Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
[/url]
Mam pytanie, ponieważ zgłupiałam po tym jak zobaczyłam moje wyniki badań po teście glukozy 75 g:
na czczo- 87,1 mg/dl
po 1 godz. 135,5 mg/dl
po 2 godz. 134,1 mg/dl
[/url]

[/url]
[/url]

ale to chyba wina chleba bo jak mu się teraz przyglądnęłam to pełnoziarnisty to on nie jest, tylko kolor ma piękny i trochę ziaren dodanych
nie wiedziałam, że to taka skomplikowana sprawa z utrzymaniem cukru w ryzach http://forum.28dni.pl/extensions/Vanillacons/smilies/standard/confused.gif

Cóż więcej, dostałam glukometr- glucocard, więc się cieszę bo mam refundowane paski. Muszę też jeść dwudaniowe obiady i może to przez to mam taki wysoki cukier po obiedzie, chociaż wcale nie zjadłam dużo. Naprawdę nie wiem czemu przekraczam normy po posiłku nie czuję się wcale przejedzona, spaceruję codziennie około 1,5 godziny, a w badaniu po obciążeniu 75 g glukozy miałam wynik 144 czyli niewiele przekroczyłam normę. Mam nadzieję, że uda mi się okiełznać te cukry, najwyżej jak będę miała takie wyniki przez tydzień to skontaktuje się z poradnią.

piję 50 g glukozy i:
glukoza po 1 godzinie - 126,4 mg/dl (zakres referencyjny 74,0 - 109,0)
a po drugie to czy cukier po godz. nie powinien być do 120 u ciężarnych ?? bo mi się zawsze to myli....
Ja jutro idę do poradni....niestety mój wynik się potwierdził i po 2godz.. miałam 9,27 czyli jakieś ponad 170mg/dl.....a żeby mi tego było mało to od dwóch dni wymiotuję i nic zjeść nie mogę....cukier mi chyba szaleje bo wczoraj aż mi się w głowie kręciło i było mi słabo :(
też mi się wydaje, że po 50 glukozy powinno być poniżej 120 po godzinie. dziwne, że lekarz nie zlecił powtórki 75...
Kasiek - przykro mi, szczególnie że Ty dopiero w 23 tygodniu, to masz jeszcze trochę tej diety przed sobą... trochę powalczysz....trzymaj się!!
) i tu kolejna różnica bo mi nie zakazali w dodać owoców do produktu mlecznego a u Grolsh już tak nie można. Musiała też odstawić ogórka surowego i sałatę lodową bo mi zaczęły uszami wychodzić. Z papryki czerwonej przerzuciłam się na zieloną a i tak najchętniej to bym jak za starych czasów siadła i pożarła na raz kilogram mandarynek :D
"
A nie można samemu tego zrobić np bez skierowania?
no wiem, ale wydaje mi się, że im wcześniej tym lepiej dla dziecka....dlatego też chciałam jak najszybciej zrobić te badania i iść do poradni, żeby dostać glukometr i przypomnieć sobie dietę. Cieszę się, że tak szybko udało mi się załatwić wizytę (oczywiście po znajomości....)
Kurka, kasiek a co Ty byś zrobiła na moim miejscu? W sensie czy powtórzyć z tą 75tką? Tylko właśnie nie wiem czy można tak bez skierowania.