Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Uważam, że sam fakt stosowania metod naturalnych nie nakłada na parę obowiązku przyjęcia tego czy innego światopoglądu, również na rodzicielstwo.
A ja własnie się zastanawiam czy jest możliwa wpadka przy stosowaniu npr, bo bardzo bym tego chciała, a niestety podejrzewam, że jest to niemożliwe. Znam swoje ciało, nawet jeśli odstawiłabym mierzenie temperatury i badanie szyjki to znając zasadę obserwacji śluzu, nawet nie robiąc żadnych notatek, wiedziałabym że jestem w okresie płodnym. A tak bym chciała zaliczyć wpadkę, nie myśleć o staraniach, czy już czas, czy można, czy nas stać...
Nie do końca świadoma decyzja o ciąży już już. Decyzja, że okresy płodne omijamy, a jedynie wydłużamy fazę "można" o dni, które podejrzewałam o niepłodnność, bo najpóźniej za pół roku zaczynamy się starać. 3 dni po skoku było i persona świeciła na zielono. Śluz i szyjka niepewne. Teraz jeszcze lepiej znam swój organizm i wiem, że ten "przedskok" temperatury to nie skok ;) Blasku, ale to była Wasza świadoma decyzja o "wpadce" a nie prawdziwa wpadka
Ja taką świadomą wpadkę bez problemu mogę zaliczyć, ale to będą w moim wypadku po prostu starania.
Gdy zdecydujemy się na seks w czasie płodnym to musimy się liczyć z ciążą.
czyli naciąganie reguł i drugie pytanie jakie to były skoki - w sensie czy nad linią podstawowa itd itp Decyzja, że okresy płodne omijamy, a jedynie wydłużamy fazę "można" o dni, które podejrzewałam o niepłodnność
Jak to masz 2 skoki? Skok może być tylko 1.
Nie wierzę, że autorzy metod nie spotkali się z takimi przypadkami, o ile takowe występują.
wszystko powinna wyjaśnić długość lutealnej w takim przypadku - jeśli po "drugim" skoku będzie miała 12-14 dni to znaczy że owulacja była właśnie po tym "drugim" a nie "pierwszym" skoku, ale jeżeli będzie miała 12-14 tylko od "pierwszego" skoku to wiadomo, że "drugi skok" nie był powiązany z owulacją