Witam wszystkich ! Jestem tu nowa , mam 34 latkai zachciało mi się dzidzi , ale jakos od roku nic z tego nie wychodzi...Nie tracę jednak nadzieji do końca roku , później sobie podaruje i zajmę sie posiadanymi dziećmi . Pragnę wspomnieć ze mam ich troje od 15 do 8 latek...Pozdrawiam wszystkich .
Cześć dziewczynki! Właśnie się zarejestrowałam Mam na imię Ania i mam 30 lat. Od 2 lat staramy się z mężem o dzidzię. Skutkiem tego były dwie ciąże, ale niestety skończyły się one bardzo szybkimi poronieniami (6 i 7 tydzień) Czujemy się bezsilni, zrobiliśmy mnóstwo badań, lekarze mówią: "TAK SIĘ ZDARZA". Ale ja nie chcę, żeby "TAK SIĘ ZDARZYŁO" kolejny raz. Jest to drugi cykl naszych kolejnych starań. Mam nadzieję, że w końcu nam się uda. Sciskam Was gorąco i trzymam za Was kciuki!!!!!
witam cieplutko,grouphug: mam na imie Agnieszka i mam 29lat.Jestem mezatka od 9 lat , a o dzidzie staramy sie od 2 lat poniewaz wczesniej nie bylo jakos warunkow. Zrobilismy wszystie badania i wszystko jest ok, a dzidzi nie ma:( wierze w to ze wkoncu sie uda.Pozdrawiam
Witam wszystkich Nazywam się Ada, mam 28 lat mój mąż 30. Jesteśmy małżeństwem niecałe 4 lata. Staramy się o dzidzię 5- ty miesiąc i co miesiąc jesteśmy pełni nadzieji. Jeżeli poełnię jakiś błąd z góry przepraszam, gdyż dopiero się uczę tego forum. W najbliższej przyszłości postaram się wkleić mój wykres i już dzisiaj proszę o pomoc w jego interpretacji. Pozdrawiam
Witam wszystkie nowe babolki - nas staraczek jest tutaj wiekszosc:) Ja tez mam juz 30 tke i staramy sie o pierwsza dzidzie - ale jestem tutaj 7 cykl i uwierzcie - jest tutaj mnostwo juz zielonych łączek - wiec nam sie uda!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i zapraszam do wykresow oraz do naszego pokoju 28 dni na www.polchat.pl
Witam wszystkich serdecznie :) Jestem tutaj oczywiście nowa. Mam 22 lata, jestem jeszcze niezamężna, mam chłopaka, z którym jestem od prawie 6 lat. Ostatnie parę dni przewróciło moje życie do góry nogami. Jestem studentką III roku pielęgniarstwa na Śląskiej Akademii Medycznej. Zostało mi tylko pół roku nauki...ale chyba nie będzie mi dane jej skończyc. Jak sie domyslacie ten moment nie jest najlepszy na dziecko... Ale Od 12 dni nie mam okresu. Zrobiłam test dwa dni temu. Pozytywny.Wczoraj zrobiłam B HCG. Wyszło 9254!! To juz chyba ok 6 tyg!!Jestesmy w szoku z moim chłopakiem, bo myślelismy ze max to bedzie 3 tydz...Przeciez jeszcze 16 kwietnia mialam okres...No coż...Wynik chyba nie kłamie. Objawow prawie nie mam. Piersi troche bolą, czasem troche podbrzusze. i w sumie tyle. Strasznie sie balismy powiedziec rodzicom...ale to juz za nami :) od wczoraj wiedza. Teraz planujemy slub i wesele. Mysle, ze jakos to bedzie. Z uczelnia tez jakos dam rade, najwyzej urlop dziekanski wezme i juz.
A najwzniejsze jest teraz badanie, ktorego nie moge sie doczekac. Mam we wtorek, ale prywatnie, bo z kasy to dopiero na lipiec chieli mi dac! Wyobrażacie sobie?
Ehhh rozgadałam się. Chciałam to z siebie zrzucić chyba :) Jak w złym temacie napisałam to wybaczcie. Liczę, na nawiązanie znajomosci. Sporo rad mi się przyda
Czesc Agatha :) mysle ze duzo sie na 28dni.pl dowiesz, fajnie ze tu trafilas. i nie ma co sie martwic, wiele kobiet laczy studia z dzieckiem - wazne ze z odpowiednim mezczyzna :)
16 kwietnie to juz w takim razie nie byl okres tylko jakies krwawienie zwiazane z ciaza, bo w ciazy okresu nie ma z tego co wiem a jak to sie stalo ze wpadliscie? jak sie zabezpieczaliscie? oczywiscie jesli chcesz powiedziec.
pozdrawiam i zdrowka dla przyszlej mamy i 6tygodniowego dzieciaczka zycze :)
Oczywiscie wiem, że podczas ciąży nie ma okresu, ale to krwawienie, które miałam wygładało i trwało jak zwykły okres, który mam co miesiąc. Wiem, że czasem na poczatku ciązy mogą się zdarzyc plamienia, mam nadzieje, ze to nie była jakas zła oznaka...
Cynosia oczywiscie powiem jak to sie stało choc wlasciwie do konca nie jestem pewna kiedy to było. Przyznam szczerze, ze poniewaz nie mamy za czestych okazji do współżycia, to korzystaliśmy głownie z prezerwatyw + czasem globulka. Jednakże zdarzyło się nam parę razy do tej pory niezabezpiczyć, np dzien przed lub po miesiączce, zakładając że to dni niepłodne. Nigdy nie robiliśmy tego w czasie owulacji lub krótka przed nia lub po niej. Wiec wydaje mi się, że po prostu to było powodem, na dzień przed okresem widocznie jakimś cudem miałam owulację...Innego tłumaczenia nie mam... A z tymi 6 tyg to nie wiem do końca. Z wyniku badania krwi, wynika, że to ok 6 lub 7 tyg, ale czy to jest wiarygodne??
Dziekuje bardzo za gratulacje :) Ale tą ciążą mnogą mnie nastraszyłyście! A u mnie w rodzinie zdarzyły sie kiedyś bliźniaki ale to juz dawno było...A mojej mamie przy mnie ciągle mowili, ze blizniaki bedzie miala a w koncu urodzialm sie tylko ja... Z jednym dzieciatkiem bedzie mi ciezko a co dopiero z dwoma... A tak wogole to moja mam zgrubła przy mnie 26 kilogramow! Zaznaczam ze mam 155cm wzrostu i waze 47 kg od wielu lat. Moja mama wygladala dokladnie jak ja, a zgrubla tak duzo...Myslicie, ze mnie tez to czeka???
Agatha, skąd wiesz, kiedy miałaś owulację? Jeśli znasz jej termin, to musisz wiedzieć, że nie mogła się ona zdarzyć na dzień przed okresem, lecz 10-16 dni przed.
hej!! Byłam dzis w szpitalu "po znajomosci" u lekarza. Od razu mi zrobil USG oczywiscie dopochwowe... No i ujrzałam wspaniała fasolkę ;) To ok 5 tyg dopiero, więc jeszcze nie wiadomo czy wszystko jest ok i czy bedzie ok.Tak mi powioedzial...ze za ok 10 dni mam isc do lekarza i sie okaze...Jeju mam nadzieje, ze skoro juz jestem w tej ciazy i wszyscy to zaakcptowali, to bardzo chce by było dobrze!! Powiedział tylko, ze teraz najwazniejsze jest to, ze jest to ciaza wewnatrzmaciczna.
Czesc dziewczyny ja tu pierwszy raz jeszcze sie gubie ale nie jest az tak zle ja moze za miesiac bede sie starac najpierw musze isc do endo.porobic badanka i sie okaze
Witam wszystkie dziewczyny bardzo serdecznie .Tez jestem nowa i chcę dolączyc do Was. Mam na imie MARIOLA , LAT 28 . Po slubie 6 ,a staramy się o dzidzie 4 mieszkam w Rzeszowie .Pozdrawiam
Hej kobitki, nie mam absolutnie pojecia co pisac, jestem nowa i zielona jak kazdy no ale coz trzeba zaczac od czegos. tabletki antykoncepcyjne odstawilam zaraz po naszym slubie czyli zaraz rok temu i tak czekamy i czekamy miesiac za miesiacem a tu nic takze postanowilam sie troszke zainteresowac soba i nie tylko- no wiec jestem:))))) ja jak kazda kobieta mam wahania i wiecznie nie wiem a czy to juz a moze jeszcze poczekac rok mam takie dni ze juz bym tak bardzo chciala a znowu i takie ze nie moze jeszzce nie czas ale ostatnio wiecej mam tych dni chcacych takze zblizam zsie tak naprawde to nikt z nas pewnie nigdy do konca nie jest pewny tak sobie tlumacze, co wiem napewno to moj maz kochany bardzo chce i juz od dawna i tak bardzo za to go kocham;0000 napisalam titaj maslo maslane ale kobitki napewno mnie zrozumiecie!!!! buziaki.......
Dziekuje za powitanie Damazy:))) o jakiej dostepnej pomocy mowisz ???i jak moge z niej skorzystac?? ups... mam nadzieje ze nie wyszlam na gluptasa -ale tu takie wszystko nowe i nie znane :))) a jak trafilam na 28 no coz.........nic skomplikowanego w google wpisalam PLANOWANIE CIAZY i jestem takze moge byc dumna bo sama was odnalazlam oki buziaki i dobranoc wszystkim.............
witam, no wlasnie zaczelam wykresikowac.......pare dni temu chyba idzie mi calkiem nie zle ale musze sie i tak wiele nauczyc dzieki, Damazy zajrze napewno
Dzis sie zalogowalam i wpisalam swoja pierwsza temperature.Mam na imie Kasia,mam 36 lat i jedno dziecko ,naleze do odkladajacych bo moja pociecha ma dopiero 7 msc no i do tego moj wiek!!!
Czesc dziewczyny! Dziś się zalogowałam i zalozylam konto (mój wykres jest dostępny- zapraszam do komentarzy). Mimo, że zagladam tutaj od poczatku istnienia tej strony to i tak bardzo duzo tego wszystkiego jest do ogarniecia. Mam nadzieje, że szybko zalapie :-)
Witam wszystkie serdecznie:)! Wczoraj założyłam swoje konto i rozgryzam opcje zapisu cyklu:P No, wreszcie mi sie udaje:) Obserwuję mój drugi cykl i bardzo mi zależy aby nauczyć sie poprawnej analizy. Niedługo udostepnię swoje wykresy i bardzo prosze wtedy o komentarze doświadczonych;) A tak w ogóle to przeczytałam sporo wątków dyskusji na 28 dni oraz na Kafeterii , gdzie niektóre z Was mozna spotkać;)-i dopiero teraz zdecydowałm się założyć własne konto i przyłaczyc do dyskusji;) Widzę, że warto :)! A i chwilowa przerwa miedzy egzaminami pozwala sie troche bardziej wkręcić. Pozdrawiam!
Witajcie. Jestem Kamila trafiłam tu za kolezankami z axxy które mają tu konta już jakiś czas. Ja jestem mamą 2,5 letniego chłopaczka-Przemka. Od roku staramy się o drugiego maluszka. W trakcie tego roku 2 razy byłam w ciąży niestty około 7 tyg nastepowało poronienie. Ostatnio lekarz stwierdził policystyczne jajniki i zalecił bromergon, jednak badanie wykazuje że prolaktynę mam w normie. Postanowiłam iść do innego lekarza i nie mówiąc mu o diagnozie poprzedniego zobaczymy co on powie
mila zależy w jakich granicach normy. jeśli w górnych granicach to prolaktynę czasem trzeba zbijac. myślałam, że TSH mam w normie, a było tylko w dolnych granicach normy i endokrynolog stwierdziła niedoczynność tarczycy. moja prolaktyna tez jej się nie podobała, bo było w górnych granicach normy. na razie robię kolejne badania i czekam co lekarz mi powie.
Wczoraj zarejestrowalam sie na tym forum , mam na imię Aga mam 32 lata i czteroletniego syna i od tego cyklu zaczynamy sie starać o drugiego brzdąca, mam nadzieję że będę mogła liczyć na waszą pomoc i proszę o wyrozumiałość bo jestem jeszcze dość zielona z korzystania z dostępnych funkcji forum