Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

_kasiek_ elastyczne są dla maluchów, ale jak maluszki ważą więcej to zaczynają sprężynować. Tkane są grubsze, dla większych dzieci. Elastyka mam z Lennylamb, tkaną z Nati, jestem zadowolona!

a no i jeszcze jedno pytanie - patrzyłam na chusty Nati i tam jest milion rodzajów chust tkanych....powiedzcie o co z nimi chodzi ??
Jeżeli o rozmiar, to długość "standard" jest ok. jak masz 170 cm wzrostu i normalną budowę ciała. A skład to już wg upodobań. Ja mam zwykłego bawełnianego pasiaka i sprawdza się super. Mam porównanie tylko z taką z dodatkiem bambusa, wydaje się na pierwszy rzut oka bardziej śliska, ale wcale nie jest trudniejsza w użytkowaniu.
Ale o co konkretnie chcesz zapytać?

Po prostu bierz, co ci się podoba

Nie wiem czy sobie z ta drugą poradzę, ponoć elastyczne dużo łatwiej się mota.
--

). Penny, możesz zawsze dla męża uszyć mei tai (tyle, że to dla dzieci trochę starszych, tak od 6-go miesiąca), jest mnóstwo dobrych instrukcji w sieci
Na przykład to jest super
tylko musiałabym mieć po polsku instrukcje, bo ja strasznie lewa teraz z angielskiego (nie używam od kilku lat)

[/urlZ polskich instrukcji to ta jest całkiem, całkiem: Szyjemy miękkie nosidło - Mei Tai

Niby kieszonka i podwójny x są od pierwszych chwil życia, ale czy na pewno?
_kasiek_, dobrze pamiętam, że jesteś z Krakowa? Jeśli tak, to na pewno masz na miejscu jakiś Klub Kangura, naprawdę warto zajrzeć na jakieś warsztaty chustowe. Na miejscu pokażą, jak wiązać, na co zwracać uwagę. Warto

).
) , ale na spacer tylko wiązana - po prostu jest naprawdę wygodnie 

). Czasem nosze w chuscie emka i po prostu mam dluższe ogony, czasem wiążę na nich dodatkowy supeł - tyle