Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Młode dziewczyny w dzisiejszym świecie po pierwsze szybciej dojrzewają i zaczynają współżyć ale po drugie chcą być niezależne, robić kariery,studiować i nie mogą sobie pozwolić na dzidzi w tak młodym wieku. A że dostępność tabletek jest teraz bardzo duża i bez problemu się je dostaje u lekarza to dlaczego ich nie brać!!

Dlaczego zmniejszała dawkę i zmieniała preparat? Cierpiałaś z powodu działań ubocznych?

jak jest sie nastolatka to nie mysli sie o samoobserwacji
Ale żada z moich koleżanek też nie była kierowana na badania, więc uznałam, że jest OK. Bo niby dlaczego miałam uważać, że jest inaczej?
Nie winię za to lekarzy, bo do chwili obecnej mój typ nietolerancji jest słabo diagnozowalny, więc skąd mogli wiedzieć? Z alergolog to też trochę tak na chybił trafił sprawdzałyśmy, co wywołuje reakcję. Po odstawieniu miałam kilka cykli bezowulacyjnych, klika typowcy regularnych i kilka nietypowych z powodu torbieli na jajnikach. Po laparoskopii w paźdzerniku 2007 cykle się ustabilizowały i tak jest do dzisiaj. W związku z tym nie wiem jak długo "wracałam do siebie" po antykach.
Gdyby nie ten portal i życzliwe osoby, pewnie nie miałabym takiej wiedzy o swojej płodności. I muszę Wam powiedzieć, że nawet teraz kiedy wśród znajomych (ludzi wykształconych) wspominam, że obserwuję cykle, mierzę temperaturę itd. to patrzą na mnie jak na kretynkę
Niektórym tłumaczę, o co w tym wszystkim chodzi i dlaczego tak mnie to wciągnęło, a z niektórymi mi się nawet nie chce dyskutować, bo czuję, że tracę czas.I muszę Wam powiedzieć, że nawet teraz kiedy wśród znajomych (ludzi wykształconych) wspominam, że obserwuję cykle, mierzę temperaturę itd. to patrzą na mnie jak na kretynkę

)