Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny, dosyc teoretyzowania...
Zgodzę się, że jeżeli dziadkowie nawet należą do tych co wolą np. jeździć po świecie to nic się z tym nie zrobi. Ale musi to być nieziemsko przykre, że dziadkowie naszych dzieci nie chcą, nie poczuwają się, żeby kontakt z wnukami utrzymywać.
Hyde,myślałam o tym. Tylko nie za bardzo wiem,kto by chciał swoje dziecko zawozić i przywozić ode mnie. Zazwyczaj to jest tak,że ludzie wolą,by opiekowano się ich dziecmi we własnym domu
I powiem jeszcze, ze ja, jako dziecko bardzo chcialam, zeby moja mama pracowala i zebym byla z niej dumna. O wiele bardziej chcialam tego, niz jej obecnosci ze mna w domu i ciaglej opieki.
Zaczelam prace na pol etatu gdy Diego mial 4miesiace. Moja tesciowa pracuje 7h dziennie od rana do 14.00.
Ja (majac mozliwosc ustalenia grafiu w pracy) pracowalam popoludniu czyli od 15.00 do 19.00.
A czynników dochodzi jeszcze wiele, bo taka babcia koło 50tki
zapożyczanie się aby dziecko w żłobku zostawić
A co do tego strasznie brzydkiego słowa, które tak uraziło niektóre z was... Nie wierzę, że takie jesteście ąę i "motyla noga" używacie w stanach silnego wzburzenia
Wybaczcie więc mój unos, jednakowoż jak oczy me widzą słowa zaiste pozbawione przemyśleń głębszych sugerujące zapożyczanie się aby dziecko w żłobku zostawić to mnie jasny grom z niebios trafia i wzburza podstawy mego jestestwa
... dlatego pytalam wlasnie o ceny zlobkow, bo u nas jest to np. wydatek rzedu ponad 400€ i nie wyobrazam sobie pozyczac tak duzej kasy nie majac pewnosci, ze te pieniadze moge szybko zwrocic...
nie mam kasy na żłobek - nie mogę iść szukać pracy, nie szukam pracy - nie mam pracy, nie mam pracy - nie mam kasy, nie mam kasy - bieda piszczy i spodziewam się pomocy od innych...i tak na około...
nie mam kasy na żłobek - nie mogę iść szukać pracy
Ogłoszenia da się rozwiesić podczas spaceru, internet w domu, portale dla niań czy inne "pracowe" - jak dziecko śpi czy się bawi. Dziecko nie musi być poza domem podczas szukania pracy
Do państwowego żłobka dostać się nie mamy szans
to gotowa jestem wziąć pożyczkę choćby od samego diabła.
--
Wkurza mnie to,że "zazwyczaj" osoby,które mają cudowne małżeństwa
Napisałam to,ale początek dyskusji wyszedł od wpisu Jacy,która mnie oczerniła,że jestem złą synową i,że wyliczam teściowej wydatki no ,bo przecież OCZEKUJĘ od niej pomocy.
dziewczyny pytam z ciekawosci, bo nie mam zielonego pojecia: ile w polsce kosztuje zlobek?
bo zaraz usłyszymy oskarżenie, że kobieta kobiecie wilkiem?