Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Dziewczyny, ale jak Kasia pójdzie we wrześniu do przedszkola do grupy 3 latków, to za rok reszta grupy pójdzie do 4 latków, a Kasia zostaje w 3latkach, bo wtedy będzie nabór z Jej rocznika...
Zresztą dla mnie to bezsensu zmieniać tak grupy zawsze będzie różnica między dziećmi tego się nie przeskoczy. Dominik z konca sierpnia, a przeciez będą dzieci ze stycznia to aż 8 miesięcy! w przypadku gdyby miał iść do 3 latków to byłby znów sporo starszy od tych nowoprzyjętych, więc dla mnie to sensu nie ma.

;

;

repetowania.
"kibluje".

;

w grupie są dzieci od 3.5 roku do 5 roku. Nie ma żadnego podziału.
Czytałam nawet kiedyś artykuł o tym, że grupy mieszane wiekowo są lepsze dla dzieci (w sumie bliższe naturze, no bo kiedyś przecież, jak w rodzinie było dużo dzieci, to taka właśnie grupka z nich była). Młodsze uczą się od starszych, a starsze też sporo korzystają na obecności młodszych, bo uczą się uważać na młodszych.

A jak mówisz, że dzieci dużo i wirusy odpuszczają to w ogóle super
zwłaszcza, że jej przeszło trochę i już jednak by chciała

Brawo dla Nadioszki, że sobie tak fajnie radzi !

Od zeszłego tygodnia w przedszkolu u Nadii jest około 15 dzieci codziennie, żadne nie kicha, nie kaszle :)
bardzo dużo spędzają razem czasu i tylko modlę się by Agatka jutro była :)
Kurcze, a u nas nadal połowy grupy nie ma :/ Ale przynajmniej te, co są, to nie mają nawet ni grama kataru.