Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

I tak jestem już uważana za dziwaczkę ze względu na "niesolarniany" kolor skóry

Myślę,że jest to dobra forma zabezpieczenia jeżeli ma się już dzieci i nie planuje się więcej.a do tego nie ma się problemów z "układem krwionośnym", skłonności do depresji, jest się punktualnym, nie pali się papierosów i nie pije alkoholu i wiele wiele by można dodać ale niestety mało który ginekolog pamieta by to dodać

wypraszam sobie, w czerwcu kończę 20 lat, obserwuję się już ponad rok. jeśli dowiedziałabym się o npr wcześniej mogę się założyć, że nie stosowalibyśmy prezerwatyw!
Myślę,że tabletki są bardzo wygodnym środkiem antykoncepcyjnym i dlatego mają taką dużą rzeszę zwolenniczek. Pewnie, gdybym się cofnęła w czasie i nie wiedziała jak będzie potem to bym powtórzyła ten błąd stosowania pigułek. Czasu niestety nie da się cofnąć,a człowiek jak nie przekona się na własnej skórze to nie zrozumie tego.
a do tego nie ma się problemów z "układem krwionośnym", skłonności do depresji, jest się punktualnym, nie pali się papierosów i nie pije alkoholu i wiele wiele by można dodać ale niestety mało który ginekolog pamieta by to dodać

, ale chodzi mi o to, że większość dziewczyn na 28dni to starające się niż odkładające. Zresztą niektóre dziewczyny przy odkładaniu, stosując metody NPR, korzystają ze środków antykoncepcyjnych przy okazji. Być może nie potrafię się jeszcze posługiwać odpowiednimi sformułowaniami jeżeli chodzi o NPR, jestem dopiero początkująca
Po prostu chciałam sprostować, bo istnieje takie przekonanie (najczęściej osób niezainteresowanych), że naturalne planowanie rodziny to forma antykoncepcji i to niestety jest rozpowszechniane. Zachęcam do wytrwania w samoobserwacji, przyniesie Ci to dużo korzyści (przede wszystkim niematerialnych).