Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
nie jest to takie proste
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]

Hydro a powiedz czy ty szczelnie ukladasz te tacki cyz kldziesz je nierowno zeby do kazdej dochodzilo powietrze?
chodzi o gluten pochodzący z pszenicy, która została poddana wielokrotnym modyfikacjom genetycznym
no a cos jesc trzeba
Kiedys tez czytałam, ze mleko i mleczne przetwory najłatwiej trawia osoby z grupa krwi B - czyli ja
ja lubie mleko, kakao itp

My ludzie jesteśmy w piciu mleka osamotnieni. Daje do myślenia :) ?
Nie bardzo - ten argument w ogóle do mnie nie trafia - to nie powinniśmy pić kawy i jeść pewnie kilku rzeczy, których nikt poza ludzkim gatunkiem nie spożywa.
ani kawy ani nie kilku, a kilkuset rzeczy :) to w ogóle bezdyskusyjne. Osobiście staram się jeść jak najwięcej surowego pożywienia, ale jeszcze daleka droga przede mną. Nie wiem czy kiedykolwiek mi się uda wyeliminować gotowane jedzenie, ale chciałabym chociaż mocno ograniczyć.... Żadne zwierze nie gotuje, tylko my ludzie :> Uważam, że generalnie to jest mało naturalne dla ludzi.

ja sie staram z jedzeniem niee swirowac, nie lubie jak mi "zawraca glowe" taa kwestia. Lubie zjesc jaak jestem glodna i tylko to co mi smakuje, a ze nie jest to zdrowe to trudno
serio, nie tkne tych mega zdrowych rzeczy na baazie soczewicy, awokado itp. Juz wole byc glodna
Nie powinnismy jesc tez rzeczy grillowanych, gotowanych, smazonych. No nic tylko liscie, ewentualnie sushi (ale bez gotowanego ryzu)
Ja nikogo do niczego nie namawiam. Dla mnie jak ktoś chce, może sobie jeść sam smażony bekon i frytki smażone w 5 dniowym tłuszczu tzry razy dziennie, nic mi do tego. Nie mój brzuch, nie moja sprawa. Tylko nie róbmy z ludzi o innych upodobaniach kulinarnych jakiś oszołomów :) Piszę to bez emocji, bo nikogo do niczego przekonywać nie będę.... ale pisanie, że różnimy się od innych zwierząt jest nieprawdziwe. My jesteśmy zwierzętami i na zawsze nimi pozostaniemy. Stworzyliśmy cywilizacje, różnorodne kuchnie, budowle itd, ale nadal jesteśmy zwierzętami. Jako jedyni gotujemy i robimy milion rzeczy do których nas natura nie przygotowała :) Ty i ja nie różnimy się niczym od człowieka, który pomykał po kuli ziemskiej 30 ooo lat temu (w skali ewolucji, jest to sekunda temu, przecież dopiero co powstał gatunek ludzki:)). Być może jesteśmy w trakcie jakiejś ewolucji spożywania pokarmów przetworzonych. Ale ilość wszelkich chorób (a żadne inne stworzenie nie choruje tak jak człowiek), alergii i nie wiem czego jeszcze, też wynika z czegoś. I póki co jesteśmy bardzo schorowanych gatunkiem. Spożywanie czegokolwiek jest jedną z podstawowych czynności człowieka, a więc ważnych dla jego zdrowia i stanu ogólnego. serio, nie tkne tych mega zdrowych rzeczy na baazie soczewicy, awokado itp. Juz wole byc glodna
Lubie zjesc jaak jestem glodna i tylko to co mi smakuje, a ze nie jest to zdrowe to trudno

Tylko nie róbmy z ludzi o innych upodobaniach kulinarnych jakiś oszołomów
Nie bardzo - ten argument w ogóle do mnie nie trafia - to nie powinniśmy pić kawy i jeść pewnie kilku rzeczy, których nikt poza ludzkim gatunkiem nie spożywa.
Tak sobie dywaguję i rozmyślam, można się mylić, można się z tego śmiać, można i nie, ale dla mnie po prostu coś w tym jest.

a gluten to tez ponoc byla jakas wielka sciema, bo ktos chcial na zywnosci bezglutenowej zarobic. Kiedys uwazano, ze "cukier krzepi", dzis to najjwieksza trucizna. No co chwile sie to zmienia. Dla mnie jaak nie ma niepokojacych objawow, a cos lubie to to jem po prostu
A druga sprawa to, ze te cudne warzywa tez sa naszprycowane swinstwem przeroznym, moze nawet bardziej niz mieso.