Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

w każdym razie Hania dobrze wie co to przedszkole
no i oczywiscie chodzi mi po glowie mysl, by zabrac go i wyslac zza rok dopiero. Ale...raz, ze chcialabym moze na wiosne do pracy wrocic, a dwa, ze starszak pewnie tez sam tam nie bedzie chcial chodzic....dzieki Hydro za Twoje slowa, choc przyznam ze stresujacy to okres.
A to już dwa dni i coś złapała. Ale raczej tego nie unikne skoro matki przyprowadzaly do przedszkola chore dzieci.

W tym tygodniu akurat mam starszaków ale podgladam maluszki i jest w miarę ok:)
szczęśliwa ja

kataru nie ma, kaszlu nie. wczoraj się kąpała w jeziorze, więc pewnie przez to.

) zdarzało się moim dzieciom moczyć tyłki w wodzie, gdy ja absolutnie czułam, że zaraz zamarznę, biegały boso, w deszczu, itd. i nigdy nic się nie działo. Natomiast wystarczył tydzień przedszkola, nowe dzieci w grupie, z których jedno przyszło na start chore (nie rozumiem, ale ok, nie moja sprawa) i właśnie cały weekend rodzinnie bujamy się z katarem i bólem gardła. Mimo pięknej pogody. Baza wirusów została zaktualizowana...
[/url
[/url]

ale tatuś w tym momencie tego nie widzi) prowadzi ją/niesie do jej pokoju, wychodzi i mówi, że ma tu zostać i się uspokoić. Wtedy ona mnie woła z lamentem w głosie, ja of kors idę, mąż krzyczy, żebym ją zostawiła, bo ma się sama uspokoić... Istny 15minutowy (acz niepotrzebny) dramat ;] Nie potrafię mu przemówić do rozumu (to ciekawe, bo normalnie jest oazą spokoju, ale nieposłuszeństwo dziecka w sekundę przełącza go na tryb: nerwy), że ona sama się nie uspokoi, albo zaśnie ze zmęczenia. A wystarczy, że pójdę, przytulę, powiem spokojnie, że nie wolno krzyczeć na rodziców, że kochamy i nam przykro kiedy to robi, wtedy ona od razu mówi, że przeprasza i razem idziemy przeprosić tatę. On tez przeprasza... Takie proste. 
Jak ja bym chciała, żeby mojemu m. dało się wytłumaczyć, że dziecko czasem musi się wyzłośliwić... albo, że robi to bez powodu, wyłącznie ze zmęczenia, bo nie panuje już nad swoimi emocjami.- u mnie podobnie, ja juz mam w sumie podejscie do Maksa i wiem czasem jak go uspokoic, za to moj kompletnie sobie nie radzi z tematem..