Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mam pytanie, ponieważ zgłupiałam po tym jak zobaczyłam moje wyniki badań po teście glukozy 75 g:
na czczo- 87,1 mg/dl
po 1 godz. 135,5 mg/dl
po 2 godz. 134,1 mg/dl
piję 50 g glukozy i:
glukoza po 1 godzinie - 126,4 mg/dl (zakres referencyjny 74,0 - 109,0)
a po drugie to czy cukier po godz. nie powinien być do 120 u ciężarnych ?? bo mi się zawsze to myli....
Ja jutro idę do poradni....niestety mój wynik się potwierdził i po 2godz.. miałam 9,27 czyli jakieś ponad 170mg/dl.....a żeby mi tego było mało to od dwóch dni wymiotuję i nic zjeść nie mogę....cukier mi chyba szaleje bo wczoraj aż mi się w głowie kręciło i było mi słabo :(
też mi się wydaje, że po 50 glukozy powinno być poniżej 120 po godzinie. dziwne, że lekarz nie zlecił powtórki 75...
Kasiek - przykro mi, szczególnie że Ty dopiero w 23 tygodniu, to masz jeszcze trochę tej diety przed sobą... trochę powalczysz....trzymaj się!!
A nie można samemu tego zrobić np bez skierowania?
no wiem, ale wydaje mi się, że im wcześniej tym lepiej dla dziecka....dlatego też chciałam jak najszybciej zrobić te badania i iść do poradni, żeby dostać glukometr i przypomnieć sobie dietę. Cieszę się, że tak szybko udało mi się załatwić wizytę (oczywiście po znajomości....)
Kurka, kasiek a co Ty byś zrobiła na moim miejscu? W sensie czy powtórzyć z tą 75tką? Tylko właśnie nie wiem czy można tak bez skierowania.