce szarym mydle - potem pranie we frani czy też w rękach. Otulacze? a co to :P Kawałek ceraty w środek pieluchy, dopiero potem ceratkowe gacie sie pojawiły Nie wiem czemu niektórych tetrowanie ;) tak przeraża
szczególnie,że większość wielorazówek przypomina pampki i w użytkowaniu nie ma większej różnicy-
Do niektórych trafia, do niektórych nie.
moim zdaniem do zrozumienia tego potrzeba dobrej woli, chęci.
Słuchaj a chciałabyś/chciałbyś chodzić 24 h na dobę, przez dwa lata w najlepszej choćby podpasce non stop
Wiecie, ja tylko sobie tak myślę, że naprawde jeszcze sie kiedyś dowiemy o wielu szkodliwych konsekwencjach jednorazówek
hmm no tak ja pogórze ale Izerskie i tego śniegu tak jakoś mało :P No ale w górach jeszcze zalega Wczoraj poszłam z psem na spacer nad rzekę i zapadałam się w śniegu...tak gdzieś po kolana
Góry, góry
przy leżącym na plecach noworodku, chyba nic nie będzie mu zawadzało
Tak sobie myślę, że może da się tak założyć pieluszkę składaną, żeby trochę wystawała poza otulacz i wtedy będzie miękko,
W pachwinkach jest inna, cieńsza, bez dziurek.
Znalazłam taki filmik z pieluszką Fuzzi Bunz z regulacją gumki przy nogach, super pomysł, sama się chyba skuszę..