Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny chyba trochę przesadzacie, stres który fundujecie takim gadaniem gorzej wpływa na ciąże niż te lody raz na jakiś czas.
Pani doktor powiedziała że ta zasada jest ważna dla osób stosujących się do diety dłużej a nie te kilka miesięcy.
Po obiedzie kiepsko 164
PS. Parówki u mnie zakazane
Ale aż takie różnice?
Myślałam, że z insuliną będzie spokój :
Kazali mi odczekać z 3 dni zanim zacznę zmieniać dawki insuliny.
Tylko nie zapytałam i teraz się zastanawiam czy lepiej zwiększyć tą długo działającą czy tą do posiłku?
Odcięłam się od ludzi, którzy mnie wkurzali i wyluzowałam
Ale palce już mnie bolą od kłucia..
Wczoraj zjadłam na obiad grillowaną pierś, odważoną porcję ziemniaków 4WW i kalafior ugotowany aldente jako 1WW policzyłam masełko z bułką tartą niewielką ilość.
Ja nakłuwam na głębokość 2,5 tak mi pielęgniarkaJa ustawiałam pistolet od najmniejszej grubości. tak żeby pojawiła się kropla... Zbyt głeboko nie ma sensu sie kłuć... Warto popróbować ;)
Ja mam nakłuwacz ustawiony na maxa :P Muszę zmniejszyć i zobaczyć czy będzie lepiej.
Ja dziś na obiad zjadłam gotowaną pierś z kurczaka, 3 male różyczki brokuła, 100g fasolki szparagowej i 3 małe ziemniaki
No a ketony w moczu nadal mam co rano
Ja dzisiaj generalnie popłakałam się po wizycie, dostałam insulinę - 2j. przed śniadaniem i 2j. przed obiadem
ALE powinnam zrezygnować z jedzenia poza domem nie jadać w restauracjach,
odwołać urlop bo najlepiej żebym była w domu i skupiła się na cukrzycy
Powiedziała że źle że poszłam spać ostatnio zaraz po obiedzie,
źle że pije soki bo powinnam zamiast soku owoc, a kawa to używka...
Monia kawy wcześniej piłam ok 4 kubków dziennie, pije słabą i z mlekiem rozpuszczalną
a nie przepadam za wodą i herbatą dlatego pijam te soki których
Co do ziemniaków to ja jestem kartoflara,
jest kłucie się w ramie szczególnie
Cukier po insulinie piękny po sniadaniu 103 teraz po obiedzie 102 :)
Nastawiłam glukometr na 2 i jest zdecydowanie lepiej
Odradzał mi tylko rozpuszczalną.
Ty jestes udana z tym glukometrem ihihihihih
- tzn?? Delikatne uklucia ale 6 razy dziennie wiec porazka:D Madzik, a może ty tez waliłaś z grubej rury w te paluchy? Hę? hihihihihihi
- mowilam lekarzowi ale powiedzial, ze zrobimy pozniej, narazie mi badal we krwi na czczo i mialam 73 (70-90). Kiedy robisz test glukozy?