ostanio zakupiłam sobie domowy kurs npr troche wiecej wiem ale niektóre sprawy stałys sie bardziej zagmatwane że faze lutealna liczy sie już po skoku i jak wystepiła trzecia fazie albo ja już z tego wszyskiego z fiskowałam i wszysko mi sie pomieszało
agusia - faze lutealną liczymy od skoku temperatury a III fazę czyli niskiej plodności poowulacyjnej liczymy po szczycie śluzu jeżeli tempka jest wyższa o 0,2 stopnia a poprzednie 6 było na poziomie niższym ...- jeju mam nadzieje że dobrze napisałam
Czesc Dziewczyny. Właśnie dołączyłam do serwisu 28 dni. W tym roku bede miała 25 lat. To jest mój pierwszy cykl jaki obserwuję dlatego niewiele jeszcze wiem ale mam nadzieje ze szybko się tego nauczę.
i takie małe niescisłosci np. w ksiazkach pisze ze 3 dnia po skoku temp jest już dzien niepłodny tu sie nauczłam że 4 dnia wieczorm sie zaczyna dzien niepłodnosci ale chociasz sa taka róznica niewielka wole chyba byc ostrozbniesza i liczyc 4 dnia wieczorem
Czesc Lily, a wiesz,ze tez zwrocilam uwage na Ciebie,ze wzgledu na imie ?? A jak masz na imie: Lilia, Liliana, Lilla, Lidia, czy Lila?? Bo ja mam Lilia
No niestety, starac sie narazie nie moge,bo mialam puste jajo plodowe, w grudniu zabieg. Mam juz synka z czerwca 2005 tak jak PaulaC stad nasza znajomosc. Mam nadzieje,ze za trzy miesiace,a teraz to juz za dwa bede mogla spokojnie zaczac staranka. Pozdrawiam!
Taak, chciałam tu zawitać jak tylko dostałam zaproszenie od Amazonki ale starania, by dobrze się przygotować do państwowego egzaminu z NPR zajęły mi troszkę czasu. Warto było, 13 bm. sukces w egzaminie O mnie jeszcze zapraszam na moją stronkę: www.lucja.alleluja.pl
Hej jestem nowa , npr stosuje od 3 lat , koleżanka która jest nauczycielem npr-u mnie zachęciła . Spróbowałam i jakoś leci. Przez pierwszy rok było trudno , obserwowałam samą temperature , ze śluzem było mi ciężko . Potem się nauczyłam i weszło mi to w nawyk . Od roku obserwuje jeszcze szyjkę. Troche mnie rozrególowały pobyty w szpitalu w tym roku, ale jakoś powoli znowu wchodze w rytm. Mam pytanie czy termometrem elrktronicznym też można mierzyc wagialnie ?
Niektórzy instruktorzy zalecają tylko rtęciowe. Czemu nie mierzyć elektronicznym waginalnie? Jakie widzisz przeciwskazania? Przecież miejsce możesz sobie wybrać.
witajcie, mam na imię Magda, mam 27 lat i od miesiąca jestem mężatką, bardzo chcemy mieć już dzidziusia, ale z uwagi na to, że dość długi czas brałam hormony, muszę trochę poczekać zanim zaczniemy się starać... bardzo chcę się nauczyć NPR-u, właśnie jestem w trakcie pierwszego cyklu, ale chyba nie bardzo mi to wychodzi:( mam nadzieję, że z waszą pomocą dam sobie jakoś radę:) pozdrawiam serdecznie wszystkie forumki:)))
Roda! Gratuluję! A ja Wam wszystkim powiem, ze tez biorę slub-14.07...i juz nie moge sie doczekac... Jestem tu bo pragniemy miec dzidziusia(a nawet 3) no i w zwiazkku z tym...zaczynam sie uczuc(przepraszam-zaczynamy) Witam Dziewczynki
Czesc dziewczyny jestem nowamam nadzieje ze za kilka dni wszystko "zalapię" Zaczelam na 28dni prowadzic zapis temp ale nie wiem co z tego bedzie bo w sumie nie wiem jak zinterpretowac taki wykres i dowiedziec sie kiedy mam plodne dni Staramy sie z mezem juz 18 m-cy i troche mnie to juz przerasta